veters, mamablog, strikken, batboy

Zo leer je veters strikken

Wanneer begin je eigenlijk om je kindje te leren veters strikken en hoe doe je dit? Ik deed een poging, maar kwam er zelf mee in de knoop.

Schoenen met klittenband

De meeste schoenen van de jongens hebben hier klittenband. Zo kunnen ze zelf heel makkelijk hun schoenen aantrekken, want veters strikken is zo makkelijk nog niet.

Deon is nu 6 jaar en ik vind dat het eigenlijk wel tijd is dat hij zelf zijn veters kan strikken. Op school hebben ze dit (nog) niet geleerd dus gingen we samen aan de slag.

Veters strikken

Veters strikken is best lastig. Het makkelijkste is om dit met je eigen schoenen te doen, omdat ze groter zijn. Nick heeft maat 47 dus die leken mij wel groot genoeg 😉 .

We hadden ieder ons ‘eigen’ schoen en ik ging naast Deon zitten. Zo kan hij makkelijk zien wat en hoe ik het doe.

mamablog, batboy, veters

De knoop ging nog best makkelijk en had hij snel onder de knie, maar dan komt het lastige gedeelte: de strik.

Er is nog een leuk versje wat kan helpen bij het strikken:

Eerst de knoop: ‘Maak een kruis, net een tent. Daar doorheen het losse end. En trek aan!

Dan de strik: ‘Maak een rondje, net een hoofdje. Geef dat hoofdje een warme *das. Stop de das in de jas. Duw er nog een hoofdje bij. En trek aan!’

In de knoop

Nu Deon de knoop goed onder de knie heeft kunnen we beginnen met de strik. ”Je maakt eerst een lus, kijk zo”, zei ik. ”Dan sla je deze veter als een *sjaaltje om de lus en dan doe je deze hier onder”, maar toen kwam ik opeens zelf in de war.

Normaal strik ik mijn veters op de automatische piloot en nu ik het stap voor stap voor moest doen, kreeg ik opeens een soort van black-out. ”Even wachten hoor, mama doet het niet goed”. Ik krapte mezelf eens op mijn hoofd en zat te bedenken hoe het ook alweer zat. Ik deed het even snel en natuurlijk zat de strik er zo in.

Ik wist het weer en kon weer doorgaan met de les. Het ‘sjaaltje’ om de lus ging goed, maar om de veter eronder door te halen was voor Deon nog wel een beetje lastig.

Veterstrik plankje

Toevallig zag ik een paar dagen later een veterstrik plankje op de rommelmarkt en die ging natuurlijk mee naar huis.

veters, mamablog, batboy

Thuis gingen we er meteen mee aan de slag. Hij vind het versje erg leuk, vooral het gedeelte met de sjaal en binnen no-time had hij zijn eerste strik, easy peasy! Nooit geweten dat het zo snel kon.

batboy, mamablog, veters

Elke dag oefenen we even en dan kan ik binnenkort wel gaan shoppen voor nieuwe schoenen 🙂 .

batboy, mamablog, veters

Zijn eerste gestrikte veter!

Dat verdient natuurlijk een stoere diploma. Print deze veterstrik diploma uit en lijst hem in.

Met welke leeftijd kon jouw kindje veters strikken?

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 1 Comment
  1. Angelique schreef:

    Wij hebben het onze zoon aangeleerd door te beginnen met groter materiaal. Wij hebben hem met zijn badjas leren strikken. Dat is toch groter dan dat gepiel met veters en toen dat eenmaal lukte, lukte het met de veters ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.