derdehands, mamablog, batboy

Krijgt het derde kind alles derdehands?

Met drie jongens in huis is het ideaal om kleding en speelgoed door te schuiven naar de volgende. Zo hoef ik voor Brent maar weinig te kopen, want zijn grote broers hebben genoeg. Krijgt het derde kindje alles derdehands?

Derdehands

Ideaal hoor, kleding doorschuiven naar de volgende. Zo hoef ik bijna nooit een nieuwe (winter)jas te kopen, want als ik er al één heb die Deon heeft gedragen kan hij zo naar Sten. Als Sten hem niet meer past en hij ziet er nog mooi uit, schuif ik hem door naar Brent. Scheelt enorm veel geld!

Natuurlijk koop ik ook wel eens nieuwe kleren voor Brent, maar het is toch onzin om iets te kopen als we het al hebben? Met broeken is het een stuk lastiger, want de jongens hebben snel gaten in hun broek.

Ook derdehands speelgoed

Zo ook met speelgoed. Ik heb altijd alles bewaard en dat kwam dus goed van pas toen Brent een baby was, iets nieuws kopen was bijna niet nodig. Een loopfiets bijvoorbeeld, hier hebben we er al twee van. Een nieuwe loopfiets is dus niet nodig en hij kan nog prima op de fietsjes van zijn broers.

Ze zijn niet meer de mooiste, maar dat geeft toch niet? Aan de ene kant vind ik het wel een beetje sneu. Deon krijgt alles nieuw en Brent krijgt alle afdankertjes.

Een nieuwe bel

Het loopfietsje van Sten is nu ideaal voor Brent. Deon heeft een (nieuwe) fiets, Sten de fiets van Deon en Brent het loopfietsje van Sten.

Hij kan er prima op ‘fietsen’ en waarom een nieuwe kopen als ik er thuis twee heb? Alleen de bel was eraf.

derdehands, mamablog, batboy

‘Dan krijg jij van mama een nieuwe fietsbel”. Ik haalde een schroevendraaier uit de schuur om de kapotte bel eraf te halen toen ik in mijn ooghoek het kapotte loopfietsje van Deon zag staan mét een fietsbel, die kan ik dus mooi gebruiken!

Helaas, zelfs een nieuwe fietsbel voor Brent zit er niet in 😉 .

derdehands, mamablog, batboy

Gelukkig is hij wel de eerste eigenaar van zijn stoere skelter.

Derde kindje

Je derde kindje heeft het maar zwaar te verduren. Zo zijn er ook best wel een aantal verschillen qua opvoeding. Met je eerste kindje ben je heel voorzichtig en doe je alles volgens het boekje, je weet namelijk niet wat je allemaal te wachten staat. Bij je tweede kindje wordt je al iets makkelijker en bij je derde kindje ken je alles zo langzamerhand wel en gaat de opvoeding er iets anders aan toe dan bij je eerste.

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 1 Comment
  1. Nicole Orriëns schreef:

    Ik kocht ook wel eens bewust iets echt nieuws voor ons jongste, en vijfde kind.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.