fietsen zonder zijwieltjes, mamablog, batboy

Zo leert je kindje fietsen zonder zijwieltjes

Fietsen zonder zijwieltjes, het ene kindje kan het al met 3 jaar en het andere kindje doet er iets langer over. Hoe leer je je kindje fietsen zonder zijwieltjes? Sten heeft nooit zijwieltjes gehad en binnen een uurtje fietste hij al door de straat.

Loopfiets

Met 2 jaar kregen de jongens van ons een Milly Mally loopfiets. Dit is echt een aanrader, want door een loopfiets aan te schaffen leert je kindje het gevoel voor evenwicht te ontwikkelen. Maar een loopfiets heeft nog meer voordelen:

 • Goed voor de motoriek
 • Verbetert het ruimtelijk inzicht
 • Leert je kindje afstanden en snelheid inschatten
 • Helpt bij de ontwikkeling van sturen en stoppen
 • Je kindje leert sneller fietsen op een fiets met trappers
 • Je kindje kan al met 2 jaar op een loopfiets

Deon had een blauwe en Sten een groene. Ze zijn heel intensief gebruikt en nu kan Brent ermee oefenen. In het begin zijn ze er nog niet zo handig mee, maar dat hebben ze snel onder de knie en dan racen ze er zo mee weg!

fietsen zonder zijwieltjes, mamablog, batboy

fietsen zonder zijwieltjes, mamablog, batboy

Fietsen zonder zijwieltjes

Sten is nu net een maandje 4 jaar en hij wil graag net als zijn broer een grote jongensfiets. We hebben een oefenfiets (zonder zijwieltjes) en samen ging ik met Sten in de tuin oefenen.

”Houd je mij wel vast mama?”, vroeg Sten. Hij vond het nog wel een beetje eng, maar hoe langer we aan het oefenen waren, hoe leuker hij het vond. Ik hield hem natuurlijk wel vast, want het is wel moeilijk om vóór je te kijken, door te trappen én te sturen. Na een half uurtje vond hij het wel welletjes.

Vorige week wilde Sten graag weer fietsen. ”Mama, wil je mij weer helpen?”. Ik pakte de fiets en we oefenden in de tuin. Op een gegeven moment dacht ik dat ik hem wel los kon laten en hij fietste er opeens vandoor! We hadden amper 20 minuten geoefend, maar hij kon het al alleen!

batboy, zijwieltjes, mamablog, fietsen zonder zijwieltjes

De straat op

Ik besloot om met Sten voor op straat te gaan fietsen. Het is een rustige straat en hier kan hij een heel lang stuk fietsen. Ik hielp hem even met opstappen, gaf hem een duwtje en het leek alsof hij al járen kon fietsen. Nu moest ik mijn benen ook even aan het werk zetten en jogde mee.

Hoe langer hij aan het fietsen was, hoe sneller hij ging. Ik rende mijn longen uit mijn lijf, want ik moest hem natuurlijk wel bijhouden. Sten vond het prachtig, maar mijn benen iets minder ;). De volgende dag had ik wel ontzettende spierpijn (ja ik ben niks gewend), maar zo trots dat hij zo snel heeft geleerd om te fietsen!

Heeft jouw kindje ook een loopfiets (gehad)? Met welke leeftijd kon jouw kindje fietsen?

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 5 Comments
 1. Mijn dochter had korte beentjes en paste met 2 nog niet op een loopfiets haha. Nu ze 3 is wel!

 2. Nicole Orriëns schreef:

  Wat fijn dat hij het kan zeg! En jij hebt meteen een gratis workout gehad : )

 3. Roelina schreef:

  Hier ook fan van de loopfiets, mega goed ding idd. Het fietsen vind onze bijna kleuter nog wel eng. Hij kan het wel, maar moet er wat meer vertrouwen in krijgen nog. Maar idd ook geen zijwieltjes.

 4. G.T. schreef:

  Wij zijn laatst ook van een loopfiets overgestapt op een gewone fiets zonder zijwieltjes (peuter kreeg een fiets voor zijn 3e verjaardag). Een kort stukje los fietsen lukte vrijwel meteen, binnen een paar dagen werd de afstand veel langer. Alleen opstappen is nog lastig.

 5. Loopfiets is echt de uitvinding van de eeuw! Hier had J een loopfiets en een fiets met zijwieltjes. Met 3,5 jaar vond ik het een mooi moment om te proberen hem zonder zijwieltjes te laten fietsen en, mede door z’n loopfiets, fietste hij weg alsof hij nooit anders had gedaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.