schuimpjes

Schuimpjes en speculaashuisjes maken

Vandaag weer een nieuwe zaterdag bakdag en deze keer maakten we sneeuw speculaashuisjes en schuimpjes. Het glazuur om de speculaashuisjes te versieren maakten we zelf met maar 2 ingrediënten en hiervan maakten we ook heerlijke schuimpjes.

Speculaashuisjes en schuimpjes

Een speculaaspop versieren is erg leuk om te doen, maar deze kon ik in Duitsland niet vinden. Zo kwamen we op het idee om speculaashuisjes te maken en de jongens zochten zelf het snoep uit waarmee ze de huisjes wilden versieren.

Het glazuur maakten we zelf en van het overgebleven glazuur maakten we schuimpjes.

Glazuur maken

Om het glazuur te maken heb je maar 2 ingrediënten nodig:

  • Eiwit
  • Poedersuiker

Je klopt het eiwit met de poedersuiker net zo lang totdat het dik is. Ik heb de poedersuiker niet afgewogen, maar gewoon op gevoel toegevoegd.

Speculaashuisjes

De speculaasjes plak je met het glazuur aan elkaar. Dit was voor de jongens nog een beetje lastig, omdat het niet direct plakt. Als het eenmaal stevig staat kun je de glazuur over de speculaasjes smeren en de snoepjes erop plakken.

Het duurt wel een paar uur voordat het helemaal uitgehard is en de jongens konden niet wachten om de sneeuwhuisjes op te eten.

speculaashuisjes en schuimpjes, mamablog, batboy

Schuimpjes maken

Van het overgebleven glazuur maakten we schuimpjes. Met een theelepel leg je iets glazuur op de bakplaat. De schuimpjes moeten heel lang in de oven, namelijk ruim 2,5 uur op 50 graden, maar het is het wachten zeker waard!

Je kunt ook kleurstof toevoegen om er vrolijk gekleurde schuimpjes van te maken.

speculaashuisjes en schuimpjes maken, mamablog, batboy

Lekker smikkelen

De jongens vonden het heel leuk om te knutselen met snoep en koek. Ze vonden het wel een beetje jammer om hun mooie creaties op te eten, maar het was wel erg lekker. Deon vind de schuimpjes ook erg lekker, maar Sten niet en eet maar een extra huisje.

batboy, mamablog, speculaashuisjes en schuimpjes

 

 

 

 

15 gedachten over “Schuimpjes en speculaashuisjes maken”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *