mamablog, batboy, gemberkoekman maken

De gemberkoekman

Het verhaaltje van de gemberkoekman las mijn oma vaak voor als we bij haar gingen logeren en ik vond dat altijd zo’n leuk verhaaltje, maar  het had wel een zielig eind. Nooit heb ik er één opgegeten, maar afgelopen zaterdag hebben we er twee gemaakt.

Gemberkoekman maken

Bij Xenos kocht ik een pakketje om zelf een gemberkoekman te maken. Super leuk om te doen en ik vind de gemberkoekman echt bij Kerst horen.

De set kost € 7,99 en bevat een ijzeren pannetje (best zwaar) en een mix. Zelf voeg je nog een ei en 22 gram boter toe. Het gemberkoekmannetje is ongeveer 13 cm.

gemberkoekman maken, mamablog, batboy

Geen versiering

Op het plaatje ziet de gemberkoekman er super leuk uit, maar de set bevat alleen maar een mix en geen glazuurstiften. Beetje jammer, want hoe versier je de gemberkoekman dan? Voor € 7,99 hadden ze er best wel 3 kleurtjes glazuurstiften bij kunnen leveren.

De mix ruikt heel sterk naar peper. Het pannetje even insmeren met olie en dan kan de mix erin. Het duurt ongeveer 10 minuten voordat de gemberkoekman klaar is en de eerste was goed gelukt.

gemberkoekman maken, mamablog, batboy

Helaas kan je met de mix maar 2 gemberkoekmannetjes maken dus moest Brent het maar met een speculaasje doen. Toevallig had ik thuis nog een glazuurstift dus kon ik hem wel versieren. Helaas alleen maar wit, maar met hagelslag kom je ook een heel eind.

gemberkoekman maken, mamablog, batboy

Zielig

Sten vond het niet zielig en nam meteen een hap!

mamablog, batboy, gemberkoekman maken

En hij vond het ook niet zielig toen het mannetje verdrietig keek nadat hij zijn been had opgegeten.

gemberkoekman maken, mamablog, batboy

Deon wel en heeft er eerst nog een hele tijd naar gekeken.

gemberkoekman maken, batboy, mamablog

Totdat hij zei: ”Sorry koekjesman, maar nu ga ik je opeten”.

mamablog, batboy, gemberkoekman maken

Smaakt het?

Zelf heb ik een klein stukje geproefd, maar ik vond het niet zo lekker en een beetje droog. De jongens vonden het wel lekker en erg grappig om te eten.

mamablog, batboy, gemberkoekman maken

Heb jij weleens een gemberkoekman gemaakt?

 

 

 

 

 

12 gedachten over “De gemberkoekman”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *