Tips voor beginners wanneer je wilt investeren in cryptomunten

Je hebt vast wel eens van de Bitcoin gehoord. Dit is één van de meest bekende cryptomunt en wanneer je hier in investeert kan je dat een leuk bedrag opleveren. In dit artikel leggen we je uit wat cryptomunten nu precies zijn en geven we tips voor beginners die willen investeren in crypto’s. 

Wat zijn cryptomunten

Cryptomunten zijn digitale munten. Er zijn verschillende soorten crypto’s en de bekendste cryptovaluta is de Bitcoin, maar Ethereum, Litecoin, Dogecoin, Cardano en Ripple zijn ook populair.

Crypto’s hebben voor- en nadelen. Het grootste voordeel is de toegankelijkheid. Met cryptomunten kun je namelijk zonder tussenpartijen, zoals bijvoorbeeld een bank, betalen of betaald krijgen. Het is dan ook zeker interessant om in crypto’s te investeren, want zo kun je een leuk zakcentje verdienen wanneer de koers stijgt. Bij de valuta van de crypto is het belangrijk om te kijken naar de munt waarmee een koers bepaald word. De meeste mensen die in crypto’s investeren kijken naar de waarde van een munt in Bitcoin. Door dit voor elke munt te doen is het heel makkelijk om een vergelijking te maken in de waarde van de verschillende munten. Vergelijk de koers van verschillende munten zoals bijvoorbeeld de Ethereum koers en Dogecoin koers.

Een nadeel is dat de meeste crypto ’s een erg onstabiele waarde hebben en hierdoor kunnen ze snel aan waarde verliezen.

munten, bitcoin

Waar koop je cryptomunten

Cryptomunten kun je kopen bij een crypto broker of exchange.

Een broker is een bemiddelaar die jou verbindt met een exchange en is zelf niet in het bezit van cryptomunten.

Een exchange is wel in het bezit van cryptomunten en hier kun je je munten goedkoper kopen, omdat er geen tussenpartij is die extra kosten rekent. Een voorbeeld van een exchange waar jij je munten kunt kopen is bijvoorbeeld LiteBit. Dit is een platform waar ze een groot aantal verschillende cryptovaluta aanbieden zoals: Bitcoin, Ethereum, Unibright, Cardano, Ripple, Dogecoin, Litecoin en meer. Hier kun je een account aanmaken en starten met het kopen en verkopen van cryptovaluta. Elk account bevat een gratis LiteBit wallet waar je je cryptocurrencies (cryptovaluta) veilig kunt opslaan.

Investeren in crypto’s

Tips voor beginners

Begin nooit zomaar in een opwelling om een geldbedrag te investeren in cryptomunten. Het is verstandig om je eerst goed te verdiepen, voordat je gaat investeren.

 • Bedenk in welke soort munt je wilt investeren.
 • Verzamel informatie en doe onderzoek naar de soort munt.
 • Meld je aan bij een betrouwbare exchange.
 • Leg niet meteen een groot bedrag in, maar start met een klein bedrag om te oefenen zoals bijvoorbeeld €50, -. Investeer alleen met geld wat je kunt missen.
 • Verkoop je munten nooit met verlies. Raak dus niet direct in paniek wanneer de waarde van de munt daalt, meestal gaat het ook weer stijgen, maar heb geduld.
 • Heb je winst gemaakt? Verkoop dan je investering en laat de winst staan. Op deze manier heb je geen verlies meer en altijd wat munten achter de hand.

Als je weet wat je doet en je kan het geld missen dan kun je overwegen om in crypto ’s te investeren, maar het blijft een risicovolle investering. Wanneer de koers stijgt kan dit aardig wat winst opleveren en is je investering al snel meer waard, maar hiervoor moet je soms wel even wat geduld hebben.

investeren, crypto, munten

Lees hier nog meer tips om snel geld te verdienen .

 

Heb jij cryptomunten of zou je willen investeren in crypto’s? Waarom wel of niet?

 

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 3 Comments
 1. Linda schrijft ' t op schreef:

  Ik heb crypto’ s, diverse, je moet alleen veel geduld hebben. De ene keer ziet het flink mee en anno nu flink tegen. Ook al krabbelt het weer een beetje omhoog.

 2. Nicole Orriëns schreef:

  Dit herinnert mij eraan dat ik weer eensmoet kijken naar mijn investering van 30 euro in Crypto : )

 3. Amina schreef:

  Wat een fijn en duidelijk artikel, dank je wel! Ik wil er graag aan beginnen, maar weet er nog te weinig vanaf…ik ken wel mensen die leuk spaargeld hiermee verdienen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.