koffer, reistas, inpakker, vakantie

Met deze tips pak je slim je reistas in

Heerlijk om er een paar dagen tussenuit te gaan tijdens de zomervakantie met het gezin, maar je moet ook heel veel meenemen. De koffer inpakken is altijd wel een dingetje en als moeder ben je vaak de klos, maar met deze handige tips pak jij snel en handig je koffer of reistas in.

Koffer inpakken

Als moeder zijnde sta je er een beetje alleen voor wat betreft koffers inpakken. Met een gezin van vijf (naar een camping) moet je aan zoveel dingen denken en owee als je iets bent vergeten! Eerder raakte ik altijd een beetje in de stress, maar heb nu een handig systeem om in te pakken. Heb je ook altijd moeite om je reistas in te pakken en neem je vaak te veel mee? Met deze tips word het voor jou ook een stuk makkelijker.

Koffer of reistas

Wij gaan met de auto op vakantie naar een camping in Frankrijk. Hier huren wij een stacaravan en al onze spullen moeten we dus in de auto kwijt kunnen. Mijn voorkeur gaat dan ook uit naar reistassen in plaats van koffers, omdat een koffer best veel ruimte in beslag neemt. Een reistas is veel flexibeler en prop je er nog even tussen, zo bespaar je weer wat ruimte.

Elk gezinslid heeft een eigen tas. Zo hoef je niet in de tas te graaien waar dat ene broekje van die of die is. Dat is veel overzichtelijker en voorkomt weer gestress met zoeken. Daarnaast nemen we nog twee extra reistassen mee voor de overige spullen (strandspullen, beddengoed, etc.). Voor onderweg nemen we een koelbox mee met wat drinken en broodjes. Ga je liever voor een koffer? Dan is de Stokke Jetkids ideaal voor kinderen om mee te nemen. Deze past perfect tussen de voorstoelen van de auto en de achterbank door zijn slanke formaat.

Maak een lijst

Het eerste wat je moet doen is van te voren een lijst maken. Begin hier op tijd mee en telkens als je wat te binnen schiet schrijf je het er weer bij. Schrijf de belangrijkste dingen meteen op zoals:

 1. Reserveringsbewijs
 2. Bank- en zorgpassen
 3. Contant geld
 4. Documenten
 5. Fototoestel
 6. Zonnebrandcrème
 7. EHBO setje/medicijnen
 8. Muggenspray
 9. Anti-gifsetje
 10. Zwemkleding/zwempampers
 11. Pampers en natte doekjes
 12. Zonnebril
 13. Opladers
 14. Knuffel
 15. Vuilniszakken (voor de vuile was)
 16. Buggy

Aftellen tot de vakantie? Print deze vakantie aftelkalender uit.

Een tas per persoon

Door een lijst te maken heb je een handig overzicht en om dit overzicht zo te houden ga je per persoon de reistas met kleding inpakken. Zo heb je niet alles door elkaar en is het makkelijker om alles te vinden.

Probeer niet te veel mee te nemen en denk goed na of je al die tig paar schoenen en korte broeken wel echt nodig hebt.

 • Hoeveel dagen blijf je weg? Maak naar aanleiding hiervan kledingsetjes. Een korte broek kan makkelijk twee dagen gedragen worden en mocht kleding echt heel vies zijn geworden, was je het makkelijk even met de hand.
 • Makkelijke kleding (joggingpak) voor de avond.
 • Schoenen nemen altijd de meeste ruimte in beslag en drie paar per persoon is echt voldoende. Denk aan makkelijke (wandel)schoenen, slippers/sandalen en sportschoenen. Stop wat sokken in schoenen, scheelt ruimte.
 • Grote flessen shampoo en crème nemen veel ruimte in beslag. Kies daarom voor kleine potjes en tubes.

Heb je het ingepakt? Streep dit dan meteen van je lijstje.

Extra reistas

In een hotel is het makkelijk, want hier hoef je niet te denken aan handdoeken, kussens en lakens. Op een camping is het anders en moet je hier dus ook rekening mee houden. Is er ook een strand? Vergeet dan niet om een parasol, duikbril, emmer en schepje, koeltas en strandmatten of badlakens en natuurlijk een strandtas mee te nemen!

strand, vakantie

Slaapzakken zijn handig om mee te nemen en je hoeft niet het hele bed op te gaan maken. Wil je liever toch onder een deken slapen neem? Stop de slaapzak dan in een overtrek. Vergeet ook de hoeslakens niet. Handige om je dekens in vacuüm zakken te pakken, scheelt extra ruimte!

Neem in plaats van handdoeken, hydrofiel luiers mee. Dit neemt veel minder ruimte in beslag en neemt goed vocht op.

*Tip. Gebruik een vuilniszak als zeiltje in bed. Mocht het misgaan, is niet de hele matras nat.

Lees ook: De voordelen van een rugzak .

 

Ben jij wel eens wat vergeten in te pakken?

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

Be the first to comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.