een kerstsok maken, batboy, mamablog

Een kerstsok voor Sinterklaas

De kinderen moesten allemaal een sok meenemen naar de Kindergarten, want daar komt een verrassing in. Ik dacht dat de sok voor Kerst bedoeld was en aangezien we genoeg eenzame sokken  hebben maakte ik er een kerstsok van. De volgende dag hing er geen sok meer aan de lijn, maar wie heeft ze meegenomen (en het was niet de Kerstman).

Een kerstsok maken

In een eerder blog schreef ik al over onze eenzame sokken en die eenlingen kwamen nu goed van pas. Aangezien we er een heleboel hebben had ik makkelijk voor de hele school een kerstsok kunnen maken, maar dat deed ik niet 🙂 .

Omdat ik dacht dat de sok voor Kerst bedoeld was maakte ik er een rendier van.

knutselen met een sok, mamablog, batboy,

Van vilten rondjes maakte ik de ogen. Een pompom voor de neus en heb een ragertje door de sok geprikt voor het gewei.

mamablog, batboy, een kerstsok maken

Geen Kerstman

De volgende dag hing er geen sok meer aan de lijn, want iemand had ze meegenomen, maar wie? Het was niet de Kerstman, maar Niklaus (de Duitse Sinterklaas). De dag werd feestelijk gevierd op school en de kinderen hoefden geen broodtrommel mee te nemen, want daar werd op school voor gezorgd; een heerlijk ontbijtje met lekkernijen.

De Duitse Sinterklaas lijkt in de verste verte niet op Sinterklaas. ”Hij had helemaal geen staf mama, zei Deon en zwarte Piet was er ook niet bij”.

Niklaus en zijn hulp Ruprecht mogen in mijn ogen helemaal geen Sinterklaas worden genoemd, want het is gewoon geen gezicht. Het ergste is Ruprecht, want als je die ziet wordt je gewoon bang (kijk maar eens op Google) .

Sinterklaas word in Duitsland op 6 december gevierd met een sok en een kleinigheidje. Niklaus kwam langs en er werd gezongen, Deon mocht ook nog een liedje zingen en hij zong ‘Sinterklaas kapoentje’. Hij heeft er verder niet heel veel over losgelaten en van Sten werd ik niet echt wat wijs.

Wat zit er in de sok?

Het leukste was natuurlijk de gevulde sok en thuis mochten ze kijken wat erin zat; een mandarijn (die ze beiden meteen hebben opgegeten) en een houten kaartenhouder.

een kerstsok maken, mamablog, batboy

Deon had ook nog een doorgeef doos bij zich wat wel iets met Kerst te maken heeft. Hier zit een kleurplaat, zelfgemaakte koekjes, zakje thee, een verhaaltje, een mini ster van stro (wat bij het verhaaltje hoort) en een waxinelichtje in.

Alles mag je houden behalve de doos en het waxinelichtje. Deze moet hij de volgende dag weer meenemen naar school voor een ander kindje.

een kerstsok maken, mamablog, batboy

een kerstsok maken, mamablog, batboy

Heb jij de kerstboom al staan? En wat vind je van Ruprecht?

 

 

16 gedachten over “Een kerstsok voor Sinterklaas”

 1. Ik schreef er toevallig ook over. Sinterklaas wordt in veel landen gevierd maar met een een eng figuur naast hem. Bij ons is het een zwarte piet, vermoedelijk dus afgeleid van ern duivels figuur. Ben wel weer blij dat nu de kerstperiode aanbreekt trouwens

 2. ik ben blij dat het tijd is voor de kerstboom!
  hij staat nog niet maar gaat zeker dit weekend wel komen.
  na het bericht van gisteren twijfel ik wel over of het een echte boom wordt of niet hahah

 3. Gedverdemme haha met zo’n Ruprecht in de buurt heb je altijd luisterende kinderen 😉 Ik vind hem inderdaad maar eng. Vind je sokken superleuk, handig met al die eenlingen! En ben ook blij dat kerst er weer aankomt. Gisteren meteen maar de boom opgezet!

 4. Ruprecht is oprecht eng, wat doen ze die arme kinderen aan zeg! De kerstboom staat hier helaas niet omdat we het risico niet willen lopen met de katten haha

 5. In België vieren we ook sinterklaas op 6 december, maar deze is helemaal hetzelfde als de Nederlandse sinterklaas. Zo neemt hij ook pieten mee (vroeger waren dit voornamelijk zwarte pieten, maar door de commotie hier rond, mogen we dat niet meer zeggen zeker?!). Ook zetten wij gewoon onze schoen, krijgen we veel chocolade en speculaas (pepernoten iets minder dan in Nederland) en krijgen we pakjes! Ik weet nog dat ik vroeger vaak CD’s van K3 kreeg of een toffe kinderfilm!
  Dit jaar stond onze kerstboom al voordat de sint kwam! Schandalig toch?!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *