vriezer

9 Redenen waarom je je kleding in de vriezer zou moeten leggen

Om pilling van kleding te voorkomen stop je jouw kleren in de vriezer, maar er zijn nog tal van andere redenen waarom je je kleding in de vriezer zou moeten leggen.

Kleding in de vriezer

Je kan bijna al je kleding in de vriezer leggen; van broeken tot truien. Om het beste resultaat te behalen stop je je kleding in een plastic tas leg je het minimaal 48 uur in de vriezer en daarna was je het uit. Je kleren zijn dan weer helemaal fris, vrij van bacteriën en je hebt geen last meer van muffe geurtjes. Heb je een vlek in je kleding zoals bloed of chocolade? Met deze tip haal je ook alle vlekken eruit.

Pilling

Je kent het wel, die mooie trui is opeens niet meer zo mooi, want er zitten overal kleine pluisjes (pilling). Er zijn manieren zoals een elektrische pluizenverwijderaar om de pluisjes te verwijderen, maar wanneer je je trui 48 uur in de vriezer stopt kan dit voorkomen worden. Kleding gemaakt van wol, acryl, polyester en viscose zijn erg gevoelig voor pillen en pluizen. Deze kun je dus het beste direct in de vriezer leggen voordat je het gaat dragen.

Slijtage

Niet alleen truien, maar ook (spijker)broeken kun je in de vriezer leggen. Wanneer je je spijkerbroek vaak in de wasmachine stopt word hij steeds valer en kan hij eerder gaan slijten. Om je broek toch een opfrisbeurt te geven, stop je je spijkerbroek in de vriezer.

Dood bacteriën

Om bacteriën zoals bedwantsen (en ook de eitjes), huisstofmijt of schurftmijt te bestrijden leg je je kleding minimaal 48 uur in de vriezer, nóg beter is het om een week in de vriezer te laten bij een temperatuur van onder de  -14. Het invriezen dood de bacteriën.

Tweedehands kleding

Tweedehands kleding kopen is heel duurzaam en je scoort vaak de mooiste outfits voor weinig. Vind je het niet zo’n fris idee om tweedehands kleding te dragen? Stop het dan minimaal 48 uur in de vriezer (in een afgesloten plastic zak of kussensloop), daarna was je het uit en je kleding is weer helemaal fris en vrij van bacteriën en huidschilfers.

vriezer, kleding.

Nare luchtjes

Ruikt je kleding muf of blijft er een zweetgeur in je kleding hangen? Ook dan stop je je kleding in de vriezer. Door de kou word de geur verwijderd.

Kriebel trui

Niets is zo vervelend dan een kriebel trui, maar daar is zeker wat aan te doen. Maak de trui een beetje nat en stop hem in de vriezer. De kou zorgt ervoor dat de vezels in de trui samentrekken en dus minder kriebelt. Nóg een voordeel is, dat je trui nu ook meteen een stuk zachter aanvoelt. Laat de trui wel eerst goed ontdooien.

Niet in de wasmachine

Er zijn bepaalde kledingstukken die niet in de wasmachine mogen. Om je kleding dan toch weer fris te laten ruiken leg je het in de vriezer

Kauwgom

Kauwgom in je kleding? Ga dan niet lopen peuteren om het eraf te krijgen, maar druk een stuk papier op de kauwgom en stop het in de vriezer. Hierna kun je het papier er zo aftrekken mét kauwgom en al.

kleding in de vriezer

Statisch

Heb je last van statische kleding? Ook dan leg je het in de vriezer en daarna heb je er geen last meer van.

Veel voordelen

Je kleding in de vriezer leggen heeft dus heel veel voordelen. Geen last meer van nare geurtjes, het dood bacteriën en wanneer je het minder vaak in de wasmachine stopt, blijven je kleren ook nog eens langer mooi!

 

Leg jij jouw kleren weleens in de vriezer?

 

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 9 Comments
 1. Wat gek! Hier had ik nog nooit van gehoord. Wil het wel eens uittesten…

 2. Malou schreef:

  Ik wist alleen dat het bacteriën doodt en dat het helpt om kauwgom te verwijderen, de rest is allemaal nieuw voor mij!

 3. Linda schrijft 't op schreef:

  De tip van de kriebel trui dat wist ik niet, dit idee ga ik onthouden.

 4. Sandra schreef:

  Ik steek mijn kleding nooit in de diepvries, maar na dit interessante artikel ga ik het waarschijnlijk toch doen. Ik wist niet dat er zoveel redenen waren om dit te doen!

 5. Jouvence schreef:

  Wat handig waar dit goed voor is, ik wist dit niet (behalve bij luizen/vlooien dan).

 6. nicole orriens schreef:

  Ik deed het toen de kinderen kleiner waren en we nog weleens luizen hadden en tegen statische kleding. Best handig eigenlijk dat dit kan.

 7. Janet schreef:

  Ik heb hier eerder over gehoord en het lijkt me ideaal, maar nog nooit geprobeerd. Wie weet als ik weer thuis ben van mijn reis.

 8. Wanda schreef:

  Ik heb het zelf nog niet gedaan, maar een kennis heeft een wollen trui die hij af en toe even in de vriezer legt en dat bevalt hem inderdaad erg goed.

 9. Tessa schreef:

  Nooit geweten dat kleding in de vriezer doen zo veel voordelen heeft. Ik wist wel van de kauwgom en de vriezer, de rest is nieuw voor mij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.