mamablog, batboy, poep, obstipatie

Mama Poep

Wat is dat toch met kinderen en poep? Waarom is het zo grappig? Nu word ik zelfs mama poep genoemd en dat door een peuter van 2 jaar.

Poep

Poep, plas, kots en snot vinden kinderen gewoon grappig. Waarom? Geen idee, maar dat vinden ze. Ik ben er nu wel aan gewend hoor, want ik hoor het al zes jaar, maar wat nieuw is voor mij is dat ik nu Mama Poep word genoemd en wel door Brent.

Hij aapt alles van zijn grote broers na. Hij speelt hetzelfde, wil hetzelfde en praat zoals zijn broers praten. Deon is er nu wel een beetje vanaf, behalve dan als hij ruzie heeft met Sten dan is het poep Sten. Toch blijft het ook voor Deon een aantrekkingskracht hebben, want hij kocht onlangs bij Action een pen en sleutelhanger van de Emoji drol.

Bij Sten is de poepfase nog (lang) niet voorbij. Hij blijft er nog lekker in hangen, van broodjes tot broertjes poep. Ik zeg hem wel dat schelden met het woordje poep not-done is. Niet dat hij er nu veel op uit doet, maar toch hij weet het.

Brent onthoud dit woordje maar al te goed en gebruikt dat dus ook. Als hij boos is of ruzie heeft met zijn broers is het poep Deon, poep Sten en ik ben gewoon poep mama ook al is hij niet boos op mij. Hij vind het gewoon grappig en stiekem lach ik er ook wel om.

Boeken

Boeken die over poep gaan, doen het altijd goed bij kinderen. Zelf hebben wij het boekje ‘Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft’. Echt een leuk boekje en helemaal met de pluche van de mol erbij!

Een fase

Ik kan er wel om lachen en weet dat het een fase is, het gaat vanzelf wel over. Bijna ieder kind heeft deze fase en begint meestal wanneer ze een jaar of 2 zijn. Wanneer ze de leeftijd van 5 à 6 jaar hebben bereikt houd deze fase op, dus ik heb nog een paar jaartjes te gaan 😉

Lees ook: Pisvinger.

Vind jouw kindje dit woord ook zo grappig?

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 2 Comments
  1. Nicole Orriëns schreef:

    Ja, die van mij hadden ook een fase waarom ze het hilarisch vonden….

  2. Hebben wij ook een tijd lang gehad. Dan hoor je er niets meer over en dan komt het weer terug. Ik vind het soms wel wat ongepast als ze het daarover gaan hebben in de supermarkt bijvoorbeeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.