eieren in de waterkoker, batboy

Snel een eitje koken

Ontbijt op bed voor Vaderdag met een lekker gekookt eitje erbij? Een pannetje op het vuur zetten en wachten totdat het water eindelijk eens kookt duurt best lang.  Dat kan makkelijker, want wanneer je eieren in de waterkoker kookt zijn ze binnen 10 minuten ready to eat! 

Snel & makkelijk

Ik houd van snel en makkelijk zoals het koken in de magnetron, want waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan? Ook eieren kan je op een snelle manier koken, zonder eerst een pannetje op het vuur te zetten.

Een lekker eitje

Gebakken of een gekookt eitje, wij vinden ei erg lekker. Vooral in het weekend eten we het vaak. In de supermarkt kocht ik weleens kant en klare gekookte eieren, maar dat is natuurlijk lang niet zo lekker als een vers gekookt eitje.

Om eerst een pannetje met water op het vuur te zetten en wachten totdat eindelijk het water kookt heb ik vaak geen geduld voor. Dan heb je natuurlijk ook nog een speciale eierkoker, maar dat neemt weer zoveel ruimte in, in de keukenkastjes en die staan al zo vol!

Eieren in de waterkoker, ei, eieren, batboy,

Eieren in de waterkoker

Eieren in de waterkoker koken is echt ideaal!

  • De eieren in de waterkoker totdat ze onder water staan.
  • Wanneer het water is gekookt wacht je (afhankelijk of je van een zacht of hard ei houd) de eieren 8 minuten in de waterkoker.
  • Eieren laten schrikken en ze zijn klaar om te eten.
  • Heb je liever een zacht ei? Dan de eieren 6 minuten in de waterkoker laten.
  • Het is in het begin nog een beetje uitzoeken hoelang je ei in het water blijft. Wij hanteren de tijd van 8 minuten en dan ziet ons eitje er zo uit. Niet té zacht en niet té hard. Voor ons precies goed (al vind ik een zacht ei ook wel erg lekker).

eieren in de waterkoker, batboy

Houd jij van een zacht of een hard ei? Heb jij weleens eieren in een waterkoker gekookt?

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

 

 

 

 

 

6 gedachten over “Snel een eitje koken”

  1. Wat heb jij een superleuke waterkoker zeg! Die zou ik ook zo kopen! Als het om een gekookt eitje gaat heb ik hem het liefst een beetje zacht. Maar ook weer niet zo zacht dat het er uit druipt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *