dinopark, dinosaurus, dino's, vliegveld twente

Echte waaghalzen gaan naar Dinopark Twente

Deze zomer kun je als dino fan je hart ophalen in Dinopark Twente. Hier zijn ruim 50 brullende en bewegende dino’s te zien, maar je moet wel snel zijn, want de dino’s blijven hier niet altijd staan. 

Dinopark Twente

Van 13 juli t/m 25 augustus 2019 zijn er op de bunkerstrip van Vliegveld Twente meer dan 50 dino’s te bewonderen. In het diepste geheim word er gewerkt in de bunkers aan de terugkeer van de dino’s op aarde en bijna alle dinosaurussen zijn terug op het vliegveld, maar voor de terugkeer van de laatste dino zijn de doktoren nog opzoek naar één unieke formule. Deze is jaren geleden bedacht door dokter Mirando en verstopt op het terrein. Aan jou de opdracht om deze code te kraken!

dino's, dinosaurus

Prijzen

  • Voor tickets aan de kassa betaal je (vanaf 3 jaar) € 14,50 p.p.
  • Tickets online € 12,50 p.p.
  • Parkeerticket € 4,00

dino's, dinosaurus

Het park

Bij binnenkomst staat een souvenirwinkeltje waar je ook je tickets kan kopen en van hieruit loop je door naar het Dinopark. Wij kochten een Rangerpakket (een koord met pen en dino sleutelhanger voor € 2,-) en dit is erg handig om je antwoorden mee te noteren in het onderzoekboekje. Er zijn twee soorten boekjes (level1 en level 2 ).

Vooraan staan meteen toiletten waar de jongens uiteraard direct gebruik van hebben gemaakt en dit zag er allemaal netjes uit.

vliegveld twenthe, dinosaurus

Brent was nog iets te klein om via het bos te lopen, maar met de oudste twee klom ik naar boven waar we ook het eerste antwoord vonden van onze opdracht.

dinosauruspark, dino, dino's

We kwamen uit op het verharde pad bij de bunkers waar de dino’s worden gekloond. In één van de bunkers is een doolhof waar het heerlijk koel was, maar aan de aankleding hiervan hadden ze wel iets mogen doen.

bunkers, dinopad

bus, kapot

Eetgelegenheid

Op ongeveer de helft van de route staat een eettentje waar je heerlijk op het terras kan zitten. Qua keuze is er genoeg, van snoep tot dino kidsmenu.

eetgelegenheid, hapje eten

Het was een bloedhete dag en alle schaduwplekjes waren al bezet, maar we hebben de stoelen van het terras in het gras in de schaduw gezet om even af te koelen.

eettent, enschede

De dino’s

Vooral Brent vond de dinosaurussen erg indrukwekkend. Sten vroeg steeds of ze niet echt waren, maar wees later een steen aan waar volgens hem het geluid vandaan kwam dus hij twijfelde soms nog wel.

dinosaurus, dino's

Het is allemaal erg mooi opgezet en de dino’s staan midden in het groen.

dinosurussen, dinopark, enschede, dino's, dinosaurus

onderzoekboekje, vragenboekje, dinopark

Deon was erg fanatiek bezig met het invullen van het onderzoekboekje.

invullen, vragen, dino

t-rex, dinopark, dinosaurus, dino's

De code is gekraakt

De laatste stop is het laboratorium. Dit was wel heel erg leuk, want hier is namelijk een dinobaby te bewonderen die ook echt beweegt. Onze stoere Sten vond hem wel een beetje eng, maar gaf hem wel een snelle aai.

babydino, dinosaurus, dinopark

Als je de code hebt gekraakt, lever je je antwoordkaart in en krijg je een stempel. De stempel laat je zien vooraan bij de kassa en dan ontvang je je Rangerdiploma. Leuk voor bij de verzameling diploma’s.

rangerdiploma, diploma, dinopark, dino's, dinosaurus

Wat vinden de jongens van het dinopark

Het park is erg mooi opgezet en er zijn genoeg toiletten in het park. Het personeel is erg vriendelijk en enthousiast tegenover de kinderen. Wij hebben er in totaal 2 uurtjes rondgelopen en was zeker de moeite waard om te bezoeken.

Wat ik jammer vind is dat het park pas vanaf 12:00 uur geopend is, maar daarnaast is het park wel tot 20:00 uur open.

dinopark, gevaarlijk, dino's

Om het helemaal spannend te maken kun je bij Dinopark Twente ook campingtickets kopen. Je neemt je eigen tentje mee, zet hem ’s middags op en onder begeleiding van doktoren ga je ’s nachts achter het hek opzoek naar dino’s (wel je zaklamp meenemen dus). Ik heb de jongens gevraagd of ze ook tussen de dino’s willen slapen, maar mijn stoere jongens slapen liever in hun eigen bed.

 

 

 

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

Be the first to comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.