Bad, batboy, mamablog, douche

In bad of onder de douche?

Hoe vaak gaat jouw kindje in bad of staat je kindje liever onder de douche? Als ik deze vraag aan mijn jongens stel gaan ze het liefst elke dag in bad, maar uit onderzoek is gebleken dat elke dag in bad helemaal niet zo goed is. Persoonlijk ga ik liever onder de douche en jij?

Bad

Toen wij ons huis kochten wilde ik per se een ligbad. Het leek me heerlijk om zo af en toe eens lekker languit in bad te relaxen en als we ooit kinderen konden krijgen leek het mij ook ideaal.

Tien jaar geleden verbouwde Nick de badkamer beneden. Er zou een badkuip komen en een douche. Helaas had hij zich iets verkeken op de ruimte en kon er helaas geen douche meer geplaatst worden.

tegels in de badkamer, badkuip, mamablog, batboy

Toen de badkamer net klaar was lag ik er heel vaak in en vooral tijdens de zwangerschap vond ik het erg fijn, maar nu ga ik persoonlijk liever douchen. Dat we een keuze hebben vind ik fijn, want soms heb ik toch opeens zin om in bad te gaan.

Voor de kinderen vind ik een bad echt ideaal en het is nog handig ook, want ze kunnen er met z’n allen tegelijk in! Zelf heb ik het geduld er niet echt voor.

Lees ook: 

Elke dag

Normaal gesproken stop ik de kinderen 1 à 2 keer per week in bad, maar als het aan hun ligt gaan ze het liefst elke dag en dan natuurlijk met veel schuim én speelgoed.

Bad, batboy, mamablog

Nu ze met dit mooie weer dagelijks buiten zijn gaan ze elke dag in bad. Ze zijn dan zo vies van het buiten spelen dat het wassen met een washandje niet voldoende is. Maar uit onderzoek is gebleken, dat elke dag in bad helemaal niet goed is voor de huid. Hierdoor was je alle goede bacteriën van de huid en zo kunnen er huidproblemen ontstaan.

Zeep is hiervan de grootste boosdoener. Zeep neemt namelijk de vetlaag van de huid weg en deze is juist bij jonge kinderen wel nodig. Twee à drie keer in de week is meer dan voldoende. Het beste kun je gebruik maken van olie of zeepvrije producten.

Onder de douche

Als ik Deon vraag of hij liever in bad gaat of onder de douche stelt hij mij eerst een paar vragen:

  • Zit ik alleen of met mijn broertjes?
  • Is er veel schuim?

Als hij met zijn broertjes en niet zoveel schuim in bad kan, kiest hij voor de douche. Onze douche is niet echt een fijne douche, want de badkamer boven moet nog verbouwd worden. De douche heeft een hoge rand en twee douchegordijnen. Het is heel erg krap en douchen is niet echt prettig. De douchegordijnen vind ik ook hoogst irritant, het slaat naar binnen en plakt aan je lichaam.

Douchecabines

Een badkamer verbouwing voor boven staat dus nog in de planning, maar dan moet er nog wel het één en ander verbouwd worden. Nick wil graag een inloopdouche en hiervoor moet de badkamer dus uitgebouwd worden.

Welke douchecabine het gaat worden weten we nog niet. Ik heb eens een kijkje genomen voor een douchecabine van Douche Concurrent en hier zitten hele mooie tussen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een douche met massagejets en LED verlichting?

Wat heeft jouw voorkeur een bad of een douche en waarom?

Lees ook:

*Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 1 Comment
  1. Nicole Orriëns schreef:

    Wij hebben alleen een douche, en dat vind ik nu ook wel prima. Maar mijn man zou graag een ligbad hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.