tentoonstelling, spinnen

Durf jij naar een tentoonstelling te gaan met de grootste vogelspinnen ter wereld?

Ben jij bang voor spinnen en gil je moord en brand bij het zien van een klein spinnetje? Dan is een tentoonstelling met de grootste vogelspinnen ter wereld vast niks voor jou. Ben jij een echte durfal? Laat dan zien hoe stoer je bent en laat een spin over je hand lopen!

Tentoonstelling met de grootste vogelspinnen en insecten

Meer dan 400 exemplaren en de grootste vogelspinnen ter wereld waren onlangs te bezichtigen in Lingen. Samen met onze stoere jongens gingen we er naartoe en voor degene die echt stoer waren mochten ook nog een vogelspin vasthouden!

Lingen (Ems) is een stad in de Duitse deelstaat Nedersaksen en is ongeveer 20 minuten rijden vanaf Nordhorn. De tentoonstelling leek ons erg interessant en stiekem wilde ik ook wel weten hoe het is om een echte vogelspin vast te houden, want bang voor spinnen ben ik niet.

De entreeprijs was wel een beetje duur, want voor kinderen vanaf 4 jaar betaal je € 7,00 en vanaf 17 jaar € 9,00. Totaal waren we dus € 39,00, maar goed je moet er wat voor over hebben wil je een vogelspin vasthouden.

vogelspinnen, spin

Heel veel spinnen

De hal waar de tentoonstelling plaatsvond was niet echt heel groot, je kon het in één oogopslag zien. Er stonden lange tafels met daarop kleine terraria met vogelspinnen, duizendpoten, reuzenslakken, kakkerlakken, wandelende takken, slang, schorpioenen en andere kriebelige beestjes.

vogelspin, tentoonstelling

vogelspin, tentoonstelling

Allemaal heel interessant om te zien en vooral Brent (4 jaar) was erg enthousiast. Maar na een paar spinnen in een bakje gezien te hebben, heb ik het eigenlijk ook wel gezien. Wij blijven niet minutenlang bij een terrarium staan kijken en erg actief zijn ze ook niet. Nee, spin gezien en dan hop weer naar de volgende.

vogelspinnen,

tentoonstelling, vogelspin

Soms waren de dieren ook verstopt, maar op de foto ernaast kon je zien welk dier er in het terrarium hoort te zitten. Allemaal erg interessant en leerzaam, want weet jij waarom een vogelspin een vogelspin heet? De Duitse kunstenares Maria Sibylla Merian reisde in het jaar 1699 naar Suriname en bestudeerde daar een grote, harige spin die een vogel (een kolibrie) aan het eten was. Zes jaar later maakte zij hier een tekening van ”Guajavesbaum mit Spinnen und Kolibri” en zo is deze spin aan zijn naam gekomen.

vogelspinnen, tentoonstelling

spin, spinnen

Een vogelspin vasthouden

Het leukste van deze tentoonstelling was dat je met een vogelspin op de foto mocht tegen betaling van € 5,- . Echter stond er helemaal geen rij, wat mij verbaasde, maar misschien waren de mensen allemaal wel een beetje huiverig? Ik vroeg de jongens wie van hen zo stoer was om een spin vast te houden en het was Deon die als eerste enthousiast reageerde.

De vogelspin werd uit zijn terrarium gehaald en we mochten hem allemaal even op onze hand laten lopen. Deze grote harige spin liep langzaam op mijn hand en voelde zacht aan, helemaal niet eng. Deon en Brent wilden wel graag met hun harige vriend op de foto, zij waren niet bang en wat ontzettend stoer dat ze dat hebben gedaan! Sten wilde niet. Zijn excuus was omdat hij zijn handen stil moest houden en dat wilde hij niet. Beter een goede smoes, dan toegeven dat je niet durft 😉 . Nadat wij de eersten waren die de vogelspin hebben mogen vasthouden, volgenden er meer en binnen no-time stond er een hele lange rij.

vogelspin

Wat vonden wij van deze tentoonstelling?

We zijn nog nooit bij een tentoonstelling geweest, maar we hadden ons hier wel wat anders van voorgesteld. Binnen een uurtje stonden we alweer buiten. Het was een leuke ervaring, maar we vonden het wel een beetje tegenvallen. Het was erg klein en de entreeprijs voor wat we ervoor kregen te duur. Een entreeprijs van € 5,00 per persoon had ik een betere verhouding gevonden, maar we zijn wel weer een ervaring rijker.

De jongens hebben genoten, behalve Sten hij vond er niks aan.

 

Heb jij wel eens een vogelspin vastgehouden of durf je dat niet?

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 11 Comments
 1. Nigel schreef:

  Leuk! Dat heb ik zelf ook eens gedaan, is wel even wennen zo’n grote spin op je hand!

 2. rachel schreef:

  hahah nee en ben het ook zeker niet van plan want ik ben panisch van de al kleinste spinnetjes 😉

 3. Helena schreef:

  Wow, ik denk dat ze mij zelf niet voorbij de ingang krijgen. Dappere jongens heb je. 😉

 4. Marsha schreef:

  Ik denk niet dat dit iets voor mij is nee haha. Spinnen vind ik geen fijne beesten.

 5. Felice Veenman schreef:

  uhmmm, even taalnazi spelen: de prijs was duur? of was hij hoog?
  Mijn zoon heeft jaren een vogelspin gehad, eerlijk gezegd zijn het heel saaie beesten….

 6. Mitchel schreef:

  Oeh spinnen. Ik zou best door dat museum durven lopen, maar vasthouden daar steek ik mijn hand niet voor uit. Zeker niet bij zo’n vogelspin.

 7. Jouvence schreef:

  Dit is dus helemaal niks voor mij. Ik heb niks met spinnen of andere kriebelige beestjes. Voor geen goud dat ik zo’n harig beest over m’n hand laat lopen.

 8. brrr ik zou dit echt niet durven. Bij het zien van de foto’s lopen de rillingen al over mijn lijf haha.

 9. Anke (Fanke.nl) schreef:

  Brrr, niks voor mij! Superstoer dat Deon en Brent de spin vasthielden! Heb jij dat uiteindelijk ook gedaan? 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.