lampionnen, lampion, sint maarten, lampionnen maken

Lampionnen maken voor Sint Maarten

11 November is het Sint Maarten. Tijd om langs de deuren te gaan en snoep ophalen, maar natuurlijk niet zonder je zelfgemaakte lampion. Deze lampionnen schijnen erg mooi en het is natuurlijk super leuk om ze zelf te maken.

Veel snoep tijdens Sint Maarten

Vorig jaar ging Deon voor het eerst langs de deuren met zijn lampion om snoep op te halen. Zijn buit was ruim 2 kilo en je kan je dus wel voorstellen dat hij niet kan wachten tot het weer zover is. Dit keer gaan zijn broertjes ook mee, dus voorlopig hoef ik geen snoep meer te kopen. Vorig jaar kocht ik een lampion, maar dit jaar heb ik zelf lampionnen voor de jongens gemaakt.

Lampionnen maken

Voor de jongens maakte ik een lampion van een lege fles. Deze lampionnen zijn heel gemakkelijk te maken en schijnen ook super mooi! Ik heb twee verschillende soorten flessen gebruikt. Eén van een appelsap fles en de andere twee van gekleurde waterflessen en bij deze heeft de octopus een ronde kop.

lampion, octopus, lampionnen, sint maarten

Maak hierbij een gaatje in de dop en haal hier het lampje door.

lampionnen, lampion, sint maarten

lampionnen, sint maarten

Eenhoorn

Eenhoorns zijn nog steeds een grote hype en hoe leuk is het dan om zelf je eigen eenhoorn lampion te maken? Op Elkeblogt lees je precies hoe je deze maakt. Natuurlijk ook super leuk voor jongens, maar ik kan wel snappen dat ze roze niet zo ‘cool’ vinden. Vervang deze vrolijke kleuren dan door bijvoorbeeld blauw en groen te gebruiken of rood en zwart. Genoeg mogelijkheden om jouw Sint Maarten lampion te maken!

Zeemeermin staart

Linda van Go or no go maakte samen met haar dochter een zeemeermin lampion. Door de verschillende kleurtjes schijnt de lampion echt prachtig en lijkt het net of ze echt onder water zwemt.

Meer lampionnen maken

De lampion van Linda is een mooi voorbeeld van hoe je zelf je eigen unieke lampion kan maken. Als je handig bent in tekenen teken je natuurlijk zelf je favoriete afbeelding, maar er zijn ook genoeg voorbeelden te vinden op het internet.

Met één van deze lampionnen haal je vast en zeker heel veel snoep op!

Ga je ook samen met je kindje een lampion maken?

 

 

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

 

 

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

Be the first to comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.