huis op de kop

Mind Mystery; een themapark waar niets is wat het lijkt

Ja, je ziet het goed: een huis op de kop! Van binnen is het allemaal nóg gekker en je maakt er de leukste foto’s. Themapark Mind Mystery is een geweldige ervaring voor jong én oud vol met illusies waar iedereen zich uren kan vermaken en waar je ontzettend veel lol beleeft.

Themapark Mind Mystery

Mind Mystery in Horst (gemeente Limburg) is een park waar van alles te beleven is rondom het thema optische illusies. De jongens praten er nog steeds over en dit belevingsmuseum is echt een aanrader.

Bij binnenkomst krijg je een warm welkom en word er een korte uitleg gegeven. Daarna mag je het park gaan ontdekken en te gekke foto’s maken. We begonnen bij een mega grote caleidoscoop met prachtige kleuren. Van hieruit loop je naar buiten het museumplein op en kun je verschillende ruimtes in zoals het spiegeldoolhof , Vortex of het huis op de kop.

themapark,

Vortex is niet voor mensen met een zwakke maag, want hoewel je op een stilstaande brug loopt, draait de omgeving. Het is een hele rare gewaarwording en je hebt het gevoel dat je ook echt over de kop gaat. Wankelend loop je naar de overkant en probeert om niet te vallen, maar dit is echt een illusie, want het is slechts de omgeving die draait. De jongens zijn er een paar keer achter elkaar in gegaan. Hier konden ze geen genoeg van krijgen!

Het museum

In het museum kun je bij binnenkomst al een hele grappige foto maken. ”Wat zullen we vandaag eten?”. Erg hilarisch!

mind mystery, themapark, huis op de kop

Er is veel te zien in het museum zoals tekeningen van Escher en 3D schilderijen. Je moet wel echt even goed kijken wat je nu precies allemaal ziet. Wat is nu echt en wat niet?

Het huis op de kop

In het huis op de kop, staat werkelijk alles op zijn kop. Jammer dat de verlichting het niet deed, waardoor we helaas geen mooie foto’s konden maken, maar wat is dit ontzettend lachen! In het huis liggen lampen op de grond en hangen de meubels aan het plafond. Maak dan een foto en draai je camera. Nu staan de meubels normaal en ben jij degene die ondersteboven hangt! In het huis op de kop kun je je echt uren vermaken en het is echt lachen om de foto’s samen te bekijken.

themapark, huis op de kop

huis op de kop

mind mystery

Wij hadden wel geluk dat het op deze dag niet zo druk was, want je wilt natuurlijk overal foto’s maken zonder dat er andere mensen bij op staan. We hebben nergens lang moeten wachten en alles kunnen zien en doen wat we wilden.

mind mystery, themapark

themapark, mind mystery

Echt een aanrader

Heel groot is het themapark niet, maar je kunt je er echt wel uren vermaken, want kinderen kunnen er geen genoeg van krijgen. Je kunt er gratis parkeren en het personeel is allemaal erg vriendelijk en behulpzaam. Dit moet je echt zelf ervaren, je zult verstelt staan hoe je brein werkt. Mind Mystery is een super geslaagd uitje voor het hele gezin!

Neem een kijkje op de website van Mind Mystery voor de actuele prijzen en openingstijden..

huis op de kop

huis op de kop, themapark

Ben je dol op musea? Neem dan ook eens een kijkje bij het Speelgoedmuseum of Natura Docet Wonderryck.

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 9 Comments
 1. Jouvence schreef:

  Nog nooit van dit park gehoord, maar het ziet er ontzettend leuk uit!

 2. Linda schrijft 't op schreef:

  Wat een leuk uitje om naartoe te gaan. Helaas ben ik heel gevoelig en snel misselijk bij dit soort dingen.

 3. Elisabeth schreef:

  Wat leuk zeg. Ook voor de oudere jongeren hahaha. Dit moet ik echt onthouden. Man en ik zouden ons er ook kunnen vermaken.

 4. Claire schreef:

  Wat een leuke foto’s!! Tof museum ook voor wat oudere kids.

 5. Janet schreef:

  Ohh ik houd hiervan. Ik houd van die plekken waar je optimaal kunt genieten van optische illusies en dergelijke. Ik heb overigens nog nooit van deze plek gehoord, maar wie weet kom ik er ooit. Fijn dat je er was terwijl het er rustig was..

 6. Sandra schreef:

  Ik had nog nooit van het park gehoord, maar het lijkt me echt superleuk! Toffe foto’s die je er gemaakt heb. Ik ga dit zeker onthouden

 7. Amina schreef:

  Oehhhh, dit doet me denken qua gevoel aan Villa Volta in de Efteling. Dan draait ook alles om je heen. De foto’s zijn echt heel nice geworden 😍

 8. Simone schreef:

  Toevallig afgelopen weekend geweest met mijn ouders. Echt enorm leuk, ook voor volwassenen!

 9. Tessa schreef:

  Dit ziet er echt super leuk uit. Wist neit dat dit betond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.