tips, smartphone, mooiste foto's, foto, foto's, smartphone, smartphone foto's, smartphone

Tips om de mooiste foto’s met je smartphone te maken

Sinds dat we kinderen hebben, heb ik nog nooit zoveel foto’s gemaakt. Elke dag schiet ik wel een paar foto’s en dat allemaal met mijn telefoon. Een gewone camera heb ik niet eens nodig, want mijn smartphone heb ik altijd bij de hand. Maak je ook graag foto’s met je telefoon? Hier zijn tips om de mooiste smartphone foto’s te maken. 

Foto’s maken met je smartphone

Iedereen die een smartphone heeft maakt er wel foto’s mee. Over het algemeen hebben de smartphones van tegenwoordig hele goede camera’s en is er weinig aan te merken op de kwaliteit. Voordelen van foto’s maken met je mobiel:

  • Handzaam
  • Altijd bij de hand
  • Licht van gewicht.
  • Groot scherm zodat je goed de foto kan zien

Schone lens

Mijn mobiel geeft aan wanneer de lens van de camera niet schoon is. Met een schone lens maak je namelijk mooiere én betere kwaliteit foto’s. Maak dus voordat je foto’s wilt maken eerst even de lens schoon. Zelf heb ik vaak brillendoekjes bij de hand en deze zijn daar ideaal voor (soms veeg ik er ook wel eens met de mouw van mijn trui over 😉 ).

Snel foto’s maken

Omdat je je mobieltje (meestal) altijd bij de hand hebt, maak je snel en eenvoudig foto’s van de mooiste, gekste en dierbaarste momenten. Zorg ervoor dat je de camera app op je startscherm hebt staan, zodat je ook direct een foto kan maken.

Neem de tijd

Je smartphone kun je snel even pakken en dus schiet je ook snel even die ene foto, maar het is belangrijk dat je hiervoor rustig de tijd neemt. Probeer verschillende functies uit die jouw telefoon bied en ga ermee oefenen en neem altijd meerdere foto’s zodat je na de tijd kunt bekijken welke het mooiste is.

Daglicht

De mooiste foto’s maak je bij daglicht. Ga altijd met je rug tegen de zon staan om zo overbelichting te voorkomen. Maak gebruik van andere posities zoals liggend een foto maken, gehurkt of van bovenaf. Omdat je smartphone handzaam en licht van gewicht is kun je makkelijk andere posities aannemen.

Professionele camera

Er zijn tegenwoordig smartphones met een professionele camera, waarmee je als een echte fotograaf de mooiste foto’s maakt zoals bijvoorbeeld de Huawei P30 bij KPN . Deze beschikt over een Leica Triple camera en bestaat dus uit drie camera’s:

  • De eerste camera bestaat uit een 8 megapixel periscopische zoomlens. Zo kun je inzoomen zonder kwaliteitsverlies.
  • De tweede camera beschikt over een 40 megapixel Super Sensing camera en maakt dus super scherpe foto’s.
  • De derde lens is een 16 megapixel Ultra Wide Angle lens en hiermee fotografeer jij landschappen nog uitgestrekter.

Samsung Galaxy S10  is voorzien van een revolutionair 4-camera systeem met Ultra-wide en Dual Pixel technologie en deze nieuwste camera technologie zorgt ervoor dat je foto’s kunt maken alsof je een professionele groothoeklens hebt!

De meeste smartphones kunnen niet echt zoomen. De kwaliteit wanneer je gaat inzoomen is vaak slecht, maar met een extra lens maak je mooie close-up foto’s. Deze bevestig je eenvoudig op je smartphone en zijn makkelijk mee te nemen.

Stevige hand

Heb je last van trillerige handen? Een statief speciaal voor je smartphone is dan ideaal, maar wel weer een extra ballast om mee te nemen. Je kan ook steunen met je ellebogen op bijvoorbeeld een muurtje of houd je armen tegen je lichaam gedrukt. Houd je telefoon altijd met twee handen vast, zo voorkom je wazige en onscherpe foto’s.

Foto’s bewerken

De software van de camera op je smartphone heeft vaak niet veel mogelijkheden. Er zijn speciale apps om je foto’s te bewerken en net dat beetje extra te geven. Gebruik voor het maken van de foto geen effecten, maar bewerk je foto’s na de tijd voor het mooiste resultaat. Foto’s maken met je smartphone is echt ideaal en binnen no-time stuur je je mooiste foto’s van je kids naar oma en opa of print ze uit en plak ze in een fotoalbum.

Met deze tips maak jij de mooiste foto’s met jouw smartphone, veel succes!

 

 

 

Maak jij ook altijd foto’s met je smartphone?

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 1 Comment
  1. Tessa schreef:

    Handige tips. Ik vergeet regelmatig mijn lens schoon te maken. Toch maar vaker doen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.