water, water drinken

Waarom water drinken belangrijk is voor ons allemaal

We weten inmiddels allemaal wel dat water drinken goed is voor ons. Het is dan ook steeds gewoner om met je eigen waterfles ergens binnen te komen. Soms moeten we onze kinderen nog een beetje overtuigen. Vooral als ze gewend zijn iets te drinken dat vele malen zoeter is. Grootste voordeel van water? Dat het altijd voorhanden is!

Kraan of bron?

Of je liever kraanwater of bronwater drinkt, dat is om het even. Voordeel van kraanwater is dat je het zo uit de kraan haalt. Daarnaast scheelt het plasticafval. Bronwater zit immers meestal in een plastic flesje. Nu heeft iedereen wel een bidon of andere waterfles in de kast staan en het grappige is, steeds meer bedrijven spelen met relatiegeschenken in op deze trend. Door bijvoorbeeld een waterfles met logo als relatiegeschenk te geven.

water, water drinken

Overtuigend

Mocht je overtuigingskracht nodig hebben voor je kinderen, neem dan mee dat je reactievermogen beter wordt van water. Ook wordt hoofdpijn voorkomen door water te drinken en maakt water drinken dat je alert blijft. Nu moet je deze voordelen misschien een beetje vertalen. Dus maak ervan dat je door water te drinken meer kans hebt om te winnen bij sporten. Reactievermogen is immers bij heel veel sporten hartstikke belangrijk.

Wij zijn water

Nog een kleine uitleg over wat water in je lijf doet. Ons lichaam bestaat voor het overgrote deel, maar liefst 70%, uit water. Ons bloed en onze hersenen winnen, want daar gaat het percentage richting 90. Water drinken maakt dat je afvalstoffen afvoert. Bovendien zorgt water drinken ervoor dat je lichaamstemperatuur op peil blijft én dat je afweersysteem erdoor wordt versterkt. Kortom: drink je veel water dan voorkom je niet alleen dat je hoofdpijn krijgt, je hele lijf vaart er wel bij.

Hoeveel water je per dag nodigt hebt hangt af van hoeveel je verbruikt. Met plassen en zweten verlies je al zo’n 1,5 liter vocht per dag. Dus drink zeker 1,5 liter water om uitdroging te voorkomen.

Maar let wel …

Je kunt ook te veel water drinken. Als je een enorme hoeveelheid water naar binnen werkt, bijvoorbeeld vier liter per dag, dan kan dat gevaarlijk zijn. Zo zijn er verhalen bekend van mensen die overlijden aan een overdosis water. Watervergiftiging moet je zien te voorkomen. Drink je snel veel water, dan kan de balans in je lijf verstoord raken. Als je specifiek wilt weten hoeveel water je per dag moet drinken kun je gebruik maken van de volgende formule: 0,03x lichaamsgewicht. Maar vooralsnog kan altijd een waterflesje in je tas geen kwaad. Als je maar bewust drinkt.

Lees ook:

 

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

Be the first to comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.