thuis bevallen, bevalling, bevallen

Thuis bevallen: is jouw slaapkamer hier wel op voorbereid?

Je kunt thuis bevallen als je 37 weken of langer zwanger bent en jij en je kindje gezond zijn. In je eigen huis ben je vaak meer ontspannen dan in een ziekenhuis en je hoeft niet vervoerd te worden. Als je thuis wilt bevallen is het belangrijk dat je de juiste benodigdheden in huis hebt. Welke dat zijn lees je in dit artikel.

Thuis bevallen

Veel vrouwen lijkt het prettig om thuis te bevallen. Op deze manier kun je thuis in een vertrouwde omgeving bevallen van je kindje. Het is uiteraard wel van belang dat je in dit geval ook de juiste benodigdheden in je slaapkamer hebt. Ben jij benieuwd wat je allemaal nodig dient te hebben als je thuis wilt bevallen? Hieronder benoemen wij de belangrijkste benodigdheden, zodat jij een goed beeld krijgt van wat er allemaal dient te gebeuren. Als je alle benodigdheden eenmaal in huis hebt, hoef jij je hier niet langer zorgen over te maken.

Aan deze eisen moet de slaapkamer voldoen

Om te beginnen moet de slaapkamer aan een aantal eisen voldoen. Zo dient er voldoende ruimte rondom je bed te zijn, zodat de verloskundigen je bij de de bevalling kunnen helpen. Bovendien moet je ook een goede verwarming in de kamer hebben. Het is belangrijk dat de kamer warm genoeg is tijdens de bevalling. De minimale temperatuur moet 23 graden zijn. Indien je slaapkamer op de benedenverdieping is, is dit ideaal. Op deze manier kan een ambulance je eenvoudig naar het ziekenhuis vervoeren, mocht dit toch nodig zijn.

Het is aan te raden om een verhoging naast je bed te plaatsen, zodat de kraamverzorgers deze als tafel kunnen gebruiken. Vaak wordt het aangeraden om voor een strijkplank te kiezen en om deze bij het voeteneinde te plaatsen.

Waar dient je bed aan te voldoen?

Ook je bed dient aan bepaalde eisen te voldoen om zeker te zijn van een soepele bevalling. zo dient het bed bijvoorbeeld verhoogd te worden. Dit is prettiger voor zowel jezelf als voor de verloskundigen. Daarnaast is het ook belangrijk dat je de matrasbeschermer over je matras heen hebt. Nog een aanrader is een zwangerschapskussen. Het is mogelijk om een compleet kraampakket te krijgen via je zorgverzekeraar. Deze kun je bewaren in je slaapkamer, zodat verloskundigen hier eenvoudig bij kunnen. Vaak raden de verloskundigen je aan om dit kraampakket niet zelf uit te pakken. Neem ruim op tijd contact op met de verloskundigen, zodat zij je ook tijdens de bevalling advies kunnen geven. Een goede verloskundige kan jou ook helpen bij het geven van advies bij de inrichting.

 

Lees ook:

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 1 Comment
  1. ingrid schreef:

    ik wilde absoluut niet thuis bevallen. Ik wilde graag in het ziekenhuis en zo is het ook gebeurd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.