bevalling, gedachten

Je partner tijdens de bevalling

Je partner is je steun en toeverlaat tijdens je bevalling en op dat moment heeft hij ook best wel wat te pikken en slikken. Op de één of andere manier komt het mo(m)nster in je naar boven.

Bevalling

Eigenlijk zag ik de eerste keer helemaal niet op tegen de bevalling, maar toen de weeënstorm eenmaal begon hield ik het niet meer uit. Mijn weeën zijn opgewekt door middel van een tabletje en dan zijn ze erg heftig! Nick bleef er vrij rustig onder en dat was op zich wel fijn, maar kon mij er ook mateloos aan irriteren. Wat ik zei en dacht tijdens de bevalling? Veel weet ik er niet meer van, want nadat je je kindje in je armen sluit ben je alles zo weer ‘vergeten’ 😉 .

Een koude washand

Een koude washand op het voorhoofd kan helpen en dus pakte hij lief een washandje uit de tas. Hij liep maar de kraan, maakte hem nat en legde hem op mijn voorhoofd waarna ik hem direct weer wegsloeg. ”Koud, niet warm!”Achteraf kunnen we er wel om lachen, maar op dat moment was ik not amused.

Knijpen

Er hing een groot doek boven het bed waar ik mij aan vast kon houden en aan mocht trekken, bijten of waar ik dan ook behoefte aan had. Nick vertelde mij dat ik zijn arm ook mocht gebruiken om mijn pijn te uitten en dat heeft hij geweten. Ach die pijn was niks vergeleken bij die van mij.

Irritant

Het irriteerde mij dat hij bleef zeggen: ”Nog even schatje en dan is het voorbij”. Man, ik had nog maar 4 cm ontsluiting!

Wat ik verder tegen hem zei weet ik niet meer, maar het was niet aardig.

Ruggenprik

Bij de laatste bevalling weet ik nog dat ik van te voren had gezegd dat ik meteen een ruggenprik wilde. Zodra de weeën begonnen stuurde ik Nick op pad om mijn ruggenprik te halen. Helaas kwam hij terug met het bericht dat ik nog even moest wachten. Ik was erg chagrijnig en zeurde maar door. Hij deed gewoon niet zijn best! Genoot hij ervan dat ik zoveel pijn had? Ik wil gewoon die ruggenprik! Uiteindelijk was het te laat voor de ruggenprik en binnen no-time floepte hij eruit. Deze bevalling was één van de ‘makkelijkste’, maar had liever gewild dat het verhaal van de ooievaar waar was 😉 .

Volgens Nick kunnen we beter iets anders samen doen, want een bevalling met mij is niet zo’n pretje.

 

 

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

Be the first to comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.