foto's maken met je mobiel, lightbox, foto lightbox, mamablog, batboy

Opvouwbare lightbox

Wanneer je foto’s maakt van accessoires/producten is het heel vervelend als het donker weer is. De opvouwbare lightbox is daarbij een hele handige gadget. Hij is licht van gewicht en handig op te bergen. Zo heb je thuis je eigen mini fotostudio.

Een mini fotostudio

Ik maak geen professionele foto’s, maar doe wel zo goed mogelijk mijn best. Vooral nu met deze donkere dagen is het maken van foto’s heel lastig. De opvouwbare lightbox zou hierbij een uitstekend hulpmiddel zijn en ik bestelde (hoe kan het ook anders) hem op AliExpress.

Opvouwbare lightbox

Voor € 8,88 bestelde ik de lightbox; een mini fotostudio voor bij je thuis. Je hebt ze in verschillende maten en achteraf had ik hem toch iets groter moeten bestellen, want hij is toch een beetje te smal (23×28 cm).

Bij de opvouwbare lightbox zit een kabeltje en twee achtergronden (zwart en wit) van foam.

fotostudio lightbox, mamablog, batboy, opvouwbare lightbox

Bovenin zitten led lampjes.

opvouwbare lightbox, mamablog, batboy

Je vouwt de box open en door middel van drukknopen zet je de zijkanten vast.

batboy, mamablog, opvouwbare lightbox

Een foto maken

Ik wil een foto maken van de Kerstman, maar zoals je ziet is het veel te donker in huis en zo word de foto dus niet mooi.

opvouwbare lightbox, mamablog, batboy

Op de foto hieronder kun je zien dat voor de Kerstman deze opvouwbare lightbox aan de kleine kant is. Als ik de Kerstman in zijn geheel erop wil hebben zie je de naden en openingen aan de zijkant en dat is dus niet de bedoeling.

foto's maken met je mobiel, lightbox, foto lightbox, mamablog, batboy

opvouwbare lightbox, mamablog, batboy

Als ik hem in de lightbox zet met de led verlichting aan ziet het er zo uit:

opvouwbare lightbox, mamablog, batboy

En zo met een zwarte achtergrond:

mamablog, batboy, opvouwbare lightbox

Kwaliteit

Ik ben tevreden over het resultaat. Het licht is goed en ik heb er geen last van dat het zo donker is. Voor kleine items, zoals sieraden, is deze opvouwbare lightbox erg handig.

Deze mini fotostudio heb ik nu al een aantal keer gebruikt en het bevalt nog steeds goed, al is hij wat aan de kleine kant.

 

Hoe maak jij foto’s binnen met dit donkere weer? 

 

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 20 Comments
 1. Patricia schreef:

  Wat super handig. Die ga ik bestellen. Bedankt voor de tip😊

 2. Maaike schreef:

  Wat een handig en leuk ding! Dat ga ik eens onthouden. Heb inmijn hoofd om er eentje zelf te maken maar voor dit geld ga ik daar niet aan beginnen!

 3. zelf heb ik een aantal softboxen, zo heb ik geen lightbox nodig en kan ik foto’s maken en video’s filmen wanneer ik wil.

 4. Ik heb zelf zo een box van een camerawinkel iets groter werkt echt super in de winterperiode. Wel iets duurder dan ali natuurlijk zal ook eens daar kijken

 5. Charel schreef:

  Dat is zeker wel erg goede kwaliteit! Ik heb zo’n mini studio van xenos, soms vind ik dat wel fijn om te gebruiken

 6. Vera schreef:

  En dar voor maar 8 euro! Dit ga ik zeker bestellen.

 7. Manon schreef:

  Ik probeer zoveel mogelijk overdag foto’s te maken en dan mijn iso zo te zetten dat mijn foto’s ligt genoeg zijn haha en bewerken doet ook wonderen natuurlijk

 8. Ja echt een uitdaging altijd. Zelf maak ik alleen foto’s wanneer ik vrij ben of in het weekend, zodat ik overdag wanneer het licht is, foto’s kan maken. Deze lichtstudio lijkt me heel erg handig. Zelf zit ik ook aan een lichtbox of een ringlight te denken die ik graag wil hebben.

 9. Tania schreef:

  Ik heb ook zo’n kleintje maar die kan ik niet gebruiken voor mijn producten want het is te klein. Denk dat ook eens moet uitkijken naar een grotere

 10. Nicole Orriëns schreef:

  Ik doe maar wat moet ik bekennen. En dat zul je ongetwijfeld soms ook wel zien aan mijn foto’s. Ik maak ze met mijn iPhone 6. Zo’n box is wel handig denk ik.

 11. Dhini schreef:

  Die box ken ik. Alleen twijfel ik nog steeds om hem te bestellen. Wel lijkt mij handig voor overal mee te nemen. Wat jammer dat je te klein besteld

 12. Lotte schreef:

  Ik heb een kleine lightbox gehad in het verleden, wat een hel was dat haha. Ik kan er gewoon niet zo goed mee overweg denk ik. Ik gebruik zelf gewoon 1 of 2 fotografie lampen en maak mijn foto’s op mijn witte tafel 😀

 13. Fleur schreef:

  Ik vind het ook lastig en ben daarom de laatste tijd ook op zoek naar een mooie Lightbox

 14. Ellen schreef:

  Dit lijkt mij erg handig voor mijn beautyblog!

 15. Lisette schreef:

  Dat is handig! Ga ik ook maar bestellen.

 16. Ik heb er al tijden een (een andere van stof) maar moet eerlijk zeggen dat ik hem weinig tot zelden gebruik. Best jammer eigenlijk.

 17. Marieke schreef:

  Deze lijkt me heel erg handig! Ik ga kijken of ik de grotere versie kan bestellen!

 18. esther schreef:

  Superhandig en fijne prijs ook. Thanx voor de tip!

 19. Mirjam schreef:

  Deze heb ik ook! Inderdaad echt te klein haha

 20. Roelina schreef:

  De tip van het jaar, ik heb hem meteen in mijn winkelwagentje gegooid. Voor die prijs kan er weinig misgaan immers. Mooi voor kleine DIY’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.