kletsen, kapper

Mijn zoontje vertelt alles aan de kapper

Als je bij de kapper zit heb je het meestal over koetjes en kalfjes. Je gaat niet je hele privé leven openbaar gooien en al helemaal niet praten over poep. Zelf ben ik niet zo’n prater, maar als ik iemand beter ken kan ik wel honderduit kletsen. Bij Sten maakt het niet uit wie hij voor zich heeft en waar hij over praat, hij kletst je de oren van je kop zoals bijvoorbeeld bij de kapper. Ok, de kapper weet nu veel van ons, maar wij weten nu ook dingen over hem 😉 . 

Eindelijk naar de kapper

We moesten wel veel geduld hebben, maar nu was het dan eindelijk zover dat de jongens naar de kapper konden gaan. Er was geen model meer aan te krijgen en zelfs met een pet was het echt geen gezicht meer. Dus op naar de kapper en weg met die lange lokken en matten in de nek.

Deon wist al direct wat voor soort kapsel hij wilde en ging voor een ‘Justin Bieber look’. Bij Sten had de kapper de vrije hand, als het maar een stoer jongens kapsel zou worden, aldus Sten.

Kletsen bij de kapper

Deon mocht als eerste plaats nemen in de stoel. Hij is erg rustig en kletst niet zoveel als z’n broertje. Als je hem wat vraagt geeft hij netjes antwoord, maar anders blijft het redelijk stil. Wij waren als enigste in de kapsalon, maar stil was het niet, want we hadden Sten bij ons 😉 .

Toen Deon klaar was mocht Sten plaats nemen en zodra hij zat begon hij honderduit te kletsen met de kapper. Sten is een echte kletsmajoor en praat non-stop (hij is pas stil als hij slaapt). Zo vraagt hij aan de kapper van welke muziek hij houd en uiteraard vertelt hij welke liedjes hij leuk vind zoals bijvoorbeeld het liedje van Michael Jackson ”Beat It”, maar dat hij nu dood is. ”Misschien was hij wel heel oud? Net zoals de buurman bij ons in de straat, die is ook dood’‘.

Van de dood gaat Sten over naar vragen zoals: ”Wat is jouw lievelings kleur?” en dan vertelt hij de zijne, maar ook die van papa, zijn broertjes en oma. ”Ik denk dat mama alle kleuren mooi vind, maar roze niet”.

Van favoriete kleuren gaat hij over naar kannibalen en van kannibalen naar kikkervisjes. Dat heeft de kapper vroeger zelf ook gehad en vond hij erg leuk. Maar dat bedoelde Sten niet. Hij meent dat hij vroeger zelf een kikkervisje was in onze vijver die er nu niet meer is (dit vertelde ik hem eens dat hij er zo uitzag voordat hij geboren werd). ”De vijver is nu weg dat heeft papa gedaan, want anders had mama nu wel heel veel kindjes en nu ben ik geen kikkervisje meer, maar een gewoon kindje”.

kletsen

Kriebels

Sten kletst aan één stuk door en springt van hak op de tak, maar hij blijft netjes stil zitten.

Mijn papa heeft alle haren eraf en toen was mama heel boos. Ze zei: Waarom doe je nou zoiets?”. De kapper moest lachen en keek naar mij via de spiegel. ”Ik wil niet zulke haren als mijn papa hoor”. Daar was de kapper het mee eens, gelukkig.

Toen had hij jeuk aan zijn neus. ”Heb je kriebels?, vroeg de kapper, dat komt van al jouw haren”. ”Ja, maar van mama mag ik niet krabben, maar dat doe ik soms toch als ik kriebels heb en dan heb ik soms ook nog poep aan mijn vinger”. Ik had het niet meer en barstte in lachen uit, de kapper en Deon ook. Ja, die poep en plas gesprekken blijven het altijd goed doen 😉 .

 

Kan jouw kindje ook zo lekker veel kletsen?

 

Lees ook:

 

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 7 Comments
 1. Lodi schreef:

  Thuis wel, daar kletsen ze de oren van mijn hoofd, maar ergens anders, zeggen ze niks. Leuk om je zoon zo te horen kletsen en ook mooi die kinder logica.

 2. Fleur schreef:

  Hahah ja die van mij kunnen ook aan vreemden, zoals de kapper, alles delen. Moet altijd wel lachen om al die verhalen

 3. rachel schreef:

  wat heerlijk he als ze zo aan het kletsen zijn en hele verhalen hebben 😀 onze meiden hadden dat ook en nog eigenlijk wel haha

 4. Tania schreef:

  Heel herkenbaar. Mijn zoontje van 3 is ook een kletskous. Gelukkig doet mijn nonkel die kapper is zijn haartjes

 5. Manon schreef:

  Hahahah! Wat erg eigenlijk. Zelfde als meesters en juffen die in geur en kleur horen hoe ouders van pietje ruzie hadden de avond ervoor.

 6. Kimberly schreef:

  Jazeker, mijn dochter kletst ook de oren van iedereens hoofd af. Ik vind het ook altijd leuk om te zien waar ze het dan met iemand anders over heeft.

 7. Nicole Orriëns schreef:

  Het verschilt echt per kind bij mij. Ik heb er een aantal hele zwijgzame types bij zitten, en 1 babbelkous.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.