verveeld, verveling, vervelen

Tips tegen verveling bij kinderen

Je hoort het je kind(eren) vast wel eens zeggen: ”Mama, ik heb niks te doen, ik verveel me”. Niks is zo vervelend als je kindje zich verveeld, want daar worden ze vaak nóg vervelender van (lees hangen op de bank en zeuren). Lees deze tips tegen verveling en je kunt ook nog iets winnen.

Tips tegen verveling

De verveling slaat toe en je kindje weet niet wat hij moet gaan doen. Op de vraag ”Wat moet ik doen mama?” moet jij dan iets gaan bedenken, want je kindje weet het echt even niet meer. ”Ga je kamer maar opruimen”, is dan niet het goede antwoord.

Bakken

Ga de keuken in en ga samen iets lekkers maken zoals koekjes, speculaashuisjes, schuimpjes, een taart, cake of sneeuwpop chocolaatjes. Een leuke bezigheid en helemaal als het klaar is, want dan kun je ze lekker samen gaan opeten.

Filmpje kijken

Dat lekkers opeten kun je doen terwijl je een filmpje kijkt. Deon vind deze films/series op Netflix erg leuk om naar te kijken, maar je kan natuurlijk ook een leuke kerstfilm opzetten of een filmpje van jullie zelf van bijvoorbeeld de vakantie.

Knutselen

Leg een tafelkleed op tafel en ga gezellig iets knutselen of tekenen.

 • Geef een tekenopdracht aan elkaar en kleur elkaars tekeningen in. Leuk om nu iets in het Sinterklaas of Kerst thema te tekenen.
 • Maak (kerst)kaartjes of maak een mooie kaart voor oma en doe hem samen op de post. Heb je meteen een leuke wandeling!
 • Ga knutselen met foamklei of playmais. Meer knutsel ideeën vind je op deze pagina.

Dekens en dozen

Met dekens en lege dozen kunnen mijn jongens zich een hele tijd vermaken. Ze gaan ermee bouwen, in verstoppen en ik weet niet wat nog meer, maar lol hebben ze er zeker mee.

Spelletjes

Houd jij ook wel van een spelletje? Ga dan samen een bordspel doen zoals Stratego junior of Monopoly en de uren vliegen voorbij!

Puzzelen

Puzzelen is een hele leuke bezigheid, maar Deon is niet echt van de legpuzzels. Puzzelen in een puzzelboek vind hij wel erg leuk en zijn favoriete puzzels zijn ‘zoek de verschillen’ en lijnpuzzels. Geef je kindje een puzzel(boek) en hij is er wel een tijdje zoet mee. Ook leuk om samen te puzzelen met wat lekkers erbij.

Nu zijn er twee leuke Denksport Junior titels uit voor kinderen van 6 tot 10 jaar: Winter doeboek en Super Dino Doeboek, ideaal dus tegen de verveling.

Het Winter doeboek is een groot full colour puzzelboek boordevol sudoku’s, Zweedse puzzels, lijnpuzzels, doolhofjes, woordzoekers en zoek de verschillen, allemaal in het winterthema.

Het Super Dino Doeboek is een kleurrijk puzzelboek met 50 pagina’s en staat vol met weetjes, moppen, lijnpuzzels, kleurplaten en nog veel meer. In het midden van het boek vind je ook nog een dino 3D puzzel.

verveling, vervelen

Winactie

Met het Winter doeboek van Denksport is verveling er niet bij, want het boek telt maar liefst 160 pagina’s! Is jouw kindje dol op puzzelen? Wij mogen een puzzelboek weggeven.

 • Like de Facebookpagina van Batboy.
 • Reageer hieronder (met een geldig e-mailadres) of op onze Facebookpagina (vertel ons jouw tip tegen verveling).

De winactie loopt van 26.11.2019 t/m 02.12.2019. Daarna word de winnaar bekend gemaakt.

 

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 20 Comments
 1. Ingrid langstraat schreef:

  Als ze zich vervelen dan mogen ze ook lang in bad bruisbal erbij en zijn ze tijdje bezig.
  Dit winterboek zou superleuk zijn voor mij dochter van 7, dit soort boekjes doet zij zo graag!

 2. elisabeth maria martina schreef:

  buiten bladeren, kastanjes en eikels zoeken en ermee knutselen altijd een succes
  dit leuke doeboek komt daarbij vast heel erg goed van pas

 3. Anna wienen schreef:

  Spelletjes spelen of zelf ideeën aandragen

 4. Van Hollebeke Ingrid schreef:

  Een wandeling in bos en speelplein doet wonderen ,het doe boek zou ook een optie zijn

 5. Linda Raaijmakers schreef:

  Zoek eens op zolder of boven of je nog “oude” spellen hebt liggen. Of ga eens lekker schatzoeken bij de Kringloop. Voor heel weinig heb je heel veel plezier 😀

 6. Cheryl schreef:

  Oejaaah omkomen in speelgoed en nog vervelen 🤣🤣 ff lekker in bad werk bij ons vaak goed. An spelletjes boek is een goed idee. Vroeger ook super veel gedaan 🤩

 7. Els Black schreef:

  Een hut bouwen van de tafel en stoelen doet het hier altijd erg goed, maar dit boek zou ook zeker helpen

 8. Amanda schreef:

  Leuke winactie, zo’n puzelboek komt goed van pas voor onze kleine puzzelaar! Soms is verveling juist super goed. Ik laat mij kinderen gewoon even lekker vervelen en juist dan komen ze met de meest creatieve leuke ideeën!

 9. A. schreef:

  Een speurtocht met pijlen van krijt blijft tijdloos leuk 😉

 10. emmy schreef:

  Beetje gelijkaardig hier: Bakken, knutselen, spelletjes of gewoon weg naar buiten voor een leuke uitstap. Dat zijn bij ons de toppers. Een leuk idee is een bored jar of zo dan kunnen ze een anti-verveel lotje trekken met een leuke uitdaging op.

  Nu zo’n denkpuzzelboekjes helpen natuurlijk ook wel, zoonlief is daar gek op!

 11. MarianZw schreef:

  Heerlijk zo’n prijs, dan tover ik ineens zo’n fijn boek uit de kast om lekker te kunnen puzzelen. Ik doe graag mee. Soms laat ik ze gewoon ook een poosje vervelen en dan zie je dt ze uiteindelijk toch gewoon gaan spelen

 12. Marieke schreef:

  Jaa leuk, wij gaan dan meestal even lekker naar het bos of geitjes voeren.

 13. Marian B schreef:

  Mijn zoontje wil sinds de zomervakantie net als mama puzzelen. Vaak was het nog te moeilijk maarhij is nu op zo’n leeftijd dat het wel moet kunnen. Ik puzzel eigenlijk alleen in vakanties en de kerstvakantie komt er weer aan. Met dit boek kan mijn zoon ook puzzelen, en niet alleen in de vakantie. Tip tegen verveling: Voor mezelf zou ik zeggen, ga slapen maar dat willen de kinderen niet horen. Wij gaan dan meestal naar buiten, wandelen en nemen een bal mee.

 14. tamara schreef:

  ik laat mijn kinderen zich soms bewust lekker zich vervelen. Dat stimuleert de creativiteit! Dan gaan ze zelf iets verzinnen om te doen 😉

 15. Suzanne Hin (Sue Hin op Facebook) schreef:

  Tip voor verveling. Kies een laatje of kastje en haal al het speelgoed/knutselmateriaal/doeboeken uit dat laatje. Mijn dochters zien dan altijd items die ze al lang vergeten waren en gaan daar dan enthousiast mee aan de slag. Voelt voor hen als nieuw speelgoed. Blijft dan toch gek eigenlijk dat ze dat zelf dan ook niet een keer ondernemen. Nee, het liefst vragen ze direct naar een schermpje.

 16. Jacoline schreef:

  Restaurantje spelen. Met speciale stiften op het raam tekenen. Met de krant leuke dingen vouwen. Lekker wandelen en overal een foto van maken van wat je tegenkomt (met de kleur….)

 17. Anneliese de Waal schreef:

  Erg leuk voor de kinderen, doe heel graag mee 🤗🤗👋👋 Groetjes Anneliese

 18. cobi schreef:

  Vervelen is soms helemaal niet erg dan komen de meest creatieve ideeen naar boven merk ik

 19. Linda Smeets schreef:

  Bij verveling gaan we samen de keuken in, wafels bakken of een ander nieuw bakrecept uitproberen.
  Ook komt dan vaak het vergeten speelgoed uit de kast tevoorschijn. Er is eigenlijk altijd wel wat leuks te doen.
  Overigens is onze dochter dol op opdrachtjes en puzzels.

 20. Claudia Diependaal schreef:

  Als eerste is het mag ik YouTube kijken grrrr. Zo’n hekel aan. Als het niet regent, hop gewoon naar buiten! En al la je je verveelt met zoveel speelgoed kan ik het net zo goed weggeven. Dan gaan ze meteen spelen hoor en hoor je ze uren niet. Of ik heb geen zin in. Er zijn 1000 andere dingen te bedenken! Zucht! Ja ach wij zaten nooit binnen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.