vakantiepark, kindvriendelijke

Let hier op bij het boeken van een kindvriendelijke vakantie

Nederland kent zoveel mooie plekjes en is daarom uitstekend om op vakantie te gaan. Vooral wanneer je tegen die lange reis op kunt zien is vakantie in eigen land ideaal. Een vakantiepark is dan zeker een leuke bestemming om met je gezin te vertoeven, maar waar moet je opletten bij het boeken van een kindvriendelijke vakantie? 

Vakantie in eigen land

Voor hét vakantiegevoel hoef je niet per se naar een ver land. Nee hoor, het kan ook prima in Nederland! Veel kinderen kunnen niet tegen een lange reis en geeft het alleen maar stress. Niet moeilijk doen en boek een heerlijke vakantie bij bijvoorbeeld een vakantiepark in Nederland. Maar waar moet je op letten bij het boeken van een kindvriendelijke vakantie? Deze tips helpen je opweg om je ideale vakantie te plannen met je gezin.

vakantie, kindvriendelijke

Kindvriendelijke vakantie boeken

Je hebt besloten om met je gezin op vakantie te gaan en een pré is zeker dat het kindvriendelijk moet zijn. Heeft je kind het naar zijn zin, dan geniet je daar als ouder natuurlijk ook van. Het is dus van belang om tijdens het boeken goed te kijken of het vakantiepark wel kindvriendelijk is.

Vakantieparken met genoeg faciliteiten

Het park moet echt gericht zijn op kinderen en er moet dus vertier voor ze zijn. Een goed vakantiepark heeft genoeg faciliteiten voor kinderen. Denk hierbij aan een zwembad, animatieprogramma, mooie (binnen)speeltuin, dieren (zoals bokjes, pauwen, eendjes en konijnen), een bos, midgetgolf of een mascotte die in het park rondloopt. Dit maakt het het park voor kinderen uiteraard extra leuk en zo hoeven ze zich geen moment te vervelen.

Extra’s

De extra’s maken een kindvriendelijk vakantiepark nóg aantrekkelijk. Denk bijvoorbeeld aan een pretpark wat er in de buurt ligt zoals bijvoorbeeld het vakantiepark Ponyparkcity in Slagharen waar ontzettend veel te doen is. Een mooie omgeving waar je prachtig kan wandelen, een museum of strand.

Accommodatie

Erg belangrijk is ook dat de accommodatie waar je overnacht kindvriendelijk is.

 • Is er een kinderstoel aanwezig?
 • Een kinderbed?
 • Magnetron om bijvoorbeeld een flesje of warme hap op te kunnen warmen.
 • Aparte slaapgedeeltes zodat je kind een eigen slaapruimte heeft.

Kosten besparen

Een vakantie is al duur genoeg en je wilt natuurlijk zoveel mogelijk kosten besparen. Kies daarom voor een all inclusieve vakantie om (extra) kosten te onderdrukken. Hier zit naast het eten (ontbijt, lunch, diner) vaak nog vele extra’s bij. Denk bijvoorbeeld aan onbeperkt toegang tot een pretpark. Let er bij het boeken goed op wat er allemaal zit inbegrepen bij je all inclusieve vakantie.

Uit eten

Uit eten met kleine kinderen kan soms best lastig zijn. Bij een kindvriendelijk park hebben ze zeker in het restaurant aan de kinderen gedacht. Zo kunnen de kinderen bijvoorbeeld kleuren aan tafel. Vaak liggen er dan kleurplaten met een paar potloodjes klaar en terwijl ze moeten wachten kunnen ze lekker bezig zijn. Een speelhoek in het restaurant of een mini lopend buffet waar de kinderen zelf hun eten kunnen pakken is ook bij veel parken aanwezig.

kindvriendelijk

Genieten met een grote G

Wil je een kindvriendelijke vakantie zonder stress en waar jij met je gezin volop kan genieten? Houd dan de volgende punten in acht:

 • Lees bij het boeken van je accommodatie reviews van anderen.
 • Let goed op wat er allemaal bij je all inclusieve vakantie zit.
 • Hoe ziet de omgeving eruit?
 • Wat is er allemaal in de buurt te doen?
 • Ligt het centraal?
 • Is er op het park zelf genoeg te doen voor kinderen?
 • Welke extra’s heeft het park te bieden?

Als je kind(eren) genieten dan geniet je als ouder zijnde ook en dat zorgt voor een heerlijke ontspannen vakantie!

 

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 4 Comments
 1. Felice Veenman schreef:

  wel goede tips, ik heb eigenlijk nooit meer dan een lang week-end in een vakantiepark doorgebrachte en dan vind je het al gauw goed allemaal. Als je langer gaat is dat natuurlijk anders

 2. Wij zijn naar heel wat kindvriendelijke vakantieparken geweest. Nu we tieners hebben is Bollo geen uitdaging meer maar moeten we op zoek naar iets anders.

 3. Sandra schreef:

  Interessant artikel en goed om hier even bij stil te staan. Ik had voor de maand september een flat aan de Belgische kust gehuurd maar had er niet bij stilgestaan dat een trap in het midden van de living niet erg kindvriendelijk is 🙂

 4. Janet schreef:

  Handige tips voor gezinnen die met kinderen op vakantie gaan. Ik heb geen kinderen, maar krijg gelijk weer zin om op pad te gaan haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.