nicole's choice, gezonde hapjes, mamablog, batboy

Losse thee met hapjes

Ik ben echt een koffieleut, maar toen Nathalie van Volgmama mij vroeg of ik zin had in een high tea met ‘gezonde’ hapjes zei ik natuurlijk geen nee, want thee vind ik ook lekker (en hapjes ook 😉 ). Wij mochten bij Nicoles Choice losse thee uitzoeken welke allemaal 100% natuurlijk zijn, maar één smaak vond ik niet zo lekker. Welke dat is lees je hier.

Nicole’s Choice

Bij Nicole’s Choice kun je terecht voor 100 % natuurlijke bakmixen en losse thee. Alles is zonder geraffineerde suikers, kunstmatige aroma’s en E-nummers.

Nathalie is echt een theeleut en wilde de thee van Nicole’s Choice graag met mij testen. Op haar vraag of ik thee lust zei ik natuurlijk ja, want ook daar kan ik van genieten. Nathalie had het leuke idee om een high tea te organiseren met gezonde hapjes en daar ben ik wel voor in.

Lees ook: Kinderthee met popcorn.

Opzoek naar een thee ei

Als ik thee drink is dat uit een theezakje, maar voor losse thee moesten we een thee ei hebben en dat was (in Duitsland) nog niet zo makkelijk. Samen met Nathalie zijn we naar Nordhorn gereden, maar bij Action was geen ei te bekennen. We gingen winkel in, winkel uit zonder ei totdat ik gewoon bij de supermarkt in ons dorp een thee ei zag liggen!

Het was trouwens wel een kl*te ei, maar dat terzijde.

nicole's choice, mamablog, batboy

Gezonde hapjes

Van de gezonde hapjes is niet veel gekomen, maar zeg eens eerlijk chocolade en andere (zoete) hapjes smaken er toch veel beter bij? Ik nam wat van mijn zelfgemaakte koekjes mee en bij Albert Heijn kocht ik een doosje Carrot Cake en Rocky Road (écht super lekker).

nicole's choice, mamablog, batboy

Nathalie was nog bezig met de hapjes; wraps en roggebrood met brie. De tafel was gezellig gedekt en ook voor de kinderen stonden er heerlijke hapjes klaar.

mamablog, batboy, nicole's choice

nicole's choice, mamablog, batboy

Thee proeven

We hadden ieder twee smaken uitgezocht. Ik koos voor Apple Honeybush en Appeltaart Thee en als extraatje kregen we Sweet Dragon. Deze smaken hebben we ontvangen:

  • Holiday Glow
  • Apple Honeybush
  • Appeltaart Thee
  • Lemon Party
  • Sweet Dragon

De hapjes waren klaar en Brent begon direct de muffins aan te vallen.

mamablog, batboy, nicole's choice

Appeltaart Thee

De losse thee zit in een papieren zakje en zijn allemaal voorzien van een leuk knijpertje. We zijn begonnen met de Appeltaart Thee.

mamablog, batboy, nicole's choice

De Appeltaart Thee heeft een witte kleur. Niet direct een lekker uitziende thee. Het ruikt heel sterk naar kokos en ik vind dat kokos niet echt bij appeltaart hoort. De geur kaneel ruik je ook en dat vind ik wel lekker. De kokos dwarrelt rond in mijn glas en daar ben ik ook niet zo dol op. De smaak is wel ok, maar ik proef geen appeltaart.

Ingrediënten: gedroogde appel, kokosrasp en kaneel.

mamablog, batboy, thee van nicole's choice
Per 100 gram € 3,50

Sweet Dragon

De Sweet Dragon ruikt naar citroen/limoen en er zitten grote stukken fruit in. Deze heeft een ‘echte’ thee kleur en doet mij een beetje denken aan rooibos. Deze is lekker en daar lust ik wel meer van.

Ingrediënten: rooibos, rozenbottel, drakenvrucht, vijgen, paardenbloem (3%).

nicole's choice, mamablog, batboy
Per 75 gram €4,50

mamablog, batboy, nicole's choice

Holiday Glow

Ons derde kop was Holiday Glow. Deze ruikt sterk naar kruidnagel en dat vind ik zo lekker ruiken. Het doet mij denken aan de herfst en het is een heerlijk kopje thee!

Ingrediënten: ceylon zwarte thee, kaneel, kruidnagel, jeneverbes, sinaasappelschil, citroenschil, anijszaad.

nicole's choice, mamablog, batboy
Per 100 gram €3,95

Lemon Party

Hierover kan ik heel kort zijn, want ik vond hem echt niet lekker en was erg bitter op de tong.

mamablog, batboy, nicole's choice thee

Ingrediënten: China Sencha groene thee en gedroogde citroenschil.

mamablog, batboy, nicole's choice
Per 75 gram € 3,50

mamablog, batboy, nicole's choice

Apple Honeybush

Deze is mijn favoriet. Hij is heerlijk zoet en heeft best een aparte smaak.

Ingrediënten: gedroogde appel en Zuid Afrikaanse Honeybush.

mamablog, batboy, nicole's choice
Per 75 gram € 3,95

Theeleuten met Nathalie

Het was een hele gezellige middag met lekkere hapjes. Ben jij een echte theeleut, dan kan ik je deze van Nicole’s Choice aanraden.

Zou Nathalie Lemon Party net zo vies vinden als ik of is dit juist haar favoriet? Lees het op Volgmama .

mamablog, batboy, nicole's choice

*Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking en bevat een opgestuurd product.

Wat is jouw favoriete theesmaak?

 

 

 

 

 

 

 

 

22 gedachten over “Losse thee met hapjes”

  1. Het water loopt in mijn mond als ik jullie hapjes zie 😉 Die eerste foto’s… Geweldig! Niet zo’n lekker smaakje? Het is ook wel heel leuk verpakt! Leuk om cadeau te geven. Moet ik wel even op zoek naar een thee ei…

  2. Jummie! Dat ziet er allemaal zo lekker uit! Had laatst voor het eerst zelf een hightea en toen had ik een roze thee. Weet niet meer welke smaak dit was maar deze was ook erg lekker! Zeker de appeltaart thee lijkt me leuk om te proberen.

  3. Ook ik ben een enorme koffieleut, en dan het liefst drink de Cappuccino, dat is mijn favorite ever. En thee? Hmm ik drink het nu wel voordat ik ga slapen maar verder zal ik het niet drinken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *