stratego junior, mamablog, batboy

Stratego Junior voor stoere ridders en prinsessen

Stratego Junior is voor kinderen van 4 jaar en ouder. Vroeger had ik een hele antieke versie Stratego en hoewel ik het een interessant spel vond, snapte ik er helemaal niks van. Met Stratego Junior van Jumbo leer je Stratego spelen en hiermee kun je twee varianten spelen. Een stoer bordspel voor ridders en prinsessen!

Stratego junior

Deon en ik zijn echte spelletjes fanaten en we willen allebei graag winnen dus zijn beiden erg fanatiek.

mamablog, batboy, stratego junior

De doos Stratego bevat:

 • Speelbord
 • Een grote dobbelsteen
 • 16 Kleine rode kastelen
 • 3 Grote rode kastelen
 • 16 Kleine blauwe kastelen
 • 3 Grote blauwe kastelen
 • Kartonnetjes met plaatjes

Alle 19 plaatjes haal je uit het karton en schuif je in de kastelen.

stratego junior, mamablog, batboy

Stratego Zoektocht

Stratego Zoektocht is de makkelijke variant en hierbij gebruik je de dobbelsteen. Je zet alle kleine kastelen op een willekeurige plek en de 3 grote kastelen (vlag, nar en roofridder) zet je op de torens van het speelbord.

Alle kastelen blijven het hele spel op dezelfde plek staan en het is dus de bedoeling dat je de vlag (één van de drie grote kastelen) van je tegenstander veroverd.

Game on

Degene met de rode kastelen mag beginnen en gooit met de dobbelsteen. Dan probeer je het kasteeltje op de eerste rij van je tegenstander te zoeken met hetzelfde plaatje dat je hebt gegooid met de dobbelsteen.

mamablog, batboy, stratego junior

Heb je het goed mag je het kasteeltje van het bord halen. Is het niet hetzelfde plaatje moet je dit goed onthouden, want misschien gooi je dat plaatje de volgende ronde wel. Het is dus heel goed voor je geheugen.

Wanneer je een kasteeltje van de eerste rij van het bord hebt gehaald mag je ook kiezen uit de tweede rij en zo verder. Net zo lang totdat je een pad hebt vrijgemaakt om bij de grote kastelen te komen.

Gewonnen

Wanneer je een pad hebt gemaakt ga je opzoek naar de vlag, maar welke van de drie grote kastelen is het? Kies je voor de nar is er niks aan de hand, maar wanneer je de roofridder kiest, mag je tegenstander alle kasteeltjes weer op zijn bord plaatsen en moet je weer opnieuw beginnen.

Op de doos staat dat de duur van het spel ongeveer 20 minuten duurt. Maar als je weer helemaal opnieuw moet beginnen duurt het wel iets langer.

Wij vinden het een erg leuk spel en willen natuurlijk allebei winnen. Ik probeer zo goed mogelijk alle plaatjes te onthouden dus ben erg geconcentreerd. Deon word er steeds beter in en heeft ook al een paar keer van mij gewonnen.

Stratego Zegetocht

Met Stratego Junior kun je nog een variant spelen namelijk: Stratego Zegetocht. De spelregels van Stratego Zegetocht komen dichter in de buurt van Stratego Original. Hierbij gebruik je de dobbelsteen niet en mag je in tegenstelling tot Stratego Zoektocht wel je kasteeltjes verplaatsen (behalve de draken).

Deze variant hebben wij nog niet gespeeld, maar erg leuk dat je met één spel 2 varianten kan spelen.

Lees ook: Appie Hap

Lijkt jou dit een leuk spel?

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

 

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 9 Comments
 1. Nicole Orriëns schreef:

  Ik kende gewone stratego en die vind ik enorm leuk. Wat apart dat hier een dobbelsteen bij zit zeg!

 2. Marjolein schreef:

  Dit lijkt me inderdaad een onwijs leuk spel voor mijn leergierige 4-jarige. Ik duik er een keertje in, leuke om via jou ontdekt te hebben thnx

 3. Babs schreef:

  Dit zou echt iets zijn voor mijn kinderen. Ik hou wel van spelletjes die ik graag speel in junior versie. Hier hebben we al monopoly en cluedo, deze kan er zeker nog bij!

 4. Susan schreef:

  Leuk! Ik houd van spelletjes, ook van kinderspelletjes haha! Lijkt me leuk een keer te doen.

 5. esther schreef:

  Wij doen het echt veel te weinig, zijn na een drukke dag al veel te blij als de kids rustig slapen ; ) Moeten weer eens een spelletjes avond inplannen en dan is dit wel een hele leuke!

 6. Malou schreef:

  Ooh dit lijkt me super leuk om over een tijdje met mijn kinderen te gaan doen!

 7. Judith schreef:

  Ik vond stratego vroeger niks aan, maar zo ziet het er wel heel leuk uit

 8. Dat lijkt me een leuke versie op het originele spel.

 9. Tamara schreef:

  Ze verzinnen tegenwoordig ook van alles wel heel leuk 😁

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.