gemberthee, gember, thee

Hierom wil jij ook aan de gemberthee

Ik ben niet zo van de thee, doe mij maar koffie. Daar ben ik nu op teruggekomen, want deze gemberthee is niet alleen heel lekker, maar ook nog eens super gezond én helemaal hot (letterlijk en figuurlijk). Na het lezen van dit artikel ben jij ook verslaafd aan deze thee.

Geen feestje zonder (gember)thee

Mijn vriendin was jarig en om dat te vieren nodigde ze me uit op een vrijdagochtend voor een drankje met zelfgemaakte taart. Lekker én gezellig! Haar man had samen met haar zoontje verschillende taarten gebakken (waar vind je nog zo’n man?). Maar goed, koffie met gebak dus. Thuis had ik al een kop koffie gedronken en eigenlijk ben ik niet meer zo’n enorme koffieleut als dat ik altijd was, maar bij taart hoort natuurlijk koffie of een wijntje was anders ook goed geweest, maar daar was het nog net iets te vroeg voor.

Mijn vriendin is een echte theeleut en dus dacht ik; ik doe eens gek, doe mij maar thee. Ik zat te denken aan zo’n zakje rooibos thee van Pickwick, maar ze vroeg of ik gemberthee wilde. Bij het woord gember wilde ik eigenlijk al nee zeggen, het klinkt gewoon niet zo lekker, maar ik wilde mij niet laten kennen en zei volmondige ‘ja’. Ze zette een groot glas voor mijn neus met een satéprikker erin. Wat zat er toch allemaal aan? ”Zo drink ik het altijd”, zei ze en ik vond het wel bijzonder. Nog nooit gehad dus maar eens even proeven. Gleunig heet (zoals we dat in Twente zeggen) dus ik liet het maar even afkoelen.

Toen ik dacht dat het nu wel veilig zou zijn, zonder mijn mond te verbranden, nam ik een slok. Werkelijk waar, ik had nog niet eerder zo’n lekkere thee gedronken! De gember is een beetje pittig en de sinaasappel geeft net dat beetje sjeu. Dit word mijn nieuwe drankje!

Langzamerhand kwamen er nog meer vriendinnen binnendruppelen, maar er was er geen één die koffie dronk. Alle vrouwen zaten aan de gemberthee en dat vond ik best een komisch gezicht. Daar zaten we dan te theeleuten.

Zo maak je het

Je kunt de gember los in je thee gooien, maar op deze manier is het veel makkelijker drinken. Gember kun je schillen, maar wist je dat de schil van gember ook voedingsstoffen bevat? Zonde als je dit dus weggooit.

 • Was de gember.
 • Snijd hem in schijfjes.
 • Prik ze aan een satéstokje en wissel de gember af met stukjes sinaasappel. Echt een heerlijke combinatie!

*Tip: gooi er een kaneelstokje in voor het ultieme winterse gevoel. 

Waarom gember zo gezond is

Gember is een echte immuun booster en bevat tal van geneeskrachtige stoffen.

 • Werkt ontstekingsremmend.
 • Heeft een positief effect op de lever.
 • Rijk aan vitamines en mineralen.
 • Helpt tegen misselijkheid en menstruatiekrampen.
 • Stimuleert de doorbloeding.
 • Zorgt voor betere spijsvertering.
 • Positieve werking op een stabiele bloedsuikerspiegel.
 • Helpt wanneer je wat gewicht wilt verliezen.

gember, gemberthee

Iedereen aan de (sa)thee

Omdat ik er zo enthousiast over ben, heb ik meerdere mensen aan de gemberthee gezet. Het idee met het satéstokje vinden ze helemaal dé bom ( alle credits aan mijn vriendin) en het is zó lekker! Gemberthee drinken heeft heel veel voordelen, is super lekker én je krijgt er ook een energieboost van. Ben je niet zo van de sinaasappel? Vervang dit dan door bijvoorbeeld citroen of met een beetje honing. Ik weet zeker dat jij hier ook ontzettend van zal genieten!

 

Wat is jouw favoriete thee?

 

 

 

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 9 Comments
 1. Mandy Eggens schreef:

  Ik vind het wel lekker alleen het moet niet te overheersend zijn die gember. Dus in combinatie met sinaasappel is het goed te doen denk ik!!

 2. Jouvence schreef:

  Gemberthee met honing vind ik erg lekker, maar ook verse muntthee vind ik lekker om te drinken! Ik drink sowieso graag thee.

 3. Linda schrijft 't op schreef:

  Bij gember thee, heb ik ook het idee van doe maar niet. Toch heb ik het nog nooit geproefd, ik ga het eerders toch proberen.

 4. Mirjam Hart schreef:

  Hmmm, gemberthee is zo lekker. Wij hebben er zelfs een speciaal zeefje voor gekocht die in onze theepot past. Daar gooien we de gemberstukjes in en hebben gelijk een volle pot!

 5. Tessa schreef:

  Ik vind gember thee niet lekker. Het liefste drink ik de exclusieve blends van Harrods

 6. Sandra schreef:

  Ik hou erg van gemberthee. Meestal neem ik gewone zwarte thee en doe er gember en citroen in. Zo heb ik hem nog nooit gedronken, maar dat ga ik eens proberen want dat moet lekker zijn!

 7. Malou schreef:

  Ik ben meer van de groene thee, maar zo nu en dan een kopje gemberthee is ook zeker niet verkeerd

 8. Marco van Ham schreef:

  Hier houden ze niet zo van gember thee, ik vind het heerlijk misschien kan ik ze nu hier ook nog is overtuigen om het nog is te proberen.

 9. Bart van Learnit schreef:

  Gemberthee is bij ons thuis ook sinds kort iets wat we steeds vaker drinken. Ik probeer m’n kinderen aan te leren om op een zo gezond mogelijke manier te leren leven. Dus ook een kop gemberthee hoort daarbij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.