kamperen, camping, caravan

De voor- en nadelen van kamperen

Het is voor de jongens de eerste keer dat wij tijdens onze vakantie gaan kamperen. Alhoewel ik vroeger altijd met mijn ouders ging kamperen, ga ik nu liever naar een bungalowpark in een huisje. Toch heb ik zelf een kampeervakantie geboekt, maar wel op een manier zodat ik iedereen tegemoet kom. Overweeg jij te gaan kamperen in een caravan of tent? Lees hier de voor- en nadelen.

Kamperen met kinderen

De één vind het helemaal niks, de ander kan zich geen betere vakantie wensen. Nick is echt voor kamperen en mijn voorkeur gaat uit naar een bungalowhuisje in een park. Zo hebben we al een paar keer onze vakantie gevierd in een huisje van Landal Greenparks en Slagharen bij Ponyparkcity en dit is mijn goed bevallen (behalve dat zand in ons bed).

het vakantiehuisje, ponuparkcity, vakantiepark, batboy

Naar het buitenland

Het liefst ga ik naar Frankrijk, maar aangezien de snelweg mijn grote angst is, zijn wij altijd nog in Nederland gebleven (maximaal 1,5 uur rijden). Toch heb ik de stoute schoenen aangetrokken en een camping in Frankrijk geboekt. Om te zien of het mij bevalt heb ik een camping geboekt wat niet te ver is en de reis zal dan ook niet langer zijn dan zes uurtjes rijden. Als het aan Nick ligt kopen we een caravan, want hij is dol op kamperen, maar voor nu huren we eerst maar eens een stacaravan (toch een beetje luxe) om te zien of het ons bevalt.

Lees ook: Wagenziekte bij je kind wat kun je eraan doen?

Al onze spullen moeten we dus in de auto kwijt kunnen, maar met deze tips moet het vast lukken. De jongens kunnen niet wachten en vinden het heel spannend, deze aftelkalender is dan ook erg leuk om te gebruiken en zo zie je de vakantie steeds dichterbij komen. Zes uurtjes in de auto zitten is voor de jongens wel lang, maar met deze vermaak tips houd ik ze wel even zoet en zal de reis een stuk aangenamer zijn. Het nadeel is wel dat de jongens nu alle drie naast elkaar moeten zitten in plaats van dat er één helemaal achterin zit, want anders kunnen we de spullen echt niet kwijt in de auto. Het zal mij benieuwen hoe lang ze dit volhouden, want één aanraking kan al voor een boel bombarie zorgen!

Lees ook: eten voor onderweg naar je vakantiebestemming

De voordelen

Naast dat kamperen gezellig is, zijn er nog een aantal voordelen van een kampeervakantie.

  • Voor kinderen is kamperen natuurlijk erg leuk, zo maak je op een camping sneller contact met anderen en maak je veel vriendjes.
  • Je bent de hele dag buiten.
  • Goedkoop. Een bungalowhuisje is wel een stuk luxer, maar ook duurder. Een camping is stukken goedkoper.
  • Het is knus en gezellig om in een caravan of tent te overnachten, vooral voor kinderen is het spannend.
  • Je hebt je eigen spullen.

De nadelen

  • Als het slecht weer is, heb je wel een probleem. Daar zit je dan in de voortent en het is nog koud ook.
  • Het kan erg leuk zijn om een praatje te maken, maar je hebt er misschien niet altijd zin aan. Weinig privacy dus.
  • Moet je naar de wc? Dan moet je vaak naar een toiletgebouw gebouw lopen en als je pech hebt moet je nog een eindje lopen ook.
  • Je hebt geen eigen toilet of douche.
  • Je hebt dan wel je eigen spullen, maar je moet dus ook heel veel meenemen.

Conclusie

Ok, een stacaravan is dan wel een beetje luxe, want zo hebben we bijvoorbeeld wel onze eigen douche en toilet. Op deze manier kom ik iedereen tegemoet: kamperen op een camping en de luxe van een huisje en dat is een perfecte combinatie.

Wat vind jij het grootste voor- en nadeel van kamperen?

 

 

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

Be the first to comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.