sint maarten, zingen, batboy, mamablog

Gratis kilo’s snoep tijdens Sint Maarten

Op 11 november wordt het Sint-Maarten feest gevierd. Loop op deze avond een rondje door de buurt en je hebt binnen een uur snoep voor een heel jaar! Wij liepen dit jaar voor het eerst langs de deuren met lampionnen om liedjes te zingen in ruil voor snoep. Een goede ruil, al zeg ik het zelf!

Sint-Maarten

Vroeger als kind ben ik nooit op 11 november met Sint Maarten langs de deuren gegaan met een lampion om liedjes te zingen in ruil voor snoep. Ik kende het eigenlijk ook niet echt, maar sinds dat we naar Duitsland zijn verhuisd (10 jaar geleden) vergeet ik nooit meer om snoep te kopen.

Lees hier hoe je van een lege fles je eigen lampion maakt.

Geen snoep

In het begin toen we hier net woonden en ik de deur open deed voor zingende kinderen (en geen flauw idee had wáár ze over zongen) bedankte ik hun voor het lied en deed de deur weer dicht. Ik wist écht niet dat ik ze snoep moest geven en hoe kon ik dat weten? Wij hadden immers zelf nog geen kinderen en niemand die mij iets vertelde.

Daarna deed ik de lampen uit en deed net alsof ik niet thuis was in de hoop dat er niemand meer aan zou bellen. Zo af en toe ging de bel, maar ik deed niet open.

Süßigkeiten

Op school mogen ze niet trakteren als ze jarig zijn, ( want snoep en zoetigheid is not done ), maar dat halen ze met Sint Maarten wel in. Dit jaar deden wij voor het eerst mee en met een grote rugtas en zijn lampion was hij er helemaal klaar voor.

sint maarten, mamablog, batboy

Met een groepje van zijn klas gingen we langs de deuren. Ook onze deur, want snoep was er nu wél! Nu nog steeds trouwens, want meer kinderen zijn er niet gekomen.

sint maarten, mamablog, batboy

Alleen zingen

Na een uurtje te hebben gelopen ging het groepje zich splitsen en bleven er nog een paar over. Toen ook de laatste kinderen naar huis gingen met volgeladen rugtassen wilde Deon graag nog even doorgaan.

Normaal is Deon best verlegen en ik had niet gedacht dat hij in zijn eentje bij een vreemde aan zou bellen en alleen daar zou gaan staan om te zingen.

Maar voor snoep hebben kinderen best wat over en dus stond Deon in zijn eentje uit volle borst te zingen. De mensen vonden het geweldig en hij kreeg daarom ook nog extra snoep mee!

Chocolade voor een heel jaar

Toen hij bijna niet meer (rechtop) kon lopen, omdat zijn rugtas zo vol en zwaar was vond hij het wel welletjes en liepen we huiswaarts. De buit was groot: veel chocolade (ruim 2 kilo) slechts één mandarijn en er zat zelfs nog snoep met geld tussen!

batboy, mamablog, sint maarten

Uiteraard is dit voor Deon voor herhaling vatbaar en voor mij ook, want voorlopig hoef ik niet meer naar de winkel om snoep te kopen. Volgend jaar gaan de jongens met z’n drieën en dan neem ik wel een bolderkar mee 😉 .

Ook interessant om te lezen:

Is jouw kindje ook langs de deuren gegaan met Sint Maarten? Had hij/zij ook zoveel snoep?

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 2 Comments
  1. Angelique schreef:

    Hier vieren ze geen sint maarten en dat vind ik stiekem helemaal niet erg. Halloween daarentegen wordt hier steeds meer een ding dus ik verwacht dat mijn zoon volgend jaar daar zeker wel aan mee wil doen.

  2. Nicole Orriëns schreef:

    LOL. Ik moet wel lachen om hoe je het licht uitdeed en niet opendeed als er gebeld werd vroeger : )))

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.