drie jongens

De ochtend vóór schooltijd met drie jongens

Het ochtendritueel met drie jongens is druk. Fijn dat ze naar school gaan, maar voordat we er zijn gaat er heel wat aan vooraf. Hoe gaat het in de ochtend met drie jongens? En hoe gaat dat bij jou?

De ochtend met drie jongens

Vorig jaar schreef ik hoe het ochtendritueel er bij ons aan toe gaat. Nu gaan er 2 jongens naar school en is het een stuk rustiger, maar voordat ze naar school gaan heb ik het gevoel dat de halve ochtend er al opzit. Hoe gaat het nu in de ochtend met drie jongens?

Opstaan het is al 05.30 uur

Mijn wekker gaat om 05.30 uur. Het is nog donker en heerlijk rustig. Even tijd voor mijzelf en de broodtrommels voor de kinderen klaarmaken. Als alles is gedaan neem ik nog even de tijd voor mijzelf om een heerlijk kopje koffie te drinken (voor wat extra energie). Automatisch kijk ik aandachtig naar Telekids in plaats van het nieuws.

Rond 06.30 uur haal ik Deon uit bed en Nick doet Sten. Dat vind ik wel super fijn, want Brent is meestal ook al wakker en 3 tegelijk is niet handig.

Ontbijten

Nick is al naar zijn werk en samen met de kinderen ga ik ontbijten. Tot nu toe is alles nog redelijk rustig. Deon gaat even achter zijn tablet en de poes (we hebben een nieuw poesje) klimt via mijn broek omhoog, au. Sten speelt in de gang met zijn trein, want anders maakt Brent alles kapot en Brent zit op de bank tv te kijken.

spitsuur in de morgen, mamablog, batboy, ontbijten, de ochtend met drie jongens

Iedereen zijn ‘eigen’ plek, anders hebben ze last van elkaar…..

Naar school

Opeens hebben ze er genoeg van. De trein is stom en de tv is niet leuk meer. Ik zet de fietsen vast buiten neer en haal de jassen op. In die korte tijd dat ik even weg was ligt de kamer bezaait met speelgoed, maar ze spelen er niet mee. Brent is op tafel geklommen en speelt met de lamp en Sten ligt op de grond met zijn duim in zijn mond tv te kijken.

Lees: Tweede kind is drukker.

mamablog, batboy, een kopje koffie, spitsuur in de morgen

De haren worden voorzien van gel en als iedereen eindelijk zijn schoenen en jas aan heeft kunnen we naar school. Dan begint het ritueeltje ”mijn plek”. Elke ochtend maken Deon en Sten ruzie wie zijn fiets op ‘de plek’ mag neerzetten.

Eerder ging het met een hoop gegil (ja dat kunnen jongens ook heel goed 😉 ), maar we doen het om en om en dan gaat het meestal wel goed.

Toch wordt er nog even een wedstrijdje gedaan wie er het eerst op dé plek is, maar vandaag gaat het goed.

batboy, mamablog, de ochtend met drie jongens

De fiets moet per se zo ver mogelijk links staan

De schoenen gaan uit en de pantoffels aan. Ik geef ze een kus en samen met Brent wandel ik naar huis.

mamablog, batboy, de ochtend met drie jongens

Tijd voor weer een heerlijk kopje koffie.

mamablog, batboy, de ochtend met drie jongens

Wat drink jij ’s morgens het liefst?

 

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 12 Comments
 1. Sharon schreef:

  WoW half 6 de wekker is wel heel vroeg. Hier half 8 de wekker en ik zet alles de avond er voor al klaar. School begint om 8.45 en dan redden we het prima zonder te hoeven haasten.

  • Nellie schreef:

   Idd. hier hetzelfde en heb trouwens ook 3 jongens

  • Batboy schreef:

   Dat is een mooie tijd half 8! Voor mij is dat echt uitslapen. Hier begint de school om 8 uur. 08.45 Zou niet veel uitmaken voor mij, want iedereen is hier toch altijd vroeg wakker dus moet ik ze wel voor zijn. Denk niet dat ik ooit aan half 6 zou kunnen wennen. ’s Avonds zet ik ook vaak iets klaar, scheelt wel tijd. Heb me ooit eens verslapen en werd om 6 uur wakker en was het echt stressen dan maar liever iets eerder uit bed, helaas….

 2. Rory schreef:

  Een zelfgemaakte latte macchiato! Of twee … Hihihi. Ik dacht dat ik vroeg opstond met kwart over 6. En ik vind het met een meisje al een hele wedstrijd in de ochtend. Laat staan met drie kinderen. Chapeau!

 3. Veronique schreef:

  Leuk om te lezen! Een gezellige boel ’s ochtends. 😉

 4. Maaike schreef:

  Mooi op tijd zeg! Hier gaat de wekker om zeven uur maar ik merg dat het beter is om wat eerder te gaan opstaan. Stress in de ochtend is niet fijn!

 5. Kirsten schreef:

  Haha ik moet er straks ook aan geloven 🙈 Ben heel benieuwd hoe dat bij mij gaat. De wekker om 05.30 uur. Wow, das vroeg!

 6. Gerdi schreef:

  Poeff half 6! Hier ga ik als ik moet werken om half 7 uit bed en anders rond 7 uur..

 7. Nathalie schreef:

  Hier gaat om 6 uur de wekker en heb elke dag moeite om op te staan. Pas als de kinderen naar school zijn ga ik vaak uitgebreid douchen. Me time 🙂

 8. roelina schreef:

  Ja koffie dus!!! En wat sta je vroeg op zeg, ik dacht dat ik vroeg was met mn 6 uur. Je neemt wel lekker de tijd voor alles. Het gaat er bij ons een stuk hectischer aan toe. In dat opzicht snap ik wel dat je zo vroeg opstaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.