poepen, poep, mamablog, batboy

Poepen in de tuin

De poep en plas grapjes doen het altijd goed bij de jongens, maar dit was geen leuk grapje meer.  Waarom naar de wc als je ook gewoon in de tuin kan poepen? 

Zindelijk

Meestal gaat het vanzelf: zindelijk worden. Vaak geeft je kindje het vanzelf aan dat hij er klaar voor is. Ik heb Deon wel eens op het potje gezet, maar dat werkte voor geen meter. Ik heb mij er verder maar niet druk om gemaakt en dacht dat het op een gegeven moment wel vanzelf zou komen. Dat was dus ook zo. Bij Deon ging het (nu ik achterom kijk) best snel. Toen hij 3 jaar werd ging hij naar de Kindergarten en die kleine toiletten vond hij erg interessant. Het duurde ook niet lang en de luiers waren voor hem verleden tijd.

Ik wil graag een baby zijn

Bij Sten is het een heel ander verhaal en ik had gehoopt dat wanneer hij naar de Kindergarten zou gaan hij ook naar de wc ging, maar dat had ik mooi mis.

Hoe leuk en interessant ik de wc ook maakte, dat kon hem helemaal niks schelen. Als ik hem dan vraag waarom hij niet een plasje op de wc wil doen is zijn antwoord: ”Ik wil graag een baby zijn”. Hij wil geen grote jongen zijn en naar de wc gaan hij draagt graag een luier.

Schamen

Ik schaamde me ontzettend, want in mijn omgeving zeiden mensen tegen mij: ”Is hij nou nog niet zindelijk?”, ”Mijn kind is al lang zindelijk”. ”Je moet hem gewoon geen luier meer aan doen dan gaat hij vanzelf wel naar de wc”, ”Laat hem gewoon in zijn vieze onderbroek lopen dat wil hij vast niet”.

Eerlijk waar ik heb echt alles geprobeerd. Ik heb zelfs Sinterklaas ingeschakeld en hij heeft een hartig woordje met hem gesproken, maar dat boeide Sten totaal niet.

Geen luier heb ik ook geprobeerd, maar hij plast en poept gewoon en speelt vrolijk verder. Ik heb hem zelfs een skelter beloofd, maar ook dat had weinig zin. Op een gegeven moment heb ik de moed maar opgegeven in de hoop dat het vanzelf zou komen.

De knop om

De kleine toiletten op de Kindergarten vond hij maar niks en met 4 jaar zat hij dus nog steeds in de luiers. Ik dacht dat hij eeuwig een luier zou dragen en dat dé dag nooit zou komen.

Toch ging er een aantal weken geleden opeens een knop bij hem om en op de Kindergarten zeiden ze dat een luier niet meer nodig was. Met veel angst heb ik hem zonder luier naar school gebracht en op een paar kleine ongelukjes na ging het eigenlijk super. Thuis ging het moeizamer, want daar plaste hij gewoon op de bank of op het speelkleed. Maar de luier deed ik mooi niet meer aan!

Poepen in de tuin

Het plassen op de wc gaat nu best goed, maar poepen is een heel ander verhaal. Dat doen we niet op de wc, nee hoor gewoon in de broek en dan met een dikke drol gewoon vrolijk verder spelen en vooral niet zeggen.

Het ergste was dat ik hem in zijn blootje buiten zag spelen. Vrolijk op de trampoline en rennen in het gras. ”Waarom heb jij geen kleren aan?”, vroeg ik. ”Ik heb gepoept, daar” en hij wees naar achter. Daar lag hij: een hele dikke drol in het gras, versierd met takjes en bladeren. ”Maar je weet toch dat je dan naar de wc moet gaan?”. ”Ja, maar dat doe ik niet”. 

En dat klopt, want zo lag er ook poep op de stenen en helemaal achterin de tuin.

poep, poepen, mamablog, batboy

Dit is natuurlijk geen echte 😉

Poep

Van de week heeft hij dan eindelijk voor het eerst gepoept in de wc! Ik was helemaal blij en enthousiast. ”Waarom doe jij zo gek mama?”, vroeg Sten. ”Omdat jij hebt gepoept”. Toen hij later alleen op de wc zat, hoorde ik hem gillen. Ik snelde naar de wc, want ik dacht dat er iets aan de hand was (zijn buffel tussen de wc-bril ofzo). ”Wat is er?”, vroeg ik. ”Kijk mama ik heb gepoept!” en hij wees in de wc. ”Nu ga ik met de Duplo spelen, doei” en weg was hij.

 

Met welke leeftijd was jouw kindje zindelijk?

 

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 4 Comments
 1. Roelina schreef:

  Wauw! Super (en wat leuk geschreven). Lange adem. Onze oudste was 3. De jongste nu 2,5 maar wil er ook nog niks van weten. Kan m wel uit de luiers kijken. We zien het wel.

 2. Charel schreef:

  Oh geweldig om te lezen dit haha! Wat een opdonder he, maakt hem vrij weinig uit haha!

 3. Ilse schreef:

  Oh, wat heb je dit leuk geschreven! En dat laatste, hilarisch! Wat lastig he, als je van alles probeert en het werkt niet… gelukkig is hij nu op de wc gegaan! Het komt wel.

 4. Nicole Orriëns schreef:

  Arme jij! Ik heb met je te doen en moet ook een beetje lachen. Zeker om die skelter : ) Deze post is echt het moederschap in een notedop: het is gewoon niet eenvoudig!

  Ik vind dat je het heel goed doet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.