moederdag cadeau, stom, mamablog, batboy

Stom Moederdag cadeau

Het leukste Moederdag cadeau vind ik toch echt wel de zelfgemaakte cadeautjes. Toen het Moederdag was waren wij op vakantie, maar daar heeft Deon wel iets voor mij geknutseld: een stom Moederdag cadeau!

Moederdag cadeau

Wij zijn een weekje weg geweest naar Landal Rabbit Hill en daar is voor de kinderen genoeg te doen. Op de dag dat het Moederdag was, was er een knutsel ochtend en samen de 3 jongens ging Nick op pad.

Ze kwamen terug met een cadeau waar maltesers in zaten en een zak bugles chips met dip. Deon had nog zelf iets geknutseld en hield het achter zijn rug. Hij haalde zijn zelfgemaakte knutsel tevoorschijn: een roze spaarvarken.

De leukste cadeaus zijn zelfgemaakt

Helaas maken ze op school nooit iets wanneer het Moeder- of Vaderdag is, maar dit maakte het helemaal goed. Wat een super leuk spaarvarken, ik ben er heel erg blij mee!

Thuis gekomen zette ik het varkentje op een plank.

moederdag cadeau, mamablog, batboy

Een idee

Deon is nu 6 en zit een beetje in de kinderpuberteit. Hij luistert minder goed en soms kan hij ook best brutaal zijn.

Opeens had ik een idee: Telkens wanneer er een grote mond word gegeven of als er niet geluisterd word gaat er een muntje van zijn spaarpot in mijn spaarvarkentje. Dit idee vind ik briljant 😉 en vertelde het aan Deon. Natuurlijk was hij het er niet mee eens, maar het is een nieuwe regel.

Nog diezelfde dag gaf hij een grote mond. Ik waarschuwde hem en bij de tweede waarschuwing moest hij een muntje uit zijn spaarpot aan mij geven.

”Ha, dat maakt mij toch niks uit, dat is helemaal niks”.

Een stom Moederdag cadeau

Hij luisterde niet naar mijn waarschuwing en nam het risico om geld uit zijn spaarpot te halen. Hij dacht waarschijnlijk dat ik het niet meende, maar helaas voor hem was ik wel degelijk serieus.

Stampvoetend liep hij voor mij naar boven. ”Waarom heb je die regel bedacht? Het is niet eerlijk, het is een stom Moederdag cadeau.”

Ik opende zijn spaarpot en pakte het eerste muntje wat eruit viel. De waarde ging het mij niet om, gewoon het idee dat er iets uit zijn spaarpot gaat. Het was € 0,02 en pakte het. Lachend keek hij ernaar: ”Ha, dat maakt mij toch niks uit, dat is helemaal niks.” Hier had ik hem dus niet mee en zocht naar een groter muntje. Toen ik € 0,50 eruit viste keek hij al iets minder blij en daar was hij het dus niet mee eens.

Mijn spaarvarken

Het muntje ging in mijn spaarvarken en we gingen weer verder waar we mee bezig waren. Toen ik even later naar de keuken liep om koffie te zetten, zag ik dat het dopje van het spaarvarken ernaast lag. Het muntje was eruit gehaald.

Ik riep Deon bij me en vroeg of hij het muntje eruit had gehaald. In de eerste instantie zei hij nee. Toen ik het muntje terug vroeg wilde hij het niet geven en liep boos weg. Ik heb hem uitgelegd van de nieuwe regel en met heel veel tegenzin haalde hij het muntje op waar hij hem verstopt had.

Vanaf dat moment is mijn spaarvarken nog niet weer gevoerd. Hij krijgt eerst een waarschuwing, maar mocht hij daarna nog niet luisteren, gaan we mijn spaarvarkentje weer voeren 🙂 . Ik ben benieuwd….

Lees ook:

 

 

 

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 4 Comments
 1. Nicole Orriëns schreef:

  LOL. Wel sneu dat zijn zelfgemaakte spaarvarken hem nu parten speelt : ) Maar ik vind het een goede manier om zijn gedrag te ‘reguleren’!

 2. Charel schreef:

  Haha toch goed bedacht! Wel jammer dat ze niks maken op school zeg

 3. esther schreef:

  Wat bijzonder dat school er niets meedoet, niet eerder gehoord nog. Wel een goede regel, zo doet zijn cadeau nog echt dienst ook ; )

 4. Xenia schreef:

  Wat een leuke en goede insteek om de varken zo te gebruiken! Hopelijk blijft het helpen 😇

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.