tweede kind

Tweede kind is drukker dan de eerste

Met drie jongens in huis is het best druk. Het eerste kind is meestal het rustigst, maar het tweede kind is veel drukker, irritanter en onstuimiger.

Tweede kind is drukker dan de eerste

Het is logisch dat het drukker is meer kinderen in huis en ik probeer ze ook allemaal evenveel aandacht te geven. Het is niet altijd even makkelijk met drie drukke jongens, maar je leert er wel mee omgaan 😉 .

Fijn dat ze elkaar hebben om mee te spelen, al gaat dat 9 van de 10 keer niet goed. Deon en Brent spelen meestal rustig zónder ruzie te maken. Als Sten erbij is, is het spel vaak snel afgelopen en vliegt het speelgoed je om de oren. Soms kan hij ook best een tijdje alleen spelen, maar dan lijkt het net alsof ze met z’n drieën aan het spelen zijn.

Onderzoek

Uit onderzoek van de Universiteit van Edinburgh is gebleken dat het tweede kind vaak het meest onhandelbaar is. Econoom Joseph Doyle kwam tot de ontdekking dat vooral jongens die als tweede geboren worden zich vaker misdragen. Dit komt, omdat ze hun oudere broer of zus als rolmodel zien in plaats van de ouders. En het kan komen dat de eerstgeborene meer aandacht van ouders krijgen of dat de manier van opvoeden wordt aangepast.

Uit een ander onderzoek (door Katrin Schumann The Secret Power of Middle Children) is gebleken dat het tweede kind zijn ook voordelen heeft. Zo worden ze meer zelfstandiger, denken sneller out of the box en voelen minder de druk om te presteren.

Wel moeten ze harder werken om negatieve vooroordelen tegen te gaan en hebben minder zelfvertrouwen. Ze hebben een hekel aan conflicten en vinden het vaak moeilijk om ‘nee’ te zeggen. Ze kunnen met bijna iedereen goed overweg en zijn ontzettend loyaal.

De jongens

Deon is een hele rustige jongen. Hij is wat terughoudender, beetje verlegen en kijkt eerst de kat uit de boom.

Sten is een heel ander verhaal, hij lijkt helemaal niet op Deon en is precies het tegenovergestelde. Hij is druk, super enthousiast, praat non-stop én heel luid, neemt geen blad voor de mond, is totaal niet verlegen en die banaan blijft maar in zijn oor zitten. Hij is altijd heel erg aanwezig en maakt ook met iedereen een praatje. Als hij er is, lijkt het wel of ze met een hele klas (of zelfs school) aanwezig zijn. Super gezellig natuurlijk, maar soms mag het ook wel iets minder.

Brent lijkt wat dat betreft wat meer op Deon.

3 Deons

Natuurlijk kan ik ze voor geen goud missen, maar wat zou het fijn zijn als ik 3 ‘Deons’ zou hebben. Dan zou het thuis een stuk rustiger zijn.

In de vakantie waren de jongens omstebeurt bij opa en oma op de camping. Deon ging als eerste en hoewel ik één kindje minder had was dat aan de drukte niet te merken.

Daarna ging Sten. Dit was echt een wereld van verschil! Het was gewoon heel stil in huis en stiekem was dit wel erg fijn.

Na twee dagen kwam hij weer terug en kletste mij de oren van mijn hoofd (maar gelukkig had ik ook nog wat bananen in huis). Hij had zoveel te vertellen over wat hij allemaal had gedaan op de camping en binnen de kortste keren was het weer gedaan met de rust….

Is jouw tweede kindje ook zoveel drukker en onstuimiger?

 

 

 

 

 

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 1 Comment
  1. Ja mijn tweede is een echte druktemaker haha. Heel herkenbaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.