bordspellen

Bordspellen voor het hele gezin

De gezelligste tijd van het jaar is weer aangebroken: december. Tussen alle sinterklaasavonden, gezellige kerstdagen en oudjaar is deze maand ook extra geschikt om familie activiteiten te ondernemen. Maar hoe krijg je de kinderen weg van de tv of spelcomputer? Door één van deze bordspellen te spelen!

Bordspellen voor het hele gezin

Eén van de manieren is door een ouderwets bordspelletje te spelen! Jong of oud het maakt niet uit, bordspellen zoals Risk, Monopoly, Carcassonne of Kolonisten van Catan blijven leuk voor iedereen. De keuze aan bordspellen is natuurlijk groot en niet elk bordspel is geschikt voor kinderen, waardoor het erg belangrijk is dat je een beetje onderzoek doet naar het bordspel. Een aantal voorbeelden van leuke bordspellen zijn:

Risk

Risk is al zo oud dat bijna iedereen het kent. Het is een leuk strategiespel om met de familie te spelen, het is echter wel vaak wat meer geschikt voor wat oudere kinderen. Risk is competitief ingesteld waardoor zelfs volwassen er helemaal in opgaan.

bordspellen voor het hele gezin

(afbeelding afkomstig van: Massamarkt.nl)

Monopoly Junior

Monopoly is de klassieker onder de bordspellen. Bijna iedereen heeft het wel eens gespeeld. Het is het bordspel dat bij uitstek geschikt is voor de hele familie. Monopoly heeft nog een voordeel, het leert kinderen op een leuke manier om te gaan met geld. Er zijn ook vele verschillende edities van Monopoly naast de standaard versie en de junior versie, er zijn zelfs Monopoly varianten van Cars en Frozen voor de jongste kinderen.

bordspellen voo het hele gezin

(afbeelding afkomstig van: Massamarkt.nl)

Poepie Knor

Zijn je kinderen nog vrij jong en ben je bang dat het moeilijk is om met jonge kinderen een bordspelletje te spelen, geen nood Poepie Knor komt te hulp. Met Poepie Knor is het goed mogelijk een bordspelletje te spelen met je driejarige. Het spel is speciaal gemaakt voor jonge kinderen en draait om het redden van een biggetje uit een modderbad.

bordspellen voor het hele gezin

(afbeelding afkomstig van: Massamarkt.nl)

UNO junior

Een ander spel dat zeer geschikt is voor jongen kinderen is UNO junior. Ja, ik hoor je al denken: dat is toch een kaartspel? En inderdaad het is een kaartspel en geen bordspel, echter is dit spel heel leuk voor de jongste kinderen. In plaats van de gebruikelijke cijfers op de kaarten staan er dierplaatjes in deze junior versie. De rest van het spel is nog steeds hetzelfde als bij de originele UNO: de eerste die al zijn/haar kaarten kwijt is wint.

bordspellen voor het hele gezin

(afbeelding afkomstig van: Massamarkt.nl)

Goedkoop bordspellen vinden

Vroeger was ik al dol op bordspellen en vind het altijd erg gezellig om dit nu met mijn kinderen te doen zoals Soggy Doggy  of Flo Fladdermuis. Gezellig aan tafel met het gezin.

Heb je nu al meteen zin om met je familie aan de slag te gaan met een leuk ouderwets bordspel? Wees dan niet getreurd, er zijn een aantal manieren hoe je de bovenstaande bordspellen, en nog veel meer, goedkoop kan vinden. De vergelijkingssite ShopAlike biedt bijvoorbeeld een hoop bordspellen aan waarbij je de prijzen kan vergelijken en zo de leukste & goedkoopste varianten kan vinden.

Welk bordspel vind jij erg leuk om te spelen?

*Advertorial

**De foto’s zijn verkregen via een samenwerking.

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 22 Comments
 1. Monopoly en uno zijn wel echt mijn favourieten. Heb ook wel een stuk of 6 monopoly spellen.

 2. Het Frozen Monopoly spel lijkt me erg leuk!

 3. Lodi schreef:

  Risk spelen wij ook heel vaak en carrière een oud spel van mijn man van vroeger. Zaterdag avond is het hier spelletjes avond.

 4. Felice Veenman schreef:

  Mijn beide kinderen zijn dol op spelletjes. Ik weet zeker dat dat komt omdat ik echt, eerlijk waar he-le-maal niet van spelletjes hou. Dat wil zeggen: bord en kaart spelen. Raad spelen, kryptogrammen ect vind ik heerlijk

 5. Bryan schreef:

  Oooh heel leuk allemaal! Mijn favoriet is toch de uno hoor.

 6. Monopoly en Uno zijn hier favorieten hier in huis! De kast ligt vol met leuke spelletjes..

 7. Fleur schreef:

  Wij speelde in de winter thuis ook altijd veel spelletjes. Van de Sint heeft mijn dochter Monopoly gekregen, dus ik denk dat we dat de komende tijd veel zullen gaan spelen

 8. Susan schreef:

  Ik ben ook echt een spelletjesfanaat (geworden) haha! Hield er niet van, maar nu… Ligretto, Uno…

 9. Patricia schreef:

  Ik speel tegenwoordig eigenlijk veel te weinig spelletjes, alleen als mijn nichtjes op bezoek zijn 🙂

 10. Ciska schreef:

  Wij zijn verwend spelletjes spelers! Van de Sint hebben we weer veel leuke exemplaren mogen ontvangen.

  Uno junior, splendor, dixit, 30 second nieuwe editie hebben we weer aan de collectie mogen toevoegen!

  I love iT!

 11. Eke schreef:

  Leuk dat je een aantal spellen noemt voor jongere kinderen, het lijkt me leuk om met onze driejarige wat te doen, maar verder als domino en memory komen we niet. Ga even naar Uno Junior en het Varkensspelletje kijken!

 12. Bianca Schrijft schreef:

  Mijn favoriete spellen zijn nu nog Uno, ticket to ride, maar vroeger heb ik ook uren monopoly, muizenval en cluedo gespeeld. Door de smartphone speel ik eerlijk gezegd steeds minder fysiek.

 13. Vera schreef:

  Risk lijkt me echt leuk, nog nooit gedaan eigelijk. Uno is ook altijd een favoriet.

 14. Kevin schreef:

  Ja zo leuk om spelletjes te spelen vooral tijdens deze koude en donkere dagen. Ik vind monopoly nog steeds erg leuk. Laatste tijd speel ik vaak 30 seconds.

 15. Armande schreef:

  Bordspellen zijn leuk voor de winter, om met zijn allen te doen. Weer wat anders dan iedereen op z’n eigen mobieltje.

 16. Gabrielle schreef:

  Heerlijk! Ik ben gek op spelletjes😀 Risk is altijd leuk, mijn favoriet op dit moment is Cluedo.

 17. priscilla schreef:

  Ik vind Risk echt een geweldig spel. Ondanks dat het zo lang kan duren soms haha.

 18. Saskia schreef:

  Zo op zijn tijd, lekker samen om de tafel en een spelletje doen. Altijd gezellig! De klasiekers doen het altijd goed.

 19. Charel schreef:

  Gezellig hoor! ik ben dol op monopoly

 20. Marjolein schreef:

  Superleuk! ik ben dol op bordspellen. Mijn kids zijn nog net ietwat te jong. De mini monopoly is te gek, maar nog even wachten tot ze ietsjes ouder zijn . De meeste spelletjes kende ik verder al en ook in huis uiteraard 😀

 21. Babs schreef:

  Wij hebben monopoly en uno junior. De kinderen spelen er erg graag mee. En zo gezellig om eens samen aan tafel te zitten en niet voor de tv

 22. Jessica schreef:

  Leuke spellen. Wij spelen Uno ook alleen dan de volwassen versie, risk staat hier ook in de kast alleen manlief vind dat echt een stom spel haha.. Jammer voor mij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.