Lege flessen

Daar staat hij; de flessenautomaat. Deon vind het heel interessant, want wat gebeurd er met de lege flessen en waar gaan ze naartoe?

Lege flessen

Zakken vol nemen we mee met lege flessen. Ik heb het deze keer wel een beetje uit de hand laten lopen, want het zijn er een heleboel! Deon krijgt een eigen tas mee met een paar lege flessen erin ( stuk of 8 ) en het geld mag hij dan houden. Dan kan het mooi in zijn spaarpot bij de rest van zijn zakgeld.

Wij mochten vroeger van mijn moeder ook altijd de lege flessen inleveren. Ik wilde dat maar al te graag, want dan had ik lekker extra geld voor in mijn spaarpot. Samen met mijn broertje mochten we dan de flessen inleveren en het geld verdelen, maar later had mijn broertje er geen zin meer in en was al het geld lekker voor mij alleen 🙂 .

batboy, mamablog, lege flessen

Lege flessen inleveren

De flessenautomaat

Deon vind het erg leuk om zijn eigen tas mee te nemen en het dan zelf in de automaat te stoppen. ”Het lijkt wel een robot mama”. “Ja, stop het maar in zijn mond, want hij heeft heel veel honger!”. Hij wil nog even in de mond van de ‘robot’ kijken, want waar gaan al die flessen naartoe? Een beetje eng vind hij het wel. ”Straks eet hij mij ook op mama”. ”Nee, deze robot lust geen kindjes alleen maar flessen”.

Als dan eindelijk alle zakken leeg zijn drukt Deon op het knopje voor de bonnetjes en dan gaan we ze inleveren.

statiegeld, lege flessen, spaarpot, geld, kinderen, lege flessen, lege, flessen, flessenautomaat, automaat, batboy

Veel statiegeld

Eigen tas

Als we nu boodschappen gaan doen neemt Deon elke keer een tas mee met lege flessen. Hij vind het leuk om te helpen. Natuurlijk ook omdat hij dan de flessen in de automaat mag doen en het geld mag houden, want boodschappen doen is natuurlijk niet veel aan vooral voor kinderen niet en zo is het toch nog leuk!

Mag/Mogen jouw kind(eren) ook helpen om de lege flessen in te leveren? Mogen ze dan ook een ( klein ) gedeelte houden voor in hun spaarpot?

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 5 Comments
 1. Shannon Sheila schreef:

  Ik kan me herinneren dat ik het zelf altijd geweldig vond om flessen terug te brengen. Nu duw ik ze nog steeds graag in dat hapgat haha. Soms laat ik het zoonlief inderdaad doen. Vindt ‘ie geweldig! Voor zakgeld is hij nog iets te jong, maar dat komt ongetwijfeld nog.

  • Batboy schreef:

   Toen er ooit een Efteling actie bij de AH was ‘zei’ de flessen automaat steeds : Lege flessen hier, dank u wel! Haha dat was pas leuk!

 2. Yvonne schreef:

  Mijn kids vonden het ook altijd erg leuk om de flessen in te leveren. De oudste twee gaan wel eens boodschappen voor mij doen en leveren dan ook de flessen voor mij in. Ze mogen dan wat lekkers uit zoeken ( meestal moet ik dan nog bijleggen).

 3. Nathalie schreef:

  Hier mogen ze ook wat lekkers uitzoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.