mamablog, batboy, natuurpark, natuurpark berg en bos

Natuurpark Berg en Bos

mamablog, batboy, natuurpark, natuurpark berg en bos

Wat een prachtig park is Berg & Bos! Het is jammer van die kleine beentjes, want wij hadden hier nog wel uren kunnen lopen. We zagen prachtige bloemen, wilde zwijnen, reeën, watervallen en er is ook een speelweide. 

Natuurpark

Berg en Bos is een natuurpark in de Apeldoornse wijk Berg en Bos en is in 1934 aangelegd. Het park is 250 ha groot en ligt aan de rand van het Veluwse heuvellandschap.

Berg en Bos

Eigenlijk zijn we per toeval door dit natuurpark gelopen. We zijn namelijk een dagje naar de Apenheul geweest en op de terugweg liepen we de verkeerde kant op. Deze keer was de weg terug helemaal niet zo erg, want we liepen door een prachtig park.

Helaas hadden de kinderen het na een dagje Apenheul wel gezien en hadden ze geen zin om nog méér te lopen. We besloten om er snel weer terug te komen en dit was zeker de moeite waard!

Prachtige omgeving

Natuurpark Berg en Bos ligt vlak naast de Apenheul. Entree voor dit park is gratis, je betaald alleen parkeergeld (voor een dagkaart €8,30).

mamablog, batboy, natuurpark, berg en bos

Bij binnenkomst is er een toilet, eetgelegenheid en een souvenirwinkeltje.

natuurpark, mamablog, batboy

natuurpark, mamablog, batboy, berg en bos

In het midden van het park ligt een prachtige vijver omringt door prachtige kleuren rhododendrons en bomen, het uitzicht is zo mooi!

natuurpark, berg en bos, mamablog, batboy

mamablog, batboy, natuurpark, berg en bos

mamablog, batboy, natuurpark, berg en bos

Er zijn verschillende wandelroutes van 2,5 km tot 8,5 km. De paden zijn stijl, maar gelukkig liep Nick met de buggy 😉 . Het doet allemaal heel sprookjesachtig aan.

mamablog, batboy, natuurpark, berg en bos

natuurpark, berg en bos, mamablog, batboy

In het natuurpark is een klimbos (tegen betaling) en een speelweide met toiletgelegenheid. Hier is ook een monument ‘Ongewenst Kinderloos’ geplaatst. Op de glazen plaat staan vlinders die weg vliegen en daarbij een prachtige tekst:

”Naam die gedroomd werd. Verlangen dat gekoesterd werd. Hoop die gedragen werd. Toekomst die verwacht werd. Vreugde die droefheid werd. Leven dat nooit leven werd. Maar…. Droom zal zijn in eeuwigheid”.

natuurpark, mamablog, natuurpark berg en bos, batboy

Nadat ik hier even bij heb stilgestaan hebben we bij de speelweide een speel- en plaspauze ingelast.

natuurpark, berg en bos, mamablog, batboy

natuurpark, berg en bos, natuurpark berg en bos, mamablog, batboy

We hadden allemaal lekkere dingen meegenomen en gingen gezellig picknicken.

natuurpark berg en bos, natuurpark, mamablog, batboy

Wij hadden geluk met het weer, maar als het regent kun je gezellig onder de vogel koepel gaan zitten.

natuurpark berg en bos, mamablog, batboy, natuurpark

natuurpark berg en bos, natuurpark, mamablog, batboy

Na het spelen zijn we het bos in gegaan. Hier zagen we wilde zwijnen met hun schattige frislingen. Ook hebben we het geluk gehad om reeën te zien, alleen kon ik ze helaas niet op de foto zetten.

natuurpark, mamablog, batboy natuurpark berg en bos

Wij hadden hier nog wel uren kunnen rondlopen, maar die kleine beentjes werden moe. We liepen terug naar de auto over de paden met de prachtige rhododendrons.

Het natuurpark is zeker de moeite waard. Hier kun je heerlijk uitwaaien en genieten van de prachtige natuur. Helemaal nu er zoveel moois bloeit.

natuurpark, mamablog, batboy, natuurpark berg en bos

Ben jij al eens in dit natuurpark geweest?

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 1 Comment
  1. Mary-Lou schreef:

    Vorig jaar waren we daar in de buurt op vakantie. Wel langs gereden, maar niet binnen geweest. Best jammer als ik het zo zie, lijkt me erg leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Secured By miniOrange