het vakantiehuisje, ponuparkcity, vakantiepark, batboy

Ontmoet Lucky Luke in PonyparkCity

Vakantiepark Ponyparkcity is een heel gezellig familiepark in Slagharen. Het hele park is in Western style en je hebt elke dag een pony tot je beschikking. Voor echte cowboys en cowgirls is dit dé place to be!

Vakantiepark Ponyparkcity

Wij zijn een lang weekend naar vakantiepark Ponyparkcity geweest. Dit is inclusief (onbeperkt) toegang tot het pretpark Slagharen. Op vrijdag konden we vanaf 14:00 uur in ons vakantiehuisje terecht en maandag moesten we vóór 10:00 uur ons huisje weer verlaten. Het was een super geslaagd weekend voor de kinderen en het vakantiepark is zeker de moeite waard om naartoe te gaan.

Voordat we het weekend weggingen kregen we per post nog wat informatie toegestuurd. Daar zat ook iets bij zodat je thuis alvast je eigen kijkdoos kan gaan maken. Op het park mag je je kijkdoos aan Lucky Luke laten zien en dan krijg je ook nog een vriendenboekje cadeau.

Dus voordat de pret begint ben je al helemaal in de stemming!

vakantiepark, het vakantiehuisje, ponyparkcity, batboy

Met cowboyhoeden en pistolen gingen we op pad naar Slagaren. Het is voor ons niet heel ver rijden, want met 45 minuten waren we er al. Alles, maar dan ook alles is in Western style.

batboy, vakantiepark ponyparkcity

Receptie

Helemaal in stijl stond de stoere en zeer vriendelijke Cowboy John ons al op te wachten. Hij overhandigde ons een cowboyhoed met lekkere dingetjes en wat leesvoer.

vakantiepark, ponyparkcity, slagharen, batboy, vakantiepark ponyparkcity

Het vakantiehuisje

In de bossen van vakantiepark Ponyparkcity staan de vakantiehuisjes (blokhutten). De huisjes zijn voor maximaal 2 volwassenen en 4 kinderen.

Het leuke én unieke van deze huisjes is dat je elke dag een (shetland)pony tot je beschikking hebt. Je moet hem goed verzorgen en mag er de hele dag op rijden, dat is toch super gaaf!

het vakantiehuisje, ponuparkcity, vakantiepark, batboy

Heel gezellig als het schemer begint te worden

Je kan de auto naast het huisje parkeren en dat is zeker wel handig, want het park is best groot dus lopen met al die zware tassen is niet nodig.

Het huisje is best klein en het kon ook net met ons vijven. De jongens sliepen in een stapelbed en dat was natuurlijk dikke pret. Ook Brent moest in het stapelbed. Er hangen speciale rekjes die je aan het bed kan bevestigen zo lijkt het net een ledikant. Wel lastig als je meerdere kleine kinderen hebt, want er is maar één rek die je voor het bed kan bevestigen. De bank in de woonkamer is een slaapbank en daar hebben wij op geslapen en ik moet eerlijk zeggen dat het heel goed ligt.

Wat ik wel mis in de keuken is een magnetron. Heel lastig als ik een flesje of een warme hap voor Brent moet klaarmaken. Nu moest alles Au bain-marie en dat duurde erg lang. Ook is er geen kinderstoel in het huisje wat ik toch ook wel miste.

Er staat er nog een kleine tv (tablet formaat) waar de kinderen de hele dag Lucky Luke kunnen kijken, maar we hebben weinig tv gekeken.

Bij aankomst ligt er een klein huishoudpakket klaar wat bestaat uit; een toiletrol, spons, schoonmaakdoekjes en een afwasborstel (geen afwasmiddel). Het is trouwens wel verstandig om extra toiletrollen mee te nemen, want één toiletrol met 4 mannen is niet genoeg!

Het huisje is klein, maar knus. Je moet niet vies zijn van zand, want dat loop je de hele dag naar binnen. Ik had zelfs zand in mijn bed, wat natuurlijk niet echt prettig was.

het vakantiehuisje, vakantiepark, vakantiepark ponyparkcity, batboy,

Een pony uitzoeken

Er zijn wel meer dan 300 pony’s en je mag elke dag vanaf 10:00 uur een pony ophalen. ’s Avonds om 17.30 uur moet je je pony weer inleveren.

Bij het huisje beschik je over één pony. Wil je er een extra pony bij (omdat je meer kinderen hebt) betaal je €35,- per pony per dag extra.

Op de eerste dag koos Deon voor Whisky. We dachten stoer met een cowboyhoed op te gaan rijden, maar helaas is dat niet toegestaan. Je kan een cap ophalen waar je €30,- borg voor moet betalen. Niet zo stoer, maar natuurlijk wel veel veiliger.

We kochten nog een borstel zodat we Whisky bij het huisje konden borstelen.

De pony’s zijn voor kinderen t/m 12 jaar.

vakantiepark ponyparkcity, het vakantiehuisje, een pony uitzoeken

Sten vind de pony’s wel leuk, maar wil er niet op rijden. Deon vind het super! Hij staat ’s morgens op, doet zijn cap op en wil het liefst de hele dag rijden en knuffelen.

Zijn lievelings pony is Max die hij op de laatste dag heeft uitgekozen (met de veer).

vakantiepark ponyparkcity, slagharen, batboy, het vakantiehuisje

Veel te doen

Op het park is genoeg te doen. Zo heb je mooi aangelegen speeltuinen, een zwembad, je kan goud zoeken (al wisten ze daar bij de receptie helemaal niks van), rodeo rijden, je pony versieren, midget golfen en bingo spelen. Er wordt heel veel georganiseerd dus vervelen is hier geen optie!

vakantiepark ponyparkcity, batboy

Er zijn souvenirwinkeltjes, maar ik miste de knuffels (of iets anders) van Lucky Luke en Jolly Jumper, want dat hoort er natuurlijk wel bij.

veel te doen, batboy, het vakantiehuisje, vakantiepark ponyparkcity, slagharen

Samen met Max goud zoeken

De jongens hebben Lucky Luke, Jolly Jumper, De Daltons en Zorro met zijn Tornado ontmoet. Dit was erg indrukwekkend, al wist Deon mij te vertellen dat het niet de echte Zorro was, want zijn snor was getekend 🙂 .

veel te doen, vakantiepark ponyparkcity, het vakantiehuisje

ponyparkcity, lucky luke, batboy, slagharen

Uiteten

Op het vakantiepark kan je heerlijk uiteten. De kinderen vermaken zich tijdens het wachten prima in de speeltuin.

vakantiepark ponyparkcity, batboy

Op de laatste dag zijn wij gaan eten bij Viva Mexico. Ook weer helemaal in stijl en van binnen ziet het er echt prachtig uit! We bestelden taco’s en gingen bowlen.

uiteten, vakantiepark ponyparkcity

Echte cowboys

Deon was heel erg verdrietig (en nu nog wel een beetje), want hij mist Max. De kinderen hebben het super naar hun zin gehad en voelden zich echte cowboys!

Vakantiepark Ponyparkcity is heel erg mooi én schoon en het personeel erg vriendelijk. Het zand vond ik iets minder, maar ach dat heb je op het strand ook.

vakantiepark ponyparkcity, slagharen, uiteten, het vakantiehuisje

Na afloop hebben de jongens een mooie medaille gekregen:

vakantiepark ponyparkcity, slagharen

Pretpark Slagharen

Het weekend is inclusief toegang tot het pretpark waar we natuurlijk ook zijn geweest. Is attractiepark Slagharen net zo gaaf als het vakantiepark of was dit een tegenvaller? Daarover vertel ik je de volgende keer meer.

batboy, vakantiepark ponyparkcity, slagharen

Ben jij weleens in vakantiepark Ponyparkcity geweest? Wat vind jij van dit park?

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 3 Comments
  1. Nathalie schreef:

    Wat een leuke vakantie! Mooie foto’s! Het is ook een leuk park. Ik heb een kortingsbon weten te bemachtigen en wij gaan deze zomer gewoon een keer een dagje naar het pretpark zonder overnachten.

  2. Vlijtig Liesje schreef:

    Wauw, dat huisje! Daar zou ik echt zo wel willen wonen! Wat een leuke vakantie lijkt me dat.

  3. Joyce schreef:

    Wat leuk om zo’n heel weekend weg te zijn! Dat ga ik onthouden voor wanneer de jongens wat ouder zijn. Als kind ben ik wel eens in Slagharen geweest, maar ik kan me er eerlijk gezegd maar weinig van herinneren haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.