bespaartips, bespaartips autoverzekering, mamablog, batboy

6 Bespaartips op je autoverzekering

Hey papa! Ook behoefte aan bespaartips?
Kinderen duur? Zeker! En misschien vind je het net als ik lastig om te bedenken waarmee je als gezin geld kunt besparen. Daarom besloot ik mijn vaste lasten eens onder de loep te nemen. En wat bleek? Naar veel verzekeringen had ik al járen niet meer omgekeken. Zoals mijn autoverzekering. Op de site van Independer vond ik 6 bespaartips waardoor ik nu goedkoper uit ben voor mijn autoverzekering. Check of jij ook kunt besparen!

Bespaartips

Bespaartip 1: autoverzekeringen vergelijken

Of de dekking (WA, beperkt casco of allrisk) nog wel past bij jouw situatie moet je op een aantal zaken letten. Hierbij is het niet voldoende om alleen naar de leeftijd van je auto te kijken. Wel kun je hierop een eerste selectie maken:

auto van 0 – 5 jaar volledig casco verzekering
auto van 6 – 10 jaar beperkt cascoverzekering
ouder dan 10 jaar WA-verzekering

Redenen om te kiezen voor een ruimere dekking:

-Je bent erg afhankelijk van je auto.
– Heb je veel schadevrije jaren? Of is de dagwaarde van je auto nog steeds hoog? Ook dan is het slim om te kiezen voor een ruimere dekking.
– Je hebt niet veel geld achter de hand of je hebt de lening van je auto nog niet afbetaald.

Ook is het premieverschil tussen verschillende dekkingen niet zo heel groot, merkte ik. Dus hup, je autoverzekering vergelijken en kom erachter of je net als ik goedkoper uit kunt zijn door te switchen.

Bespaartip 2: een (iets) hoger eigen risico

Vaak kun je met een hoger eigen risico zoveel besparen dat dit gemakkelijk opweegt tegen die ene keer dat je schade hebt. Het laagst mogelijke eigen risico lijkt soms interessant, omdat je dan bij schade maar een klein deel zelf betaalt. Maar met wat geld achter de hand, is het in the end slimmer om te kiezen voor een hoger eigen risico.

Bespaartip 3: krasje of deukje repareren? Betaal het zelf

Heb je een kleine schade gereden? Zoals een deuk of een kras? Dan kan het slim zijn om deze schade zelf te betalen. Bij het claimen van een schade verlies je namelijk meestal je no-claimkorting. En hierdoor stijgt de premie voor je autoverzekering. Maak even een rekensom: vaak is het voordeliger om een kleine schade zelf te betalen, dan jarenlang een hogere premie.

Bespaartip 4: 6% minder premie voor jaarbetaling

Veel mensen kiezen automatisch voor een maandbetaling. Want: in één keer je autoverzekering voor een jaar betalen is een flink bedrag. Maar je kunt hierdoor wel besparen, tot wel 6% per jaar! Autoverzekeraars rekenen namelijk vaak een toeslag voor betalen in termijnen. Heb je geld achter de hand? Dan kan kiezen voor een jaarbetaling dus een slimme manier zijn om te besparen.

Bespaartip 5: kan je autoverzekering écht niet goedkoper?

Veel mensen sluiten een autoverzekering af als ze een auto kopen. Vervolgens krijgt die verzekering geen aandacht meer. Zonde, want je legt er maandelijks een behoorlijk bedrag voor neer. Tijd dus om weer eens te checken of je nog wel goed zit. Want je auto wordt ouder, premies veranderen en misschien ben je verhuisd, is je gezinssituatie veranderd of rijd je minder kilometers.

Bespaartip 6: check of je niet dubbel verzekerd bent

Op dit punt kon ik dus flink besparen. Ik had namelijk een rechtsbijstandverzekering bij mijn autoverzekering én een losse rechtsbijstandverzekering. Zonde van het geld! Ga daarom voor jezelf na:

-Heb je een pechhulpverzekering bij je reisverzekering afgesloten? Dan hoef je dit dus niet meer te verzekeren bij je autoverzekering.
– Heb je al een rechtsbijstandverzekering? Check dan of je geen aanvullende rechtsbijstandverzekering bij je autoverzekering hebt. De kans is groot dat bij je losse rechtsbijstandverzekering al een verkeersdekking hebt, dan is een rechtsbijstandverzekering bij je autoverzekering dus niet nodig.

En, kun jij ook geld besparen op je autoverzekering?

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 1 Comment
  1. Charel schreef:

    Ik vind het altijd interessant joh! Ik heb hier echt lang over getwijfeld bij mijn auto!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.