kinderlogica, mamablog, batboy

Kinderlogica

Wat kan ik genieten van kinderlogica! Kinderen zeggen de leukste en grappiste dingen, waar je zelf soms ook bij na moet denken. Sten (4jaar) weet waar baby’s vandaan komen, maar wat papa’s daar mee te maken hebben?

Kinderlogica

Van kinderlogica lig ik soms dubbel van het lachen. Ze zeggen soms dingen waar je zelf nog nooit aan hebt gedacht, maar wat best heel logisch is. Iets wat je soms wel aan het denken zet.

In mama’s buik

Dat baby’s niet door de ooievaar gebracht worden of gevonden worden tussen de rode kool, weten mijn jongens wel. We hebben ze wel eens verteld dat we ze bij de Lidl gekocht hebben en dat we ze tussen de dozen hebben gevonden, maar dat geloofden ze niet echt 😉 .

Nee, mijn jongens weten dat ze bij mama in de buik hebben gezeten. Dat ze daar mee mochten snoepen van al het lekkers dat mama ook at en dat ze poepten en plasjes deden in mijn buik. Hilarisch vinden ze dat!

Dat het er donker is vinden ze minder leuk, maar gelukkig kunnen ze zich daar niks van herinneren.

Waar komen baby’s vandaan?

Vaak zeggen kinderen iets, waar je zelf nooit bij stil hebt gestaan. Recht voor z’n raap, direct én grappig. Een paar van die grappige uitspraken heb ik in een speciaal boekje opgeschreven.

Zo vroeg Deon ooit eens toen hij een jaar of 3 was: ”Mama, als je geboren bent, heb je dan ook een boormachine?”. Als je erover nadenkt is het ook wel een raar woord, maar als zoon van een timmerman misschien ook wel heel logisch?

Sten (4 jaar) weet ook dat hij in mijn buik heeft gezeten en dat ik hem eruit hebt ‘gepoept’. Dat vind hij allemaal best logisch. Dat zijn lievelings ‘eten’ nu chocolade is, komt door mij. Tja, ik heb nu eenmaal wel héél veel chocolade gegeten tijdens mijn zwangerschap.

Waarom is papa mijn papa?

Dat ik zijn mama ben is logisch,  hij heeft immers in mijn buik gezeten, maar wat heeft papa daar dan mee te maken?

”Heb ik dan ook in papa zijn buik gezeten?”, vroeg Sten. ”Nee, alleen in mijn buik”, zei ik. Waarop Sten zei dat papa dan ook geen papa kan zijn, want waarom is papa zijn papa als hij niet in papa zijn buik heeft gezeten?

Ik moest wel lachen om zijn kinderlogica. Volgens Sten kan je dus alleen een papa of mama zijn als er een baby in je buik heeft gezeten, logisch toch?

Daarbij denkt hij ook dat ik zijn kleren heb opgegeten, want je als je baby bent heb je toch kleren aan?

Misschien vind je dit ook interessant:

Ik ben ook erg nieuwsgierig naar de grappige vragen en/of opmerkingen van jouw kindje. Deel ze gerust hieronder. 

 

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

Be the first to comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.