vakantieland, voorbereid

Tips om je vakantie goed voor te bereiden

De vakantieperiode is helaas alweer voorbij, maar de voorpret voor volgend jaar kan zeker nu al beginnen! Heel veel mensen maken alvast plannen voor de zomervakantie om naar hun favoriete vakantieland te gaan of om naar een land te gaan waar ze nog niet eerder zijn geweest. Om je vakantie goed voor te bereiden is het handig om informatie te winnen over het land waar je heen gaat. Zoals welke inentingen je nodig hebt of welke periode je het beste kunt reizen in verband met het weer. Heb jij al vakantieplannen voor volgend jaar? In dit artikel lees je handige tips zodat je goed voorbereid bent om op vakantie te gaan.

Ons favoriete vakantieland

Dit jaar is het er helaas niet van gekomen om naar ons favoriete vakantieland te gaan: Frankrijk. Ik heb daar iets mee en ga er graag naartoe. De omgeving is mooi, de taal spreekt me aan, het gezellige winkelen in pittoreske straatjes, het authentieke, gezellige brocante rommelmarkten, de velden die je onderweg tegenkomt met lavendel en zonnebloemen gewoon prachtig!

Voorpret is altijd leuk en waarom nu alvast niet genieten voor volgend jaar? Een goede voorbereiding is een pré en het is leuk om zo alvast in de stemming te komen.

vakantieland

vakantiebestemming, frankrijk

Zo bereid je je vakantie goed voor

Wanneer je naar je favoriete vakantieland wilt gaan is het verstandig om goed voorbereid te zijn. Immers is de voorpret het begin van een geweldige vakantie en daarbij is een goede voorbereiding het halve werk om onbezorgd te kunnen genieten.

Naar welk vakantieland?

Om zoveel mogelijk informatie te winnen over jouw favoriete vakantiebestemming zoals bijvoorbeeld de benodigde inentingen, reisadvies of klimaatinformatie kun je terecht op Bestereistijd.nl. Hier vind je actuele informatie die zeker handig is wanneer je op vakantie gaat. Bijvoorbeeld welke periode je het beste naar Frankrijk kunt reizen om zo optimaal te kunnen genieten van het prachtige weer in Frankrijk.

Ook de reis op zich, als je bijvoorbeeld met de auto gaat, is handig om van te voren goed voor te bereiden. Helemaal wanneer je met kinderen gaat, want dan moet je met nog meer dingen rekening houden.

Een lijst maken

Zoek op het internet wat er in de omgeving te doen is in jouw vakantieland, lees reviews van het hotel of de camping waar je naartoe wilt en maak een lijstje. Een lijstje is trouwens ook handig voor het inpakken van de koffers.

De reis

Tegenwoordig heeft bijna iedereen wel een navigatie, maar het is zeker slim om de route van te voren nog even te bekijken. Zo kun je overnachtingen inplannen en kijken wat mooie plekken zijn om te pauzeren. Je vakantie begint immers bij de reis en dat wil je natuurlijk zo comfortabel mogelijk.

Eten voor onderweg

In de auto eten vind ik zelf super gezellig en het is het handig om eten mee te nemen voor onderweg. Bekijk dit lijstje eens met lekkere hapjes waar ook kinderen zeker van smullen.

Plastic zakjes

Niet alleen om je afval in kwijt te kunnen is het handig om plastic zakjes in de auto te hebben liggen, maar ook voor als er iemand wagenziek wordt. Hier heb ik de eerste keer van onze reis naar Frankrijk totaal niet aan gedacht, maar zal ik nu zeker niet meer vergeten. Ook natte doekjes, die je eigenlijk met kinderen standaard wel in je auto mag hebben liggen, zijn erg handig.

Lange reis

Sommige kinderen vinden het totaal geen probleem om lang in de auto te zitten, maar voor anderen (zoals onze middelste zoon) is het een grote verschrikking. Maak de reis daarom leuk en gezellig zoals door spelletjes te doen, een verrassingspakket samen te stellen of door één van deze 12 tips toe te passen.

Laat de zomervakantie maar beginnen

Nu je weet in welk vakantieland je de zomer wilt doorbrengen kun je alvast voorbereidingen treffen. Wat is er in de omgeving te doen, welke uitstapjes kun je maken, wat is de beste reisroute, de beste reismaanden, zijn er nog benodigde inentingen? Ook al lijkt het nog zo ver weg, voor je het weet kun je je koffers al gaan pakken en met deze tips ben je goed voorbereid en kan er bijna niks meer misgaan.

 

Wat is jouw favoriete vakantieland en hoe zorg jij dat je goed voorbereid bent?

 

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 8 Comments
 1. Wanda schreef:

  Wij zijn net terug van 10 dagen Frankrijk (Morvan) en hoewel het totaal niet de bedoeling was om naar het buitenland te gaan, hebben we er ontzettend van genoten. Deze keer hadden we ons heel slecht voorbereid, maar normaal begin ik vaak in januari met het maken van lijstjes zodat we goed voorbereid op vakantie kunnen gaan.

 2. Daisy schreef:

  Mijn favoriete vakantieland is ook Frankrijk. Ik ga er elk jaar naartoe en we gaan altijd naar een vakantiehuisje. Inmiddels is mijn inpaklijst aardig compleet en weet ik precies wat ik mee moet nemen. Dat is vooral met twee kleine kindjes fijn. Ik begin met inpakken soms al 1,5 week vooraf. Het geeft me namelijk veel voorpret!

 3. Tessa schreef:

  Ik ben dol op de vakantie voorbereidingen. Ik ben nu al bezig met de voorbereidingen van de zomer van 2022….

 4. Amina schreef:

  Goede tips, dank je wel! Ik ben iemand die voor wat vakanties betreft, alles last minute plant. Niet handig. Ik vind het vaak zo’n uitzoekwerk, terwijl ik het inderdaad ook als voorpret kan beschouwen.

 5. Irene schreef:

  Hoe herkenbaar: de zakjes! Toen de kinderen klein waren ging er altijd standaard een klein emmertje met daarin een plastic zak mee. Als afvalemmer, maar zeker ook voor spuuggevaar op bochtige weggetjes en onverwachte plasjes…

 6. Manon schreef:

  Terwijl ik je blog las, zette Spotify La Vie En Rose aan. Dus ik kwam helemaal in de stemming, haha. Op naar de brocante marktjes en vers warm stokbrood!

 7. Lindaschrijftop schreef:

  Ik maak een to do lijstje voor leukedingen buiten en binnen.

 8. Mandy schreef:

  Goede lijst! Ik durf nooit zo goed naar Frankrijk vanwege de taal, ben er wel eens met stedentripjes geweest maar een hele vakantie lijkt me best lastig door de taal haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.