mamablog, alternatieven, batboy, alternatief

7 X Alternatieven voor een bad

Is je kindje uit het babybadje gegroeid en heb je geen ruimte voor een ligbad in huis? Er zijn leuke alternatieven om je kindje toch in bad te doen zonder dat het teveel ruimte in beslag neemt. Lees hier 7 alternatieven!

Alternatieven

Je kindje vind het geweldig om heerlijk in bad te spetteren, maar wat als je kindje niet meer in het standaard babybadje past en je thuis geen (lig)bad hebt? Gelukkig zijn er genoeg leuke en handige alternatieven!

Bibabad

In een Bibabad kun je net zo lekker spelen als een groot bad. Het bad kun je heel eenvoudig uitklappen en op het doucheputje zetten. Hier kan je kindje tot zijn achtste jaar in badderen!

Bibabad is anti-slip en wasbaar op 60 graden en zijn er in verschillende designs en maten. De pootjes kun je langer en korter zetten zodat je hem aan je eigen doucheruimte kunt aanpassen.

Stokke Flexi bath

De Stokke Flexi Bath is het enige hard plastic babybadje dat met een simpele handbeweging volledig plat op te vouwen is. Deze is ook erg handig om mee te nemen naar bijvoorbeeld de camping, want hij neemt weinig ruimte in beslag.

Het badje beschikt over een handige anti-slip bodem zodat je kindje niet uit kan glijden. Gebruik liever geen (baby)olie in het Flexi Bath, dit kan na verloop van tijd de zachte plastic flexibele randen aantasten. Het badje is geschikt voor kinderen tot vier jaar.

Er kan 39 liter in het badje en het badje weegt 1,3 kg en is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Uitgevouwen is het badje 63x40x24cm.

Opblaasbaar babybad

Er zijn veel verschillende opblaasbare babybadjes te koop.  Zoals bijvoorbeeld deze leuke eend van Munchkin.

Dit opblaasbaar badje is natuurlijk super leuk om te zien en de gehele binnenkant is anti-slip. Het badje is voorzien van een indicatiemeter om te zien of het water niet te heet is en heeft een zuignap waaraan je het badje kan ophangen om hem te laten drogen. Je kindje kan hier tot zijn derde jaar in badderen. Er zijn ook nog andere leuke opblaasbare badjes:

Opblaasbaar zwembad

Weet je dat je hiervoor ook heel makkelijk een opblaasbaar zwembadje voor kan gebruiken als je kindje nog iets ouder is? Zo hebben wij eens bij mijn moeder in huis een klein én goedkoop opblaasbaar zwembadje gekocht en gewoon in de douchebak gezet, ideaal!

Nadeel van een opblaasbaar zwembadje is dat er dus géén antislip in zit, maar wel een handige oplossing.

Douchebak

Je kan je kindje ook in de douchebak zetten met bijvoorbeeld een badring.

Babybad

Zelf heb ik heel lang het babybadje zonder de standaard gebruikt. Later gebruikte ik een badring voor in het grote bad.

Gootsteen

Mocht je nu helemaal geen ruimte hebben voor een opvouwbaar of opblaasbaar badje, maar wil je je kindje toch laten genieten van een bad? Zorg en dan voor dat de gootsteen goed schoon is en zet je kindje erin, speelplezier gegarandeerd! Leeftijd tot max. 2 jaar 😉 .

mamablog, alternatieven, batboy

bad, mamablog, batboy

Heb jij thuis een bad?

Lees ook:

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

 

 

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 3 Comments
 1. Nicole Orriëns schreef:

  Nee, wij hebben alleen een douche. Zelf mis ik een bad niet zo, maar mijn man vindt het wel jammer.

 2. Lara Haas schreef:

  Wat een leuk artikel Krystle.
  Zelf heb ik al grote kinderen en is een kinderbad niet meer nodig.
  Maar voor man van Nicole heb ik een badtip. tegenwoordig zijn er opblaasbare en opvouwbare ligbaden. Ze nemen weinig ruimte beslag en opzetten vullen met warm water en plonsen maar.
  Zelf ben ik ook fan van een lekker bad. Zelf heb ik een een opvouwbaar ligbad omdat hij makkelijk is op te zetten en je geen pomp nodig hebt. Ik gebruik hem in de winter en op koude dagen in de badkamer en zomers, voor en najaar buiten echt heerlijk.

  • Batboy schreef:

   Hi Lara, dankjewel! De opblaasbare en opvouwbare ligbaden lijken me echt een uitkomst en ideaal! Heerlijk een bad en dat vinden mijn kinderen ook, al maak ik er zelf weinig tot geen gebruik van, omdat ik mezelf er geen tijd voor gun.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.