batboy, mamablog, sparen voor je kind

Sparen voor je kindje

sparen voor je kind, mamablog, batboy

Sparen voor je kind(eren) is handig voor later en voor je kind is het erg fijn als je al iets hebt opgebouwd. Er zijn verschillende manieren om te sparen voor je kindje, maar wanneer en hoeveel ga je sparen? Wij hebben twee spaarrekeningen voor elk onze kinderen geopend.

Sparen voor je kind

Het lijkt nu nog ver weg, maar het is wel handig om alvast te gaan sparen voor je kind als hij straks wil gaan studeren of een huis wil kopen. Om te sparen voor je kindje zijn verschillende mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld:

  • Thuis sparen in een spaarpot.
  • Een spaarrekening openen en maandelijks geld storten. Dit kan op een kinderspaarrekening, een spaardeposito of een vrij opneembare rekening.

Spaarrekening

  • Kies je voor een kinderspaarrekening dan heeft je kind op zijn 18de verjaardag vaak de beschikking over het geld en kan hij zelf beslissen wat ermee gebeurt.
  • Op een vrij opneembare rekening heb je de mogelijkheid om bijvoorbeeld maandelijks automatisch een bedrag over te laten maken.
  • Op een spaardeposito zet je geld voor een bepaalde periode vast tegen een vaste rente.

Naast dat wij onze kinderen zakgeld geven hebben wij voor alle drie de jongens een spaarrekening geopend (spaardeposito). Deze spaarrekening loopt vanaf hun geboorte en word er maandelijks automatisch een vast bedrag naar de spaarrekening overgemaakt.

Hoeveel sparen

Het is altijd lastig in te schatten hoeveel bijvoorbeeld een studie zal gaan kosten. Daarnaast ligt het ook aan de situatie hoeveel kinderen je hebt en wat je (maandelijks) kan missen. Om te berekenen hoeveel je zou kunnen gaan sparen kun je het persoonlijk budgetadvies van NIBUD raadplegen.

Twee spaarrekeningen

Zoals ik al zei hebben we twee spaarrekeningen voor elk van onze kinderen. De andere spaarrekening is bedoeld om te sparen voor hun rijbewijs. Op deze spaarrekening word gespaard tot hun 18de jaar.

Heb jij een speciale spaarrekening voor je kind(eren)?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *