puzzelen, mamablog, batboy

Puzzelen goed voor de ontwikkeling

Puzzelen is goed voor de ontwikkeling van je kindje. Hiermee word bijvoorbeeld de zelfstandigheid gestimuleerd en het ruimtelijk denken. Deze puzzels zijn leuk voor kinderen vanaf 2 jaar.

Puzzelen

Toen Sten zo rond de 21 maand was heb ik voor hem een houten puzzel gekocht. Ik dacht eerlijk waar dat hij het niet zou kunnen, omdat Sten altijd zo lomp en druk is. Hij heeft er vast het geduld niet voor. Deon is veel rustiger en preciezer en hij had de puzzels ook zo in elkaar!

Ik gaf de Bumba puzzel aan Sten en haalde eerst alle puzzelstukjes eruit. Toen ik zei :”Ga nu de puzzel maar maken”. Pakte hij Bumba, vroeg wat het was en tot mijn grote verbazing legde hij het nog goed neer ook! Hij had echt binnen no time de puzzel klaar terwijl hij nog nooit heeft gepuzzeld!

Toen mijn moeder een week later bij ons op bezoek was, geloofde zij het eigenlijk ook niet en wilde dit met eigen ogen zien. Ze pakte de puzzel, haalde de stukjes eruit en Sten deed ze er zo weer in. Toen heb ik hem ook de andere puzzels gegeven en hij haalde netjes de puzzelstukjes eruit en deed ze er weer in.

Sten mag graag puzzelen. Hij haalt alles eruit en stopt ze haast zonder te kijken weer terug. Het lijkt wel of hij een fotografisch geheugen heeft.

puzzelen, puzzels, houten puzzels, ontwikkeling, fotografisch geheugen, ruimtelijk inzicht

Ruimtelijk inzicht

Omdat Sten zo snel klaar is met een puzzel leg ik ze allemaal op tafel. Als hij er één klaar heeft zegt hij: ”Klaar” en legt de puzzel netjes aan de kant en pakt de volgende. Heel soms haalt hij van alle puzzels alles eruit, maar ook dan weet hij precies welk stukje waar moet. Puzzelen is dus ook goed voor het ruimtelijk inzicht.

Deon vind puzzelen ook erg leuk. Zijn leukste puzzels zijn de houten puzzels die vroeger van mij zijn geweest.

houten puzzels, puzzels, kinderen, puzzelen, ontwikkeling, ruimtelijk inzicht

Samen puzzelen

Eerst hebben we de puzzels samen gemaakt, want ze zijn best moeilijk. Deze puzzels hebben 24 stukjes en er is geen voorbeeld bij. Ik vind het wel knap van Deon dat hij de puzzels zonder voorbeeld kan maken.

Als je kindje zo rond de 2 jaar is kan je beginnen met een iets moeilijkere puzzels. Om te beginnen bijvoorbeeld een puzzel van 4 stukjes zodat hij eerst leert om te puzzelen. Zodra hij begrijpt hoe het puzzelen moet kan je het langzaam opbouwen. Als je een puzzel hebt met meerdere stukjes kan je het beste samen de puzzel bestuderen en het daarna uit elkaar halen. De stukjes leg je van elk soort bij elkaar ( hoekjes bij hoekjes ) zodat het voor je kindje wat overzichtelijker is. Begin met de hoeken en daarna met de randen en werk zo naar binnen.

Leuke puzzels

Hieronder een paar leuke puzzels voor kinderen vanaf 2 jaar van Bumba, Dikkie Dik, Nijntje en Jokie. De puzzel van Dikkie Dik ( Aqua puzzel ) is van zachte foam gemaakt zodat hij blijft drijven in bad. Ook een cijferpuzzel is erg leuk en uitdagend, maar ook best pittig!

puzzel, puzzels, kinderen, 2 jaar, water puzzel, aqua puzzel, foam, bad, drijven

Ook leuk voor kinderen: Vrolijke Vriendjes Piratenschip .

 

Puzzelt/Puzzelen jouw kind(eren) veel?

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 4 Comments
  1. Puzzelen is hier ook altijd een hit!

    De oudste gaat vlot over de 100 stukjes… en kan er echt geconcentreerd mee bezig zijn.

  2. Nathalie schreef:

    Leuk! We hebben hier een overvloed aan puzzels.

  3. Vlijtig Liesje schreef:

    Wij hadden best veel puzzels inderdaad. Ik vond het ook leuk om samen met de kinderen te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.