geld, spulletjes

Je oude spulletjes zijn geld waard

Wie wat bewaard heeft wat, maar wat als je zoveel spullen hebt die je eigenlijk toch niet meer gebruikt? Ik ‘opende’ mijn eigen ondergrondse winkeltje en kwam erachter dat mijn spulletjes nog best wat geld waard zijn.

Verzamelen

Ik ben dol op kopen en verzamelen. Ben ook heel blij dat ons hele huis is onderkelderd, want zo kan ik altijd alles bewaren. Nick is er trouwens minder blij mee.

Ik heb zo ontzettend veel en eigenlijk gebruik ik het meeste niet eens meer. Mijn probleem is dat ik heel slecht ergens afstand van kan doen en gewoon alles wil houden én bewaren. Rommelmarkten en kringlopen ben ik dol op en kom ook nooit met lege handen thuis. Als ik dan blij uit de auto stap met tassen vol, zie ik Nick al verschrikt kijken.

Rommelmarkt

Kopen op de rommelmarkt vind ik super leuk. Lekker snuffelen langs de kraampjes en dat vinden mijn jongens ook.

Verkopen heeft ook wel wat en dus ging ik voor 2 jaar terug bij ons in het dorp op de rommelmarkt staan samen met Deon. Dit was geweldig en helemaal het geld wat we hadden verdiend. Dit doen we nu elk jaar 2 dagen en we kijken er altijd naar uit. Nick gek genoeg ook.

Kelder

In Cake in de week vertelde ik dat ik een paar meubeltjes heb verkocht die niet meer in ons interieur passen. Dit liep zo goed op een Duitse verkoopgroep op Facebook, dat ik besloot om er nog meer spulletjes op te zetten.

De hele kelder lijkt wel één grote kringloop en dus snuffelde ik in mijn eigen ondergrondse winkeltje opzoek naar meer.

geld, verdienen

Van houten kroonluchters tot porseleinen aanstekers met roosjes en van schommelstoelen tot bijzettafeltjes en van rekjes tot bedden. Van alles is er te vinden. Ja, wie wat bewaard heeft wat.

Ik gebruik het toch nooit meer en dus besloot ik het te verkopen. Ik hoef er niet veel geld voor te hebben en als je leuke prijsjes hebt, kopen mensen het ook sneller én kopen ze meer, omdat het zo goedkoop is. Dat tikt lekker aan!

Als een trein

De reacties stroomden binnen en twee dagen achter elkaar liepen de mensen af en aan om hun gekochte spulletjes bij mij aan de deur op te halen.

Het is erg leuk én verslavend en niet alleen ik ben blij, degene die nu de hele dag met een big smile rondloopt is Nick. ”Leuk hè zo’n eigen winkeltje aan huis?”.

Het geld heb ik ook snel weer uitgegeven (niet alles hoor), want op Marktplaats zag ik een gaaf tv-meubel van Duverger. We hebben de pootjes eraf gehaald en het aan de muur opgehangen in de gang.

geld, tv-meubel

De deuren van mijn winkeltje hoef ik nog lang niet te sluiten en ondertussen heb ik alweer het dubbele verdiend. Nick vond het altijd maar rommel, maar blijkbaar heb ik toch niet zo’n slechte smaak.

Geld verdienen

Dus wil je een leuk centje bijverdienen kijk dan eens goed in je huis naar spulletjes die je toch niet meer gebruikt en verkoop ze voor een paar euro op Marktplaats of een Facebook verkoopgroep.

Helaas voor Nick is er binnenkort wel weer een rommelmarkt en nu de kelder aardig ‘leeg’ is, is er weer genoeg ruimte voor iets nieuws 🙂 .

Verkoop jij wel eens spullen op een Facebook verkoopgroep?

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 3 Comments
  1. Lisanne Bons schreef:

    Ik woon echt in een klein huisje dus ik moet wel. Ik kan echt geen dubbele meubeltjes of te kleine kleding en speelgoed bewaren (helaas). Maar ik kan het ook goed kwijt. Of ik zet het op een ruil-site. Bijvoorbeeld een stapel boeken voor een fles wasverzachter.

  2. Linda schreef:

    Haha geweldig! Ik ben ook zo’n verzamelaar en eigelijk wil ik nu wel van het meeste af, maar verkopen loopt nog niet zo helaas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.