leuke, thuis, coronavirus

Leuke dingen die je thuis kunt doen met kinderen

Om ervoor te zorgen dat het coronavirus zich niet verspreidt zijn alle scholen gesloten. Het advies is om je kind(eren) niet mee te nemen naar openbare plekken zoals een park of een speeltuin. Maar wat kun je dan met je kind gaan doen als je thuis opgesloten zit? Hier vind je een lijst met leuke dingen die je kunt doen en zo zijn wij de eerste dag doorgekomen.

Géén vakantie

Voor de jongens voelt het als vakantie. Geen school en lekker thuis blijven. De jongste twee zitten op de Kindergarten en hebben dus geen thuiswerk meegekregen, de oudste wel. Voor elke dag heeft Deon een opdracht meegekregen en hij vind het nog leuk om te doen ook. Deon weet wel dat wegens het coronavirus de scholen zijn gesloten en dat het geen gewone vakantie is, de jongste twee snappen het niet.

Het worden zo wel vier hele lange weken vooral als je de deur niet uit mag. ”Wat gaan we doen mama, waar gaan we naartoe?”. Helaas voor de jongens is het alleen ‘Rund um Hause‘.

Leuke dingen om thuis te doen

Structuur is voor kinderen heel belangrijk. Zo weet je kindje wat er van hem word verwacht en het brengt rust. Het is dan ook erg handig om een lijst te maken met een (dag)planning. Dus niet de hele dag in de pyjama lopen al kan je best een keer een pyjama-dag inlassen vind ik. De jongens hoef ik niet te wekken, zij zijn altijd vroeg wakker, zelf kan ik me nog wel even 5 minuutjes omdraaien 😉 .

Het is bij ons thuis niet de hele dag ‘werken’ er is natuurlijk ook tijd voor leuke dingen. Maar welke leuke dingen kun je nu doen als je alleen maar thuis mag blijven?

Tuinieren

We hebben echt mazzel met het weer, dus een beetje vakantiegevoel heb ik wel. Nu is het tijd om struiken en planten te snoeien en je kindje kan daar heel goed bij helpen. Het is leuk, leerzaam en je bent buiten lekker actief bezig. Ik ging snoeien en de kinderen gooiden het groenafval in de kruiwagen en reden ermee naar de aanhanger. Het was een top teamwork en de tuin staat er weer mooi bij!

coronavirus, leuke

Insecten zoeken

Ga samen insecten zoeken zoals bijvoorbeeld lieveheersbeestjes en stop ze in een glazen potje om ze eens goed te bekijken. Wij hebben ontzettend veel lieveheersbeestjes gevonden en je kunt er daarna opdrachten mee doen. Ontzettend leuk én leerzaam.

  • Teken een lieveheersbeestje.
  • Tel hoeveel stippen jouw lieveheersbeestjes heeft.
  • Een lieveheersbeestje knutselen van bijvoorbeeld keien.
  • Voor kinderen die kunnen lezen en schrijven kun je een vragenlijst maken.

leuke dingen, thuis

Racen

Wij hebben het geluk dat we een mooie grote tuin hebben en deze is ook erg geschikt voor bijvoorbeeld een skelterrace of om lekker te rolschaatsen, fietsen en verstoppertje spelen.

Stoepkrijt

Stoepkrijten is erg leuk, maar wist je dat je van stoepkrijt ook hele mooie kunstwerkjes in een glazen potje kan maken? En met dit lekkere weer kunnen we dat gewoon buiten aan tafel doen.

Knutselen

Door te knutselen word je kindje uitgedaagd om moeilijkheden aan te pakken, dingen uit te proberen en het stimuleert de creatieve ontwikkeling. Wij zijn dol op knutselen dus waarom niet vast beginnen met paasknutsels zoals het maken van een paashaas van een sok of een stressbal?

Veel buiten spelen

Nu is het natuurlijk niet zo dat ik de hele dag met de jongens buiten aan het spelen ben, want de huishoudelijke klusjes gaan ook gewoon door. Nee, ze kunnen zich samen ook heel goed vermaken al draait het dan wel vaak op ruzie uit als ik er niet bij ben. Maar met dit prachtige weer zijn wij vooral buiten in de tuin.

Lees ook:

 

Heb jij een planning gemaakt voor je kind(eren) en hoe kom jij de dag door? 

 

 

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 2 Comments
  1. Wat een leuke activiteiten! Ik denk dat het racen wel het leukst is :-). Insecten zoeken houd je de kids ook wel even mee zoet.

  2. Wanda schreef:

    Wij hebben zelf geen kinderen, maar ik kan me voorstellen dat het voor ouders wel een dingetje wordt om de kinderen in het ritme te houden, want het voelt toch ergens een beetje als soort van vakantie, maar dan zonder de leuke uitjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.