ochtend, school, 's morgens, hectisch

Druk in de ochtend voor schooltijd? Zo gaat het bij ons.

De ochtend voordat de jongens naar school gaan is gelukkig niet meer zo hectisch als dat eerder altijd ging. Ik ga er graag op tijd uit, zodat ik niet in tijdnood kom en heerlijk rustig aan kan doen. Zo ziet ons ochtendritueel eruit voordat de jongens naar school gaan.

De ochtend 2020 VS 2017

Drie jaar geleden zette ik mijn wekker altijd om 05.30 uur, maar gelukkig kan ik nu een uurtje langer liggen. De ochtend is ook niet meer zo hectisch, geen kinderen die in lampen hangen of zich verstoppen in de tv kast. Thank God !

Half zeven is voor mij nog vroeg (voor wie niet?), maar zodra de wekker gaat spring ik uit bed en ga mij wassen en aankleden. Nu ben ik meestal niet de eerste die beneden is. De lampen zijn al aan en het is Sten die al voor dag en dauw wakker is. De rest volgt al snel na mij, maar soms zijn ze ook al alle drie beneden. Ze zitten/liggen dan op de bank met hun tablet of spelen in de speelkamer. Deon is de laatste tijd nu daar vaak te vinden, want zijn tablet is kapot.

Spullen klaarleggen

De kleren die ze aan moeten heb ik de avond ervoor al voor de jongste twee beneden klaargelegd, zij kunnen zich nu ook zelf aankleden, maar meestal zitten ze nog in hun pyjama als ik beneden kom. Deon komt aangekleed en al beneden en ze krijgen wat te drinken en eten. Meestal is het cornflakes, maar soms willen ze ook een ontbijtreep.

Als de jongens hun natje en hun droogje hebben ga ik eerst koffie drinken, want daar snak ik echt naar ’s morgens. Ik vraag de jongste twee of zij zich ondertussen willen gaan aankleden, want we gaan straks naar school. Meestal luisteren ze wel, maar soms hebben ze geen zin. Ze willen thuis blijven of zijn nog bezig met iets, maar uiteindelijk hebben ze zich toch aangekleed.

Nu de koffie op is ga ik mij opmaken in de badkamer. De jongens vermaken zich met tv kijken of spelen samen. Helaas gaat het niet altijd goed, want vanuit de badkamer hoor ik een hoop gegil en geschreeuw. Gelukkig dit keer geen ruzie, ze zijn ‘gewoon’ aan het spelen.

’s Morgens tijd genoeg

Als ik klaar ben ga ik de keuken in om de broodtrommels voor de jongens te vullen en zet de rugtassen klaar in de gang. We hebben nog ruim de tijd voordat we naar school moeten en dus pak ik de vaatwasser uit, smeer brood voor Nick (ook hij kan het niet zelf) en gooi dan vaak nog even een wasje in de wasmachine.

Er is nog tijd voor een lekkere kop koffie en terwijl de jongens bezig zijn met hun ding drink ik mijn koffie en kijk naar die afschuwelijke Power Rangers. Dat vinden de jongste twee nu helemaal geweldig, maar ondertussen zijn ze al lang weer wat anders aan het doen. Ik de druk de tv maar uit, want van dat kabaal op de tv word ik niet goed.

Met mijn kop koffie check ik nog even mijn telefoon voor nieuwtjes op social media en dan zie ik dat het 07.45 uur is en dat betekent haren kammen, jassen en schoenen aan en gaan met die banaan. Deon zijn school begint om 08.00 uur en de jongste twee kan ik tussen 07:30 uur en 08.30 uur naar de Kindergarten brengen. We fietsen dan altijd samen dat is wel zo gezellig.

Brent zegt altijd dat hij geen zin heeft en Sten blijft treuzelen. De speelkamer is één grote ontplofte bom, want in opruimen hebben ze vaak geen zin. De jongens hebben hun jassen al aan en rennen als een speer naar buiten om hun fiets te pakken. Nu zijn we klaar om te vertrekken, maar Sten is er al lang vandoor, het duurt hem waarschijnlijk allemaal te lang. Ik roep hem nog en zeg dat hij moet wachten bij de straat, maar ik zie hem in de verte al oversteken!

Schooltijd

Deon fietst door naar school en Brent en ik zetten onze fietsen neer. Bij binnenkomst zit Sten al klaar en is bezig om zijn crocs aan te doen. Ik zeg hem dat hij de volgende keer wel moet wachten en dat we sámen naar school fietsen, maar hij zegt dat hij van de automobilist mocht oversteken en daarmee is de kous voor hem af.

Eerst brengen we Sten naar zijn klaslokaal en daarna Brent. Hier blijf ik meestal nog even tekenen en als mijn tekening klaar is mag ik gaan. Hij geeft me een knuffel en een kus en loopt met mij mee naar de deur om me uit te zwaaien. ”Dag lieve mama, jij bent de aller liefste”, roept hij en we blijven zwaaien totdat ik uit het zicht ben.

Ik kom thuis in een stil huis en druk de Senseo aan voor nog zo’n lekkere kop koffie, heerlijk.

Hoeveel tijd heb jij in de ochtend? Ga je ook graag op tijd uit bed of blijf je ’s morgens liever zo lang mogelijk liggen?

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 9 Comments
 1. Frederique schreef:

  Ik begrijp niet hoe het kan maar het is voor mij net zo haasten als een paar jaar geleden terwijl ik nu 1 i.p.v 3 kinderen moet helpen voorbereiden en weg moet brengen én anderhalf uur eerder wakker word 🤯🙃

 2. Linda schreef:

  Voor mij is het 7.15 op, aankleden en met de hond naar buiten. Manlief dekt tafel en als ik terug ben gaan we eten. De pubers regelen alles zelf en ik breng op de fiets de jongste naar school.

 3. rachel schreef:

  toen meiden nog kleiner waren stond ik om 5.30 op en ging het huis doen en hun tasjes in pakken, kleding legde ik de vorige avond al klaar en zo hadden wij altijd alle rust om lekker de dag rustig te beginnen zonder te haasten

 4. felice veenman schreef:

  Het eerste wat ik doe is een pot koffie op zetten. Vroeger zette ik de koffie aan en sprong als een haas onder de douche, dan kon ik aangekleed in alle rust koffie drinken en was ik klaar voor de kids.
  De tv hier mocht alleen maar aan als ze helemaal klaar waren voor school. Dat was dus nooit…:-)

 5. Nicole Orriëns schreef:

  Ik bereidde ook altijd alles goed voor toen de kinderen nog kleiner waren. Nu is dat niet meer nodig, maar ik sta nog keurig om 6.30 op en ga om 7.15 hardlopen.

 6. Manon schreef:

  Dat klinkt nog allemaal redelijk relaxt. Fijn als ze zelf kunnen aankleden!

 7. Malou schreef:

  Ik ga er ook altijd op tijd uit, zodat we ons niet hoeven te haasten

 8. Rory schreef:

  Hier gaat om 6.15 uur de wekker, maar ik sta pas om half 7 op. Dan maak ik mijn gezicht schoon, stap onder de douche (tanden poetsen doe ik als eerste overigens). Aankleden. Als het 7 uur is maak ik minime wakker. Kleertjes liggen inderdaad al klaar maar neem ik mee naar beneden. Ontbijt maken, broodtrommel klaarmaken. We hebben eigenlijk hartstikke veel tijd want we hoeven pas om 10 over 8 weg (lopend). Maar ik wil gewoon de ruimte hebben en tijd.

 9. Jasmijn Bult schreef:

  Zo knap! Ik vergeet zelf altijd om te ontbijten ’s morgens, blijf er liever wat langer in liggen, haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.