crocs, schoenen

16 Voordelen van de lelijkste schoen: crocs

Met stip op één van de lelijkste ‘schoenen’ : crocs. You hate them or you love them. Ik heb er een beetje een haat-liefde verhouding mee, want alhoewel ik ze vreselijk lelijk vind, dragen we ze thuis allemaal. Crocs hebben ontzettend veel voordelen en stiekem kunnen we echt niet zonder.

Crocs zijn lelijk

Toen ik nog met Nick op een boerderij woonde in Hengelo droeg ik altijd pumps, maar pumps op een boerderij is nou niet echt ideaal. Al mijn schoenen zagen er op een gegeven moment echt niet meer uit, doordat ik steeds in de blubber of het zand moest lopen. Mijn moeder stelde voor om crocs te kopen: ”Ideaal voor op de boerderij en zo blijven je schoenen ook mooi!”.

Ok, daar had ze wel een punt, maar ik vond ze vreselijk. ”Je denkt toch zeker niet dat ik op die lelijke dingen ga lopen?”. Toch heeft mijn moeder (vraag me niet hoe) mij weten over te halen en vanaf die dag loop ik dagelijks op crocs. Het lelijke zag ik al niet eens meer, maar als ik ging werken, naar de stad of met vriendinnen wat afspreken bleven de crocs uiteraard thuis.

Gewoon aantrekken die dingen

Jaren heb ik er plezier van gehad, zelfs toen we gingen verhuizen naar Duitsland. Volgens mij heb ik ze zeker 15 jaar gehad en toen waren ze echt op. Ik moest afscheid van ze nemen, maar niet voordat ik nieuwe had gekocht. Deze keer geen witte met bloemetjes, maar zwarte crocs (die vallen minder op). Het voordeel van wonen in dit gat in Duitsland is dat je ze zelfs buitenshuis kunt dragen. Je loopt niet voor gek, écht niet. Zelf geneerde ik mij een beetje, maar geen haan die ernaar kraait of raar kijkt naar die lijke schoenen. Er zijn zelfs mensen die (als ze de kinderen naar school brengen) met sokken in badslippers over straat lopen, ik bedoel maar wat is erger? En niemand die er raar van opkijkt, behalve ik dan.

Zelf dragen we (de kinderen en ik)  crocs alleen thuis, meer als pantoffel. Heel vaak moet je toch even snel naar buiten en als je dat te vaak op je leuke pantoffels doet gaan ze niet lang mee. Op de Kindergarten dragen de jongens ze ook, want ze mogen niet met schoenen in de klas komen. Crocs zijn makkelijk en snel aan te trekken voor kinderen dus ideaal.

Voordelen

 1. Zowel binnen als buiten te dragen.
 2. Gaan jarenlang mee.
 3. Lopen ontzettend fijn.
 4. Luchtdoorlatend.
 5. Antibacterieel.
 6. Ideaal als werkschoen voor bijvoorbeeld in de tuin.
 7. Makkelijk schoon te maken.
 8. Betaalbaar.
 9. Je krijgt geen zere voeten.
 10. Ideaal als pantoffel (je hebt ze ook gevoerd van binnen).
 11. Lichtgewicht.
 12. Multifunctioneel: zowel op het land als het water te dragen.
 13. Antislip zolen.
 14. De kussentjes in de zool stimuleren de bloedsomloop.
 15. Allerlei kleuren en prints beschikbaar.
 16. Makkelijk aan en uit te trekken, ook voor kinderen.

Ok, crocs zijn niet sexy en ladylike, maar lopen ontzettend lekker en met al die voordelen zijn ze gewoon een must (thuis dan 😉 ).

Wat draag jij thuis graag aan je voeten? Heb je ook crocs?

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 15 Comments
 1. Frederique schreef:

  Ik heb geen crocs maar mijn kinderen hebben er toen ze jonger waren zoveel op gelopen. Ze vonden ze ook lelijk maar heerlijk om op te lopen. Ze hadden van die dingetjes die je erin kunt doen, een soort van extra versieringen. En de twee oudsten ruilden hun crocs, dan liepen ze beiden met 1 rode en 1 blauwe, heb er nog foto’s van haha

 2. Jasmina schreef:

  Haha geweldig artikel! Toch komen er hier geen crocs in 🤣

 3. henk schreef:

  Of gewoon afstappen van dat belangrijk vinden ‘wat men ervan zou vinden’. Als jij ze lekker vindt zitten vooral dragen!.

 4. Caroline schreef:

  Oef, ze doen pijn aan mijn ogen. Ook ik heb ze jaren geleden gedragen, maar dan wel de elegante lady variant. Ze zijn ideaal voor rundum Hause maar daar blijft het bij. Birkenstocks vind ik ook zo lelijk nu we het toch over lelijk schoeisel hebben.

 5. Jouvence schreef:

  In huis draag ik de hele dagen ballerina sloffen, maar die gaan inderdaad niet heel lang mee helaas.

 6. corrina schreef:

  Voor een ander vind ik ze top, maar zelf heb er niks mee
  Ik vind het wel cool dat ze er in heel veel kleurtjes zijn

 7. Tessa schreef:

  Ik droeg ze met veel plezier op mijn werk (ouderenzorg) totdat ik een keer bijna uitgleed. Sindsdien draag ik ze niet meer.

 8. Linda schreef:

  Ik droeg ze ook toen ik in de zorg werkte. Qua comfort vind ik het maar nix, maar als je veel met water doet wel makkelijk!

 9. Haha de crocs zijn gewoon geweldig 🙂 Mijn paar is echt tot op de draad versleten. Ik heb me nu slippers van Happy Socks gekocht even comfie!

 10. Daily leven schreef:

  Haha crocs meest lelijke dingen ever! MAAR ze lopen dan wel weer erg lekker. Me dochtertje heeft bij opa en oma 2 paar. Haar opa en oma wonen op het kamp dus daar is het helemaal makkelijk, snel aan en ook weer snel uit.

 11. Priscilla schreef:

  Hoe handig ze ook zijn volgens velen, hier komen ze er écht niet in!! Wij hebben gewoon makkelijke slippers 🙂

 12. Mieke | Miek's Mind schreef:

  Ik vind ze nog steeds de lelijkste schoenen op aarde en zal ze dan ook echt nooit dagen :p voor mij gewoon lekker slippers

 13. Nicole Orriëns schreef:

  Wij hebben een mand met schoenen bij de voordeur, en daarin liggen ook crocs. Die trek ik aan als ik even snel wat moet doen in de tuin of zo. Ze zitten echt heerlijk. Maar verder draag ik ze niet.

 14. Lizzie schreef:

  hahaha ja ze zijn wel echt lelijk he! Maar ik moet ook bekennen dat ik ze heb, als ’tuinschoenen’. Het is ideaal dat je je zo aan kan schieten. Toch wel erg makkelijk.

 15. Henna schreef:

  Haha, crocs zijn geweldig! Zelf heb ik jaren in een ziekenhuis gewerkt, ze zaten super lekker..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.