bordspellen

Bordspellen voor het hele gezin

De gezelligste tijd van het jaar is weer aangebroken: december. Tussen alle sinterklaasavonden, gezellige kerstdagen en oudjaar is deze maand ook extra geschikt om familie activiteiten te ondernemen. Maar hoe krijg je de kinderen weg van de tv of spelcomputer? Door één van deze bordspellen te spelen!

Bordspellen voor het hele gezin

Eén van de manieren is door een ouderwets bordspelletje te spelen! Jong of oud het maakt niet uit, bordspellen zoals Risk, Monopoly, Carcassonne of Kolonisten van Catan blijven leuk voor iedereen. De keuze aan bordspellen is natuurlijk groot en niet elk bordspel is geschikt voor kinderen, waardoor het erg belangrijk is dat je een beetje onderzoek doet naar het bordspel. Een aantal voorbeelden van leuke bordspellen zijn:

Risk

Risk is al zo oud dat bijna iedereen het kent. Het is een leuk strategiespel om met de familie te spelen, het is echter wel vaak wat meer geschikt voor wat oudere kinderen. Risk is competitief ingesteld waardoor zelfs volwassen er helemaal in opgaan.

bordspellen voor het hele gezin

(afbeelding afkomstig van: Massamarkt.nl)

Monopoly Junior

Monopoly is de klassieker onder de bordspellen. Bijna iedereen heeft het wel eens gespeeld. Het is het bordspel dat bij uitstek geschikt is voor de hele familie. Monopoly heeft nog een voordeel, het leert kinderen op een leuke manier om te gaan met geld. Er zijn ook vele verschillende edities van Monopoly naast de standaard versie en de junior versie, er zijn zelfs Monopoly varianten van Cars en Frozen voor de jongste kinderen.

bordspellen voo het hele gezin

(afbeelding afkomstig van: Massamarkt.nl)

Poepie Knor

Zijn je kinderen nog vrij jong en ben je bang dat het moeilijk is om met jonge kinderen een bordspelletje te spelen, geen nood Poepie Knor komt te hulp. Met Poepie Knor is het goed mogelijk een bordspelletje te spelen met je driejarige. Het spel is speciaal gemaakt voor jonge kinderen en draait om het redden van een biggetje uit een modderbad.

bordspellen voor het hele gezin

(afbeelding afkomstig van: Massamarkt.nl)

UNO junior

Een ander spel dat zeer geschikt is voor jongen kinderen is UNO junior. Ja, ik hoor je al denken: dat is toch een kaartspel? En inderdaad het is een kaartspel en geen bordspel, echter is dit spel heel leuk voor de jongste kinderen. In plaats van de gebruikelijke cijfers op de kaarten staan er dierplaatjes in deze junior versie. De rest van het spel is nog steeds hetzelfde als bij de originele UNO: de eerste die al zijn/haar kaarten kwijt is wint.

bordspellen voor het hele gezin

(afbeelding afkomstig van: Massamarkt.nl)

Goedkoop bordspellen vinden

Vroeger was ik al dol op bordspellen en vind het altijd erg gezellig om dit nu met mijn kinderen te doen zoals Soggy Doggy  of Flo Fladdermuis. Gezellig aan tafel met het gezin.

Heb je nu al meteen zin om met je familie aan de slag te gaan met een leuk ouderwets bordspel? Wees dan niet getreurd, er zijn een aantal manieren hoe je de bovenstaande bordspellen, en nog veel meer, goedkoop kan vinden. De vergelijkingssite ShopAlike biedt bijvoorbeeld een hoop bordspellen aan waarbij je de prijzen kan vergelijken en zo de leukste & goedkoopste varianten kan vinden.

Welk bordspel vind jij erg leuk om te spelen?

*Advertorial

**De foto’s zijn verkregen via een samenwerking.

 

 

22 gedachten over “Bordspellen voor het hele gezin”

  1. Mijn beide kinderen zijn dol op spelletjes. Ik weet zeker dat dat komt omdat ik echt, eerlijk waar he-le-maal niet van spelletjes hou. Dat wil zeggen: bord en kaart spelen. Raad spelen, kryptogrammen ect vind ik heerlijk

  2. Wij speelde in de winter thuis ook altijd veel spelletjes. Van de Sint heeft mijn dochter Monopoly gekregen, dus ik denk dat we dat de komende tijd veel zullen gaan spelen

  3. Wij zijn verwend spelletjes spelers! Van de Sint hebben we weer veel leuke exemplaren mogen ontvangen.

    Uno junior, splendor, dixit, 30 second nieuwe editie hebben we weer aan de collectie mogen toevoegen!

    I love iT!

  4. Leuk dat je een aantal spellen noemt voor jongere kinderen, het lijkt me leuk om met onze driejarige wat te doen, maar verder als domino en memory komen we niet. Ga even naar Uno Junior en het Varkensspelletje kijken!

  5. Superleuk! ik ben dol op bordspellen. Mijn kids zijn nog net ietwat te jong. De mini monopoly is te gek, maar nog even wachten tot ze ietsjes ouder zijn . De meeste spelletjes kende ik verder al en ook in huis uiteraard 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *