senseo quadrante, koffie

Smaakt koffie uit de Senseo Quadrante lekkerder?

Zonder koffie kan ik ’s morgens echt niet op gang komen. Ik ben een echte koffieleut en het zou vreselijk zijn als ik een dag zonder koffie zou moeten. Al jaren hebben wij een Senseo apparaat, maar helaas gaan ze bij ons niet zo lang mee. Het werd weer tijd voor een nieuwe en ik kocht de Senseo Quadrante. Deze heeft een koffieboosttechnologie en hierdoor haal je de meeste smaak uit je koffiepad. 

Een lekkere kop koffie

Mijn dag begint met koffie, daar kan ik echt van genieten. Ik drink mijn koffie met een flinke scheut volle koffiemelk en twee zoetjes, zo vind ik hem het lekkerst. Zwarte koffie krijg ik echt niet weg, bah. Ik heb het wel eens geprobeerd, maar daar word ik niet vrolijk van en al helemaal niet ’s morgens.

Senseo gaat maximaal 2 jaar mee

Zoveel koffie als ik drink (denk zo’n 8 koppen per dag), zoveel Senseo apparaten heb ik bijna ook al versleten. In allerlei kleuren en modellen heb ik ze al gehad en altijd worden ze netjes ontkalkt, maar bij ons gaan ze nooit langer dan 2 jaar mee. Dit komt natuurlijk ook, omdat wij er dagelijks veel gebruik van maken, maar zodra de garantie van 2 jaar voorbij is leeft onze Senseo ook niet lang meer.

Er is altijd wel iets anders kapot aan de Senseo:

 • De koffie word niet meer warm
 • Je krijgt halve koppen
 • Het apparaat kan geen twee koppen koffie meer tegelijk zetten
 • De koffie is waterig
 • Het apparaat lekt

Je zou denken, koop dan eens een ander koffiezetapparaat, maar ik vind het gebruik van de Senseo heel makkelijk en koffiepads zijn niet zo duur als bijvoorbeeld koffiebonen. Gewone koffie vind ik niet lekker en ja, dan blijft de Senseo over. Geeft niet, want elke 2 jaar een nieuwe Senseo op het aanrecht staat ook wel leuk.

Vaak is het wel zo dat de koffiepads die je altijd gebruikt, opeens heel anders smaken in een ander Senseo apparaat. Zo smaakt de koffie bij mijn moeder bijvoorbeeld niet lekker met de koffiepads die ik thuis gebruik, heel gek is dat.

Senseo Quadrante

Het was zover: We kregen halve koppen koffie en de koffie was ook niet meer zo warm, mijn zoetjes losten niet eens meer op in de koffie. Het was dus tijd voor een nieuwe Senseo. Het leek me nu eens leuk om een ander model op het aanrecht te zetten en ik ging dus voor het uiterlijk van de Senseo Quadrante HD7865, wat trouwens erg mooi staat op het aanrecht 🙂 .

 • De Senseo Quadrante heeft een koffieboosttechnologie, wat zorgt voor een volle koffiesmaak. Zelf proef ik wel degelijk verschil, maar Nick niet.
 • De lekbak kun je in hoogte verstellen, wat heel handig is, maar wij hebben altijd dezelfde koppen dus is het nog niet nodig geweest om het te gebruiken.

quadrante, koffiezetapparaat

 • Het waterreservoir is 1,2 liter wat goed is voor 8 koppen koffie.
 • De tuit is van chroom wat een chique uitstraling geeft.
 • Na 30 minuten schakelt de Quadrante zichzelf uit, wat energiebesparend is.
 • Neemt weinig ruimte in op het aanrecht.
 • Maakt niet heel veel lawaai.
 • Het water warmt snel op.
 • Voor één kopje koffie hoef je slecht 30 seconden te wachten, wat ’s morgens natuurlijk helemaal ideaal is.

koffie, quadrante

Bevalt hij?

Het uiterlijk bevalt me zeker, maar in het begin had ik steeds ruzie met het waterreservoir. Bij de normale modellen Senseo apparaten zet je het waterreservoir er snel en makkelijk aan de achterkant in. Bij de Senseo Quadrante zit het aan de zijkant, wat op zich nog niet zo’n probleem is, maar ik kreeg hem er niet makkelijk in. De truc hiervoor is dat je het reservoir zo schuin mogelijk houd, zo schuin dat je denkt dat het water er bijna overheen gaat. Nu ik dat eenmaal in de smiezen heb, gaat het heel makkelijk.

De koffiepads die ik altijd gebruik, smaken ook goed in de Quadrante. Sterker nog het smaakt veel lekkerder.

koffie, senseo koffiezetapparaat

quadrante, koffie

Minpunten

 • De Quadrante warmt snel op, maar vind het jammer dat de koffie niet automatisch loopt wanneer hij is opgewarmd, wat bij de vorige Senseo van ons wel het geval was.
 • Hij heeft geen anti lek. Niet zo erg dat hij heel lang blijft na-druppen, als sommige oude modellen, maar wel een minpunt.
 • Het klepje om te sluiten gaat best zwaar.
 • Helaas zit er geen indicatielampje op wanneer je het apparaat moet ontkalken, dat mis ik echt.

Ondanks de minpunten smaakt de koffie erg lekker en heb ik geen spijt van mijn aankoop. Dus ben jij op zoek naar een Senseo koffiezetapparaat dan kan ik je de Quadrante zeker aanbevelen.

senseo quadrante, koffiezetapparaat

 

Wat voor een koffieapparaat heb jij? Hoe drink jij je koffie en hoeveel koppen per dag?

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 11 Comments
 1. VerKlaproos schreef:

  Leuke en eerlijk recensie! Zelf zweer ik bij nespressso maar dat is natuurlijk vloeken in de Senseo-kerk haha ❤️🍀😂

 2. Felice Veenman schreef:

  Hier ook een enorme koffie leut, met – zoals het hoort bij koffie leuten – een uitgesproken koffie smaak.
  Koffie moet met kokend water gezet worden: elke ochtend zet ik zo’n Italiaans espressopotje op het vuur.
  Het duurt langer dan koffie uit een apparaat, maar dan heb je ook wat !!

 3. rachel schreef:

  ik drink zelf geen koffie meer maar manlief wel en wij hebben een nespresso apparaat. senseo hebben wij ook gehad maar vonden wij het toch net niet

 4. Nicole Orriëns schreef:

  Wat een goede en duidelijke review! Ik heb zelf geen Senseo meer, maar vind het prima koffie. Wel schrik ik ervan hoe snel ze stuk gaan zeg.

 5. Joanne schreef:

  Wat klinkt deze fijn! Wij hebben net een nespresso apparaat aangeschaft met cups. Ook erg fijn!

 6. Mandy schreef:

  Fijn dat hij ondanks de minpunten toch goed bevalt! Ik mis een senseo apparaat ook in huis maar denk niet dat ik me ouders zo ver krijg dat ik 1 mag kopen.

 7. Manon schreef:

  Wij hebben zo’n ingebouwd apparaat wat zoveel onderhoud vereist dat mijn moeder verlangt naar de goede oude Senseo tijd. Maar als je de koffiebonensmaak gewend bent, kun je niet terug.

 8. Wat een mooie review. Onze senseo gaat aardig lang mee want hier word bijna geen koffie gedronken ik ben een echte theeluit en mijn partner drinkt koffie op het werk.

 9. Mieke | Miek's Mind schreef:

  Senseo vind ik echt zo smerig, sorry voor mijn taalgebruik haha, maar ik drink thuis Nespresso en sindsdien NOOIT meer senseo

 10. Desiree schreef:

  Bijzonder dat jullie senseo apparaten maar 2 jaar meegaan. Wij drinken wel 14 koppen per dag samen. Elke dag. Het worden er meer naarmate de kinderen volwassen worden. Inmiddels hebben wij al 22 jaar Senseo en zijn nog steeds met ons 2e apparaat heel tevreden. De eerste gaf de geest na 12 jaar. De 2e gaat nu al ruim 10 jaar mee. En ontkalken doen we zelden. Is ook niet nodig overigens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.