tweede kerstdag

Tweede kerstdag

Eerste kerstdag zijn we uit eten geweest. Er was een binnenspeeltuin dus de kinderen hebben zich prima vermaakt. Tweede kerstdag zijn we thuis gebleven en maakte ik een heerlijke salade, waar jouw kind(eren) ook vast heel dol op is/zijn.

Tweede kerstdag

Eerste kerstdag waren we gezellig met de familie uit eten bij restaurant Fox in Denekamp. Het eten was heerlijk en de desserts nóg lekkerder. Ik heb nu dan ook voldoende opgeschept, want om weer met een lege maag thuis te komen was ik nu niet van plan.

Tweede kerstdag zijn we gezellig thuis gebleven. We hebben een WII spelcomputer gekregen en daar hebben we ons lang mee vermaakt.

Kerstfilms

‘ s Middags begon Jingle All The Way. Een grappige kerstfilm die ik al heel vaak heb gezien, maar toch leuk blijft. Ook Deon vond het erg leuk om naar te kijken.

Toen de film was afgelopen begon Home Alone. Deze film word elk jaar tot in de treuren toe herhaalt en vind het zo’n vreselijke film. Deon lachte zich dubbel en genoot er enorm van. Een mooi moment voor mij om met het eten bezig te gaan.

Het kerstdiner

We hadden gekozen voor gebakken aardappels, varkenshaasje met satésaus en een heerlijke frisse salade. Het toetje; viennetta ijs mét vuurwerk.

Op de verpakking van de varkenshaasjes stond dat je ze ook in de oven kan bereiden. Dat leek mij wel erg handig dus ik verwarmde de oven voor. Ondertussen sneed ik de aardappels en maakte de salade.

Deze heerlijke frisse salade eten we ook vaak in de zomer. Het recept heb ik van mijn schoonmoeder en toen ik het de eerste keer at heb ik wel een paar keer opgeschept, want hij is erg lekker en heel makkelijk om te maken.

Frisse salade

Voor de salade heb je 5 ingrediënten nodig:

  • Kaas
  • komkommer
  • Ananas
  • Groene appel
  • Mayonaise

Maak overal kleine blokjes van en doe er een lepel mayonaise bij als dressing en that’s it! Zo makkelijk en zó lekker!

Varkenshaasje in de oven

De oven was goed voorverwarmd en de varkenshaasjes konden erin. Tien minuten op 200 graden en halverwege de varkenshaasjes even omdraaien.

De 10 minuten waren voorbij, maar toen ik ze uit de oven haalde zagen ze er nog net zo uit als dat ze erin kwamen. Geen bruin jasje dus 🙁 . De aardappeltjes waren ondertussen al klaar, maar het vlees nog niet. Ik besloot het vlees maar in de pan te doen, want zo schoot het niet op.

Aan tafel

Het vlees was nog nét een beetje rosé. Jammer dat het in de oven niet is gelukt, want nu vond ik ze net een beetje te doorbakken. Toen ik aankwam met het ijs met vuurwerk had je al die ogen moeten zien, geweldig! Ik was helaas net te laat voor een foto.

Het eten was deze dag wel bijna net zo lekker als eerste kerstdag.

Wat heb jij gegeten tijdens de kerstdagen?

Lees ook:

 

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 3 Comments
  1. Lekker! Wij hebben eerste kerstdag buffet bij mijn ouders gegeten en tweede kerstdag hebben we een kaasfondue gedaan met brood en groenten. Vanmiddag hebben we nog een diner bij mijn schoonfamilie.

  2. De salade klinkt wel heerlijk heb ook een salade gemaakt met kerst van rode en witte ui,mais, drie kleuren paprikas,gekookt ei en paar slasoorten.

  3. Roelina schreef:

    Jum, ik heb nog nooit v-haasjes in de oven bereid, best een goed idee eigenlijk. Ik koos dit jaar voor makkelijk. Eerste kersdag dus gewoon thuis met zelfgekochte (sommige gemaakt) tapas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.