mamablog, batboy, soggy doggy een leuk familiespel

Soggy Doggy

Ben je opzoek naar een spel om te geven met Sinterklaas? Als je van spelletjes houd en niet bang bent om nat te worden is Soggy Doggy een grappig familiespel voor kinderen vanaf 4 jaar. Regenjas aan en spelen maar!

Soggy Doggy

Wij zijn dol op spelletjes. Gezellig op een zondagmiddag of ’s avonds met z’n allen aan tafel. Wij mochten het spel Soggy Doggy testen en toen de kinderen het grappige hondje zagen waren ze al om!

mamablog, batboy, soggy doggy een leuk familiespel, soggy doggy

Adviesprijs €24,99

Soggy Doggy is voor 2 tot 4 spelers. Hoewel het spel voor kinderen vanaf 4 jaar is wilde Sten (3 jaar) ook heel graag meespelen.

mamablog, batboy, soggy doggy een leuk familiespel

Het spel bestaat uit:

 • Een Soggy Doggy (de hond)
 • Het frame (waar je de rubberen vacht overheen plaatst)
 • Een bad met douche
 • Geplastificeerd Speelbord
 • Vier speelstukken
 • Vier fiches
 • Dobbelsteen

Het spel werkt op 3 AA batterijen (niet inbegrepen).

Voordat je het spel kan beginnen moet je het eerst in elkaar zetten. Zorg ervoor dat je het frame goed vast zet anders kan de hond zich niet goed uitschudden.

De rubberen vacht van de hond even goed reinigen in en bakje met water en hij kan geplaatst worden op het frame. Vul het bad met water en druk een paar keer op de draaiknop om het water op gang te laten komen. Als alles in elkaar is gezet kan het spel beginnen.

Game on

De speelstukken bestaan uit een pootje, badeendje, zeepje en een botje.

De jongste speler mag beginnen. Kom je op een pootje terecht dan druk je op de draaiknop en komt er water uit de douche, maar kom je op een botje terecht dan moet je aan de andere knop draaien. Het kan zijn dat Soggy Doggy zich opeens uitschud en dan moet je weer terug naar het mandje. Je krijgt dan een fiche zodat je de volgende keer niet van voor af aan hoeft te beginnen. Een soort joker dus.

mamablog, batboy, soggy doggy een leuk familiespel, soggy doggy

De kinderen vinden het heel spannend en wanneer Soggy Doggy zich uitschud is dat wel even schrikken, maar ook erg grappig! Je wordt er niet heel nat van dus die regenjas mag je achterwegen laten, maar ik heb wel even een tafelzeil op de tafel gelegd. De eerste keer had ik een beetje teveel water in het bad gedaan en toen lekte alles ernaast.

Soggy Doggy een leuk familiespel

Hoewel Sten er nog iets te jong voor is kan hij het aardig goed, want de cijfers op het speelbord gaan niet verder dan 2 en de dobbelsteen heeft kleuren en plaatjes. Hij vond het later alleen een beetje té leuk en kon niet meer wachten op zijn beurt om aan de draaiknoppen te zitten.

mamablog, batboy, soggy doggy een leuk familiespel, soggy doggy

Ze vinden het een erg grappig spel en als er water bij te pas komt is het voor kinderen altijd leuk! Het ‘geknoei’ met water valt me erg mee (mits je het bad niet te vol doet).

Alle onderdelen maak ik droog met een (thee)doek. Het badje zet ik op de kop zodat het overgebleven water er nog uit kan lopen. Even laten opdrogen aan de lucht en alles kan weer in de doos.

Ik mis alleen een bakje om de speelstukken en fiches in op te bergen, want nu moet je ze los in de doos gooien. Het was wel leuk geweest als je dat in een hondenmandje kon opbergen.

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

Wat vind jij van het spel Soggy Doggy?

 

 

 

 

 

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 10 Comments
 1. lisanne bons schreef:

  Super leuk en grappig

 2. Kiki Multem schreef:

  Dit ziet er echt onwijs leuk en grappig uit hihi!

 3. Wat een grappig spel! Ik denk dat mijn neefjes dit ook heel leuk zouden vinden 🙂

 4. Ziet er leuk uit zeg! Ik had ‘m nog nooit gezien, maar dit is natuurlijk top voor als je een jaartje of 5 bent. Thanks voor de tip

 5. Nicole Orriëns schreef:

  Dit lijkt me een leuk spel! Volgens mij is het echt iets dat kinderen leuk vinden. En daar gaat het tenslotte om.

 6. Stephanie schreef:

  Dit spel lijkt me echt geweldig. Nog een paar jaartjes wachten en dan staan dit soort spelletjes vast ook op het verlanglijstje!

 7. Saskia schreef:

  Kinderen en water. Altijd goed voor een portie plezier.

 8. Eke schreef:

  Heel erg tof! Mijn zoon komt nu op een leeftijd dat spelletjes doen leuk aan het worden is. We gaan dus zeker wat spelletjes voor Sinterklaas kopen. Zet deze op het lijstje!

 9. Elke schreef:

  Super grappig! Ze verzinnen wat

 10. Ziet eruit als een tof spel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.